Victor Meier: BAN Badminton als dynamische vereniging

Victor Meier: BAN Badminton als dynamische vereniging

BAN heeft positief gereageerd op verzoek van Badminton Nederland het zesde badminton flagship in Nederland te worden.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Badminton Nederland wil dat de flagships in hun contacten met andere regionale badmintonverenigingen kennis en positieve ervaringen delen zodat men van elkaar kan leren. De flagships nemen hierin het voortouw. Het is echter niet de bedoeling van het gezamenlijke project dat de flagships de andere verenigingen 'op sleeptouw' nemen en deze 'achterover' kunnen leunen. Zij worden gemotiveerd en geprikkeld met de adviezen en aanwijzingen zelf gericht aan de gang te gaan om hun eigen vereniging tot grotere bloei te brengen.

In formeel overleg tussen Badminton Nederland, vertegenwoordigd door Daphne Latour en Ger Tabeling, met de BAN-afvaardiging Victor Meier, Leon Molenkamp en Huub Wiltschut, zijn vorige week afspraken gemaakt over de rol van BAN als flagship binnen de regio Utrecht.

Naast BAN namen kortgeleden de badmintonverenigingen BC'70 Veluwe (Epe), BC GO!, BV Floriande, BC Alouette en BC Drop Shot de rol van flagship op zich. Badminton Nederland hoopt dat op korte termijn, verspreid over heel Nederland, 10 badmintonverenigingen als flagship gaan functioneren.

De flagships hebben elk expertise op een of meer specifieke gebieden die zij uit- en overdragen aan de daarin geïnteresseerde collega-badmintonverenigingen. De flagships organiseren daartoe regionaal overleg met vijf tot 10 andere verenigingen rondom uiteenlopende vraagstukken. Het zijn vraagstukken die enerzijds aansluiten bij de kennis en ervaringen van de flagships en anderzijds problemen opleven bij de andere clubs. Zo kunnen onder meer onderwerpen besproken worden als het vrijwilligersbeleid, zaalhuur, competitieteams en ledenwerving. Badminton Nederland coördineert, ondersteunt en faciliteert op afstand deze bijeenkomsten.

BAN wil met name met andere badmintonverenigingen haar inzichten over succesvol jeugdbeleid delen. Onder andere een heldere opzet en gerichte uitvoering van de structureel onderbouwde trainingen aan junioren, en de grote betrokkenheid daarin van hun ouders en vrijwilligers, zorgen niet alleen voor een groot en stabiel ledenbestand. Bovendien leidt het tot sterke binding met de vereniging en veel sportieve successen.

Ook beschikt BAN, in tegenstelling tot veel andere sportverenigingen, over een groot aantal actieve vrijwilligers die binnen de club een belangrijke rol vervullen. Andere badmintonverenigingen kunnen in dit opzicht baat hebben bij tips en adviezen van BAN.

BAN heeft zelf ook belang bij de flagships, benadrukt BAN-voorzitter Victor Meier. "Onze jeugdspelers krijgen in toenemende mate een spelniveau waarin het voor hen steeds moeilijker wordt binnen de regio voldoende tegenstand te vinden. Dat belemmert hun sportieve doorgroei en doet afbreuk aan hun spelplezier. Door bij andere badmintonverenigingen te vertellen over ons gerichte jeugdbeleid hopen we in de volle breedte het speelniveau te kunnen verhogen. Een dynamische vereniging durft te investeren in haar jeugd. BAN ondersteunt binnen de regio al enkele badmintonverenigingen, maar we gaan dit nu structureel en nóg gerichter doen. Daar heeft iedereen voordeel bij", aldus de BAN-voorzitter.

Badminton Nederland informeert de komende tijd de vragen van de provinciale badmintonverenigingen waarna, onder leiding van BAN, de eerste regionale flagship bijeenkomsten nog voor de zomer starten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!