Verslag drukbezocht Minicongres 21 februari 2015

Verslag drukbezocht Minicongres 21 februari 2015

De eerste van drie Minicongressen was zeer geslaagd. In de Maaspoort in Den Bosch verzamelden zich ruim 60 deelnemers van meer dan 30 verenigingen zich voor een inspirerende ochtend.

Maak kennis met Noah Haase!

Het hoofdthema was "Hoe word ik een toekomstbestendige vereniging?" Een mooi thema dat veel bestuurders van badmintonverenigingen aansprak.

Na het openingswoord van dagvoorzitter Karin van der Valk trapte niemand minder dan Hein Vergeer af. Uit zijn sportcarrière haalde hij mooie voorbeelden aan die aanhaakten op het thema van de dag: kennis delen om zo samen beter te worden. Hij liet een enthousiaste zaal achter en vervolgens was het de beurt aan Danny Meuken. Een begenadigd spreker, die vooral inzoomde op de huidige sportbeleving en de veranderende wereld om ons heen. Hoe ga je daar als vereniging mee om, hoe speel je in op kansen en bedreigingen en vooral welke keuzes maak je hierin? Aan de hand van de meegenomen voorwerpen van deelnemers (symbool voor de visie of situatie van een vereniging) gaf Danny verenigingen tips mee. Denk van buiten naar binnen, niet andersom. Erg verhelderend vond men daarnaast zijn boodschap: denk buiten de kaders. En vooral, luister niet teveel naar de kleine groep mensen die overal tegen is. Maak keuzes, onderbouw deze en ga ervoor.

De tweede spreker Richard Dijk, vanaf 2012 voorzitter van BC'70 Veluwe, gaf een inkijkje in zijn periode van voorzitterschap en wat hij veranderd en vooral bereikt heeft. Centraal in zijn verhaal stond dat je je als club moet richten op de wensen en verwachtingen van je klanten (potentiële badmintonners), ontvang ze uitgebreid als ze binnenkomen en geef ze direct een warm thuisgevoel. En realiseer je: ieder nieuw lid kan een toekomstige vrijwilliger zijn, koester hen. /

Als laatste, but not least, om met de woorden van de dagvoorzitter te spreken, was het de beurt aan Bram Reudink. Hij vertelde de deelnemers over de veranderende rol van Badminton Nederland, verwoord in A Clear Future. Wat betekent A Clear Future voor de verenigingen zelf? En wat is jullie voordeel hierin is, en belangrijker, jullie rol. Stoppen met terugkijken, maar fris naar de nieuwe toekomst kijken. Door met elkaar op te trekken en vooral met elkaar in contact te komen, is er een mooie toekomst voor onze sport weggelegd. Om dit bereiken zal Badminton Nederland dit uitgebreid gaan faciliteren, via o.a. flagships en het in contact brengen van verenigingen met elkaar, de juiste concepten en intensievere communicatie.

De morgen eindigde, voordat iedereen de finale van de Carlton Eredivisie ging bekijken, met een mooi compliment van een verenigingsvoorzitter. Hij bedankte Badminton Nederland voor de nieuwe weg die is ingeslagen en de hoopvolle toekomst die zij nu ervaren. Het minicongres ervoer hij als inspirerend en een mooi voorbeeld van de nieuwe koers. Een mooi compliment voor iedereen en zeker een uitnodiging voor u om een van de volgende Minicongressen bij te wonen.

De volgende Minicongressen

Er volgen de komende maanden nog twee vergelijkbare Minicongressen, namelijk:

  • Donderdag 19 maart, 19.30 uur in Hoofddorp
  • Zondag 26 april, 14.00 uur in Hoogeveen

Direct inschrijven? Dat kan via het online inschrijfformulier. Wees er snel bij, want vol=vol!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

In Topsportcentrum Almere werd vrijdag het kwalificatietoernooi van de FZ Forza - Nederlandse Loterij NK Badminton 2023 gespeeld.…

3 februari 2023

NK Badminton 2023 van start in Almere

NK Badminton 2023 van start in Almere

Badmintonliefhebbers opgelet! Het is tijd voor een weekend vol topbadminton. Vandaag is de start van de Nederlandse…

3 februari 2023

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!