clubzoeker

Vertrouwen in een mens als Clemens Wortel

Vertrouwen in een mens als Clemens Wortel

Vandaag een lang gesprek gehad in Vught met onze voorzitter over veel dingen waar we ons bezorgd over maken.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het geeft veel energie om met een man als Clemens te praten. Ik was onder weg terug van onze badmintonlunch en voelde me vereerd om zo'n voorzitter te kunnen bellen en een gesprek aanvragen.

Badminton is mijn vak: ik doe niets anders en verlies er niet al te veel geld mee. Maar dit is een vrijwilliger die dag in dag uit shit moet opruimen terwijl hij lekker in Zuid-Afrika achter een heerlijk glas wijn zou kunnen genieten van het leven. Met zulke mensen is er direct een klik. Het gesprek is nooit moeilijk ook al zijn we het op een aantal punten niet eens, dan nog is er die passie die we samen hebben.

De passie bij Clemens gaat heel ver en de komende zomer gaat die zelfs zo ver dat hij met eigen ogen wil zien wat we op Oro doen. Ik heb met veel trots grote namen aangekondigd op mijn trainingstages. Judith Meulendijks, Dicky Palyama, Jens Eriksen, Thomas Laybourn en vele anderen, maar dit is echt iets waar ik trots op ben. De voorzitter van onze bond neemt de moeite 2.000 km in de auto te zitten om daar de Nederlandse coaches aan het werk te zien.

Maar we hebben het ook over veel andere trainers gehad. Wie is Roel? Hoe goed zijn Henri, René en Aad. Wil Huynh Nhut Duong iets doen in Nederland? Het ging over de trainers die hun nek uitsteken en anders durven te zijn.

Uitdraaien van stukjes van deze trainers komen op tafel. Deze voorzitter kent zijn sport en doet zijn huiswerk. Er zijn vragen over het nieuwe trainerschap. Hij is eerlijk en begrijpt lang niet alles, maar als je de tijd neemt en vertelt waar trainers als Roel, Henri, Aad, René en Huynh mee bezig zijn dan komt er begrip... en de passie, want ook Clemens is een badmintontrainer.

Wat wil ik zeggen met dit stukje? Niets speciaals, is mijn antwoord. Badminton Nederland heeft 0,niks van mijn gedachten over onze sport overgenomen, maar er is een gesprek en wat wij Oro-trainers doen, dat maakt indruk en dat is een begin. Ik ben een revolutionair en alles gaat te langzaam, maar ik heb vertrouwen in mensen zoals Clemens en ik hoop dat het wanbeleid op technisch gebied binnen Badminton Nederland gaat veranderen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!