Joran Kweekel nieuwe aanwinst DKC

Joran Kweekel nieuwe aanwinst DKC

Hoewel DKC de finale om de landstitel nog moet spelen (zaterdag 21 februari) is de club nu al bezig met volgend seizoen.

SportSport

Maak kennis met Mahi Goyat!

Want de Hagenaars hebben de talentvolle Joran Kweekel vanaf komende zomer vastgelegd. De nog maar 16-jarige speler komt over van The Flying Shuttle Barendrecht, dat is gedegradeerd naar de eerste divisie.

Kweekel begon op 7-jarige leeftijd met badminton bij De Ritte in Spijkenisse. Vier jaar geleden maakte hij de overstap naar TFS Barendrecht, waar hij in 2013 zijn eredivisiedebuut maakte. Dat was toevalligerwijs tegen DKC. Dit seizoen werd hij een vaste waarde voor het team. Ondanks twaalf gewonnen partijen kon Kweekel degradatie met zijn club niet voorkomen. Zijn talent kwam echter wel aan het voetlicht.

In zijn nog korte carrière heeft Kweekel al een aantal mooie prestaties neergezet. Zo haalde de singlespecialist de halve finale van de Danish Junior Cup en werd hij drie keer Nederlands kampioen in de categorie Onder 17. Begin deze maand bereikte Kweekel nog de kwartfinale op het NK.

Kweekel over zijn keuze voor DKC: "Ik vind het een erg mooie club. Het lijkt me fantastisch om voor hun fanatieke supportersschare de D-side te mogen spelen. Ik hoop landskampioen te kunnen worden met DKC."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!