Verslag drukbezocht Minicongres 21 februari 2015

Verslag drukbezocht Minicongres 21 februari 2015

De eerste van drie Minicongressen was zeer geslaagd. In de Maaspoort in Den Bosch verzamelden zich ruim 60 deelnemers van meer dan 30 verenigingen zich voor een inspirerende ochtend.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Het hoofdthema was "Hoe word ik een toekomstbestendige vereniging?" Een mooi thema dat veel bestuurders van badmintonverenigingen aansprak.

Na het openingswoord van dagvoorzitter Karin van der Valk trapte niemand minder dan Hein Vergeer af. Uit zijn sportcarrière haalde hij mooie voorbeelden aan die aanhaakten op het thema van de dag: kennis delen om zo samen beter te worden. Hij liet een enthousiaste zaal achter en vervolgens was het de beurt aan Danny Meuken. Een begenadigd spreker, die vooral inzoomde op de huidige sportbeleving en de veranderende wereld om ons heen. Hoe ga je daar als vereniging mee om, hoe speel je in op kansen en bedreigingen en vooral welke keuzes maak je hierin? Aan de hand van de meegenomen voorwerpen van deelnemers (symbool voor de visie of situatie van een vereniging) gaf Danny verenigingen tips mee. Denk van buiten naar binnen, niet andersom. Erg verhelderend vond men daarnaast zijn boodschap: denk buiten de kaders. En vooral, luister niet teveel naar de kleine groep mensen die overal tegen is. Maak keuzes, onderbouw deze en ga ervoor.

De tweede spreker Richard Dijk, vanaf 2012 voorzitter van BC'70 Veluwe, gaf een inkijkje in zijn periode van voorzitterschap en wat hij veranderd en vooral bereikt heeft. Centraal in zijn verhaal stond dat je je als club moet richten op de wensen en verwachtingen van je klanten (potentiële badmintonners), ontvang ze uitgebreid als ze binnenkomen en geef ze direct een warm thuisgevoel. En realiseer je: ieder nieuw lid kan een toekomstige vrijwilliger zijn, koester hen. /

Als laatste, but not least, om met de woorden van de dagvoorzitter te spreken, was het de beurt aan Bram Reudink. Hij vertelde de deelnemers over de veranderende rol van Badminton Nederland, verwoord in A Clear Future. Wat betekent A Clear Future voor de verenigingen zelf? En wat is jullie voordeel hierin is, en belangrijker, jullie rol. Stoppen met terugkijken, maar fris naar de nieuwe toekomst kijken. Door met elkaar op te trekken en vooral met elkaar in contact te komen, is er een mooie toekomst voor onze sport weggelegd. Om dit bereiken zal Badminton Nederland dit uitgebreid gaan faciliteren, via o.a. flagships en het in contact brengen van verenigingen met elkaar, de juiste concepten en intensievere communicatie.

De morgen eindigde, voordat iedereen de finale van de Carlton Eredivisie ging bekijken, met een mooi compliment van een verenigingsvoorzitter. Hij bedankte Badminton Nederland voor de nieuwe weg die is ingeslagen en de hoopvolle toekomst die zij nu ervaren. Het minicongres ervoer hij als inspirerend en een mooi voorbeeld van de nieuwe koers. Een mooi compliment voor iedereen en zeker een uitnodiging voor u om een van de volgende Minicongressen bij te wonen.

De volgende Minicongressen

Er volgen de komende maanden nog twee vergelijkbare Minicongressen, namelijk:

  • Donderdag 19 maart, 19.30 uur in Hoofddorp
  • Zondag 26 april, 14.00 uur in Hoogeveen

Direct inschrijven? Dat kan via het online inschrijfformulier. Wees er snel bij, want vol=vol!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Van 7 tot en met 26 november zijn extra regiovergaderingen voor de verenigingen georganiseerd waarbij de achterliggende redenen…

9 december 2019

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Afgelopen weekend stond de eerste echte krachtmeting voor een plek in de play-offs op het programma. Op zaterdag nam het team van…

9 december 2019

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Zaterdag 7 december stond voor Duinwijck de 2e wedstrijd in de kampioenspoule op het programma. Dit maal was DKC te gast in…

9 december 2019

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Zondag 8 december speelde Drop Shot de uitwedstrijd tegen Hoornse. Beide teams hadden vorige week een teleurstellende start van…

9 december 2019

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

De tweede wedstrijd van de handhavingspoule stond ditmaal op zondag op het programma. De tegenstander, Amersfoort, speelde de dag…

8 december 2019

VELO revancheert zich knap

VELO revancheert zich knap

VELO vocht een knappe wedstrijd uit tegen Roosterse BC. De Westlandse spelersgroep wilde maar al te graag het magere resultaat…

8 december 2019

Maximale score Almere tegen Hoornse

Maximale score Almere tegen Hoornse

Almere heeft in zijn eerste wedstrijd in de kampioenspoule de maximale score van 8-0 behaald tegen Hoornse BV. Alle partijen…

8 december 2019

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

In de Kreissporthalle in het Duitse Bad Camberg is de Nederlandse ploeg er niet in geslaagd om de eerste van twee…

4 december 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!