Ongekende spanning bij BV Almere

Ongekende spanning bij BV Almere

Maandagavond 2 februari 2015 in Sportcomplex RCS had alles wat sport en badminton in het bijzonder nu zo mooi maakt.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Schitterende partijen tussen de toppers van Qontent Almere en Duinwijck, waarbij het zo is dat 'de Haarlemmers' hun handen dicht mogen knijpen met de 3-5 winst. Van Qontent Almere kan gezegd worden dat de spelers zich te kort deden.Van de acht partijen werden er zes in drie games beslist. Ook Badminton Nederland was nadrukkelijk aanwezig in de vorm van een hopeloos hakkelende lijnrechter en dan druk ik mij nog zachtjes uit. Wanneer leert de bond nu eens in dit soort wedstrijden de beste mensen in te zetten, dat is toch niet te veel gevraagd?

De 350 toeschouwers hebben zich geen moment verveeld, er viel veel te genieten, want de underdog van de avond, Qontent Almere, merendeels bestaande uit spelers van twintig jaar of jonger, was niet van plan zich te laten overweldigen door de trits invliegers van Duinwijck. En dat deden ze ook niet en gesteld kan worden dat er veel meer ingezeten had voor de Almeerders, gezien het verloop van de partijen.

In het mannendubbel stonden Dave Khodabux en Stephan Branderhorst 'op de planken' en de tegenspelers waren de Fin Likka Heino met Jerry Natenstedt en het was direct al spektakel, want in de eerste game gaven de mannen elkaar geen duimbreed toe. De Buks en Branderhorst speelden vol vuur en wonnen de eerste game met 23-21. In de tweede game namen de Qontentspelers meer afstand met de cijfers 21-16.

Ook de vrouwendubbel was een partij die het aanzien meer dan waard was. Op de bühne deze keer Yvonne Sie met Manon Sibbald namens Qontent Almere tegen het internationale duo Alexandra Langley (Engeland) en Akville Stapusaityte (Litouwen) namens Duinwijck. De eerste game was voor Duinwijck met 16-21, maar de tweede voor het Qontentduo met 21-17.

De derde game bracht de Haarlemmers de overwinning met 15-21 en de doorslag gaf wellicht het smashvermogen van Stapusaityte.

Ook Justin Teeuwen trad op in de badmintonrevue en zijn opponent was Anton Kaisti, eveneens uit Saunaland. Teeuwen verloor de eerste game met 18-21, maar won de tweede met 21-19. Op naar de derde en dat deed de toeschouwers al bij voorbaat smullen. Kaisti won uiteindelijk met 20-22, maar er waren zeker winstkansen voor Teeuwen, die uitstekend speelde.

Voor Tamara van der Hoeven was er ook een grote rol weggelegd deze avond. In haar single tegen Dorien Lups werkte zij een grote achterstand weg en won de eerste game met 22-20 en dat zij heel erg goed. In de tweede game had zij de winst voor het grijpen met de stand 18-18, maar werd zij volkomen uit haar spel gehaald door de lijnrechter die de spotlights op zich gericht kreeg. Tamara verspeelde de game en de partij met 21-23. In de derde game die er voor Lups eigenlijk niet meer inzat, greep Lups wel de winst met 16-21. Dat was een duur verliespunt voor Van der Hoeven en voor Qontent Almere.

Stephan Branderhorst eiste een hoofdrol voor zich op in zijn single tegen Likka Heino. De eerste game was met 13-21 voor de Fin, maar de tweede game was voor een uistekend spelende Branderhorst met 21-16. Ook in de derde game zette Branderhorst zijn prima spel voort en kwam op een 18-12 voorsprong. De winst leek binnen en het leek wel of de ervaren Branderhorst in het zicht van de haven plankenkoorts kreeg. En het ongelooflijke gebeurde. Branderhorst verspeelde zijn riante voorsprong en ging met 20-22 alsnog ten onder.

Manon Sibbald kon het niet bolwerken tegen Akville Stapusaityte en verloor de eerste game met 4-21. In de tweede game deed Sibbald het aanzienlijk beter, maar uiteindelijk was ook in de tweede game de winst voor de Litouwse (18-21).

Dave Khodabux en Yvonne Sie waren van plan een mooie mix over het voetlicht te brengen. Sie wilde een met een overwinning afscheid nemen van haar thuispubliek, maar dat zou nog moeilijk zat worden tegen Anton Kaisti met Betty Timmerman. De eerste game werd in de verlenging binnengehaald door De Buks en Sie met 22-20, de tweede was voor Duinwijck met 15-21, maar in de derde game stelde het Qontentduo orde op zaken met 21-16.

Justin Teeuwen en Cheryl Seinen en Jerry Natenstedt met Alexandra Langley eisten een hoofdrol op in de laatste mix, samen overigens met de lijnrechter. Spanning ten top, want om nog een reële kans te maken in de uitwedstrijd van komende zaterdag, was het voor Qontent Almere bittere noodzaak om deze partij in winst om te zetten.

De eerste game verloren Seinen met Teeuwen (17-21), de tweede wonnen ze met 21-16 en in de derde game werkten de Almeerders een achterstand weg om uiteindelijk met 21-16 te zegevieren. Daarmede werd de tussenstand bepaald op 3-5 in het voordeel van Duinwijck.

Een geweldige badmintonavond in het Sporttheater RCS, dat kan de conclusie zijn. Het publiek op de banken met de hoofdrolspelers op de planken. Het kon niet mooier.

En wat de lijnrechter betreft, ik acht het gewoonweg een schande dat Badminton Nederland deze man aanstelt, dat mag je de spelers in een halve finale niet aan doen, maar bovenal de persoon zelf niet, omdat het gewoonweg een heel aardige man is en die krijgt nu de shit over zich heen. Zeer amateuristisch derhalve van BNL!

Komende zaterdag de return en als die wedstrijd net zo spannend is, wel dan moet de Duinwijckhal tjokvol zitten.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!