SportSport

Rune Massing geeft een voorbeschouwing van het EK Gemengde teams

Rune Massing geeft een voorbeschouwing van het EK Gemengde teams

Vanaf vandaag barst het strijdtoneel los in Leuven. Voor het eerst dat het EK Gemengde teams volgens dit concept gehouden wordt.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In november vorig jaar hebben we ons eenvoudig via de groepsfase weten te plaatsen voor dit eindtoernooi. De twaalf sterkste landen van Europa zullen gaan uitmaken wie zich twee jaar lang Europees kampioen mag noemen. De wedstrijden zijn met dit nieuwe concept wel een stuk interessanter geworden.

Nieuw aan dit toernooi is ook dat de twee beste landen uit een poule van drie doorgaan. Dat betekent dat we aan een winstpartij genoeg hebben om ons te plaatsen voor de kwartfinale. We zijn ingedeeld met Polen en Denemarken. Ons doel is om sowieso de kwartfinale te halen. Donderdagavond wordt er opnieuw geloot dus kan ik nu nog niks zeggen over onze kansen als we de poule doorkomen. De wedstrijd vanmiddag tegen de Polen is dan ook meteen de belangrijkste wedstrijd voor ons in de poule, omdat we normaal gesproken underdog zijn tegen de Denen. Polen heeft vooral in de dubbels een sterk team, dus we zullen er meteen met zijn allen bovenop moeten knallen.

Maandag had ik een kort interview op radio 1in het programma Langs de Lijn. Ik vertelde dat onze focus altijd op een individueel kampioenschap ligt, niet zozeer bij een teamtoernooi. Uiteraard doen we mee in Leuven om het meest maximale eruit te halen, maar we plannen niet een specifieke zes wekelijkse voorbereiding zoals we dat met het WK in Kopenhagen afgelopen augustus wel hebben gedaan. Spelers op de Spelen in Rio krijgen is nog altijd onze grootste prioriteit voor de komende periode.

De wereldranglijstpunten die de spelers kunnen vergaren op dit teamtoernooi zijn uiterst noodzakelijk in hun traject naar Rio. Daarnaast zullen we minstens twintig toernooien moeten spelen, omdat de wereldranglijst is opgebouwd uit je tien beste resultaten. Echt pieken doen we maar maximaal drie keer per jaar. Voor de rest gaat het door het jaar heen er vooral om een zo hoog mogelijk basisniveau vast te houden.

Gisterenmiddag een rustige training met het gehele team in de wedstrijdhal. Wat korte wedstrijdsituaties gedaan, gevolgd door wat drie tegen drie spelletjes. Hartslag even omhoog en wennen aan de hal is het enige doel van zo'n training. Rond 20.00 uur teambespreking waarin we de hele volgende dag hebben besproken. Ontbijt, training, voorbereiding, kleding, teamyell, transport, wedstrijd, pers, diner etc etc. De teamopstelling tegen Polen heb ik bekend gemaakt zodat degenen die gaan spelen al kunnen beginnen met hun eigen voorbereidingen.

Vanmiddag dus om 14.30. We gaan voor een mooie overwinning!

Rune Massing
Bondscoach

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Zandbaktrainer als technisch directeur van de badmintonbond

Zandbaktrainer als technisch directeur van de badmintonbond

Het is vandaag precies vier jaar geleden dat Badminton Nederland het drama-arbeidscontract aanging met een zandbaktrainer.…

25 september 2022

Podcast BadmintonInside debuteert Competitie Journaal

Podcast BadmintonInside debuteert Competitie Journaal

Sinds de badmintonpodcast met Joran Kweekel hebben de drie verschillende persoonlijkheidstypes achter BadmintonInside weer nieuwe…

24 september 2022

DKC aan vooravond van derby tegen VELO

DKC aan vooravond van derby tegen VELO

Voor de badmintonners van DKC staat er aanstaande zaterdag een heuse derby op het programma. In sporthal Hoge Veld ontvangen de…

22 september 2022

Maximale score tijdens eerste thuiswedstrijd VELO

Maximale score tijdens eerste thuiswedstrijd VELO

Zaterdagavond 17 september stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Na de 3-5 overwinning van vorige week…

19 september 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!