clubzoeker

Rune Massing geeft een voorbeschouwing van het EK Gemengde teams

Rune Massing geeft een voorbeschouwing van het EK Gemengde teams

Vanaf vandaag barst het strijdtoneel los in Leuven. Voor het eerst dat het EK Gemengde teams volgens dit concept gehouden wordt.

Ken je BC Assen al?

In november vorig jaar hebben we ons eenvoudig via de groepsfase weten te plaatsen voor dit eindtoernooi. De twaalf sterkste landen van Europa zullen gaan uitmaken wie zich twee jaar lang Europees kampioen mag noemen. De wedstrijden zijn met dit nieuwe concept wel een stuk interessanter geworden.

Nieuw aan dit toernooi is ook dat de twee beste landen uit een poule van drie doorgaan. Dat betekent dat we aan een winstpartij genoeg hebben om ons te plaatsen voor de kwartfinale. We zijn ingedeeld met Polen en Denemarken. Ons doel is om sowieso de kwartfinale te halen. Donderdagavond wordt er opnieuw geloot dus kan ik nu nog niks zeggen over onze kansen als we de poule doorkomen. De wedstrijd vanmiddag tegen de Polen is dan ook meteen de belangrijkste wedstrijd voor ons in de poule, omdat we normaal gesproken underdog zijn tegen de Denen. Polen heeft vooral in de dubbels een sterk team, dus we zullen er meteen met zijn allen bovenop moeten knallen.

Maandag had ik een kort interview op radio 1in het programma Langs de Lijn. Ik vertelde dat onze focus altijd op een individueel kampioenschap ligt, niet zozeer bij een teamtoernooi. Uiteraard doen we mee in Leuven om het meest maximale eruit te halen, maar we plannen niet een specifieke zes wekelijkse voorbereiding zoals we dat met het WK in Kopenhagen afgelopen augustus wel hebben gedaan. Spelers op de Spelen in Rio krijgen is nog altijd onze grootste prioriteit voor de komende periode.

De wereldranglijstpunten die de spelers kunnen vergaren op dit teamtoernooi zijn uiterst noodzakelijk in hun traject naar Rio. Daarnaast zullen we minstens twintig toernooien moeten spelen, omdat de wereldranglijst is opgebouwd uit je tien beste resultaten. Echt pieken doen we maar maximaal drie keer per jaar. Voor de rest gaat het door het jaar heen er vooral om een zo hoog mogelijk basisniveau vast te houden.

Gisterenmiddag een rustige training met het gehele team in de wedstrijdhal. Wat korte wedstrijdsituaties gedaan, gevolgd door wat drie tegen drie spelletjes. Hartslag even omhoog en wennen aan de hal is het enige doel van zo'n training. Rond 20.00 uur teambespreking waarin we de hele volgende dag hebben besproken. Ontbijt, training, voorbereiding, kleding, teamyell, transport, wedstrijd, pers, diner etc etc. De teamopstelling tegen Polen heb ik bekend gemaakt zodat degenen die gaan spelen al kunnen beginnen met hun eigen voorbereidingen.

Vanmiddag dus om 14.30. We gaan voor een mooie overwinning!

Rune Massing
Bondscoach

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!