Vertrouwen in een mens als Clemens Wortel

Vertrouwen in een mens als Clemens Wortel

Vandaag een lang gesprek gehad in Vught met onze voorzitter over veel dingen waar we ons bezorgd over maken.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het geeft veel energie om met een man als Clemens te praten. Ik was onder weg terug van onze badmintonlunch en voelde me vereerd om zo'n voorzitter te kunnen bellen en een gesprek aanvragen.

Badminton is mijn vak: ik doe niets anders en verlies er niet al te veel geld mee. Maar dit is een vrijwilliger die dag in dag uit shit moet opruimen terwijl hij lekker in Zuid-Afrika achter een heerlijk glas wijn zou kunnen genieten van het leven. Met zulke mensen is er direct een klik. Het gesprek is nooit moeilijk ook al zijn we het op een aantal punten niet eens, dan nog is er die passie die we samen hebben.

De passie bij Clemens gaat heel ver en de komende zomer gaat die zelfs zo ver dat hij met eigen ogen wil zien wat we op Oro doen. Ik heb met veel trots grote namen aangekondigd op mijn trainingstages. Judith Meulendijks, Dicky Palyama, Jens Eriksen, Thomas Laybourn en vele anderen, maar dit is echt iets waar ik trots op ben. De voorzitter van onze bond neemt de moeite 2.000 km in de auto te zitten om daar de Nederlandse coaches aan het werk te zien.

Maar we hebben het ook over veel andere trainers gehad. Wie is Roel? Hoe goed zijn Henri, René en Aad. Wil Huynh Nhut Duong iets doen in Nederland? Het ging over de trainers die hun nek uitsteken en anders durven te zijn.

Uitdraaien van stukjes van deze trainers komen op tafel. Deze voorzitter kent zijn sport en doet zijn huiswerk. Er zijn vragen over het nieuwe trainerschap. Hij is eerlijk en begrijpt lang niet alles, maar als je de tijd neemt en vertelt waar trainers als Roel, Henri, Aad, René en Huynh mee bezig zijn dan komt er begrip... en de passie, want ook Clemens is een badmintontrainer.

Wat wil ik zeggen met dit stukje? Niets speciaals, is mijn antwoord. Badminton Nederland heeft 0,niks van mijn gedachten over onze sport overgenomen, maar er is een gesprek en wat wij Oro-trainers doen, dat maakt indruk en dat is een begin. Ik ben een revolutionair en alles gaat te langzaam, maar ik heb vertrouwen in mensen zoals Clemens en ik hoop dat het wanbeleid op technisch gebied binnen Badminton Nederland gaat veranderen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!