Victor Meier: BAN Badminton als dynamische vereniging

Victor Meier: BAN Badminton als dynamische vereniging
StudentenlevenStudentenleven

BAN heeft positief gereageerd op verzoek van Badminton Nederland het zesde badminton flagship in Nederland te worden.

Badminton Nederland wil dat de flagships in hun contacten met andere regionale badmintonverenigingen kennis en positieve ervaringen delen zodat men van elkaar kan leren. De flagships nemen hierin het voortouw. Het is echter niet de bedoeling van het gezamenlijke project dat de flagships de andere verenigingen 'op sleeptouw' nemen en deze 'achterover' kunnen leunen. Zij worden gemotiveerd en geprikkeld met de adviezen en aanwijzingen zelf gericht aan de gang te gaan om hun eigen vereniging tot grotere bloei te brengen.

In formeel overleg tussen Badminton Nederland, vertegenwoordigd door Daphne Latour en Ger Tabeling, met de BAN-afvaardiging Victor Meier, Leon Molenkamp en Huub Wiltschut, zijn vorige week afspraken gemaakt over de rol van BAN als flagship binnen de regio Utrecht.

Naast BAN namen kortgeleden de badmintonverenigingen BC'70 Veluwe (Epe), BC GO!, BV Floriande, BC Alouette en BC Drop Shot de rol van flagship op zich. Badminton Nederland hoopt dat op korte termijn, verspreid over heel Nederland, 10 badmintonverenigingen als flagship gaan functioneren.

De flagships hebben elk expertise op een of meer specifieke gebieden die zij uit- en overdragen aan de daarin geïnteresseerde collega-badmintonverenigingen. De flagships organiseren daartoe regionaal overleg met vijf tot 10 andere verenigingen rondom uiteenlopende vraagstukken. Het zijn vraagstukken die enerzijds aansluiten bij de kennis en ervaringen van de flagships en anderzijds problemen opleven bij de andere clubs. Zo kunnen onder meer onderwerpen besproken worden als het vrijwilligersbeleid, zaalhuur, competitieteams en ledenwerving. Badminton Nederland coördineert, ondersteunt en faciliteert op afstand deze bijeenkomsten.

BAN wil met name met andere badmintonverenigingen haar inzichten over succesvol jeugdbeleid delen. Onder andere een heldere opzet en gerichte uitvoering van de structureel onderbouwde trainingen aan junioren, en de grote betrokkenheid daarin van hun ouders en vrijwilligers, zorgen niet alleen voor een groot en stabiel ledenbestand. Bovendien leidt het tot sterke binding met de vereniging en veel sportieve successen.

Ook beschikt BAN, in tegenstelling tot veel andere sportverenigingen, over een groot aantal actieve vrijwilligers die binnen de club een belangrijke rol vervullen. Andere badmintonverenigingen kunnen in dit opzicht baat hebben bij tips en adviezen van BAN.

BAN heeft zelf ook belang bij de flagships, benadrukt BAN-voorzitter Victor Meier. "Onze jeugdspelers krijgen in toenemende mate een spelniveau waarin het voor hen steeds moeilijker wordt binnen de regio voldoende tegenstand te vinden. Dat belemmert hun sportieve doorgroei en doet afbreuk aan hun spelplezier. Door bij andere badmintonverenigingen te vertellen over ons gerichte jeugdbeleid hopen we in de volle breedte het speelniveau te kunnen verhogen. Een dynamische vereniging durft te investeren in haar jeugd. BAN ondersteunt binnen de regio al enkele badmintonverenigingen, maar we gaan dit nu structureel en nóg gerichter doen. Daar heeft iedereen voordeel bij", aldus de BAN-voorzitter.

Badminton Nederland informeert de komende tijd de vragen van de provinciale badmintonverenigingen waarna, onder leiding van BAN, de eerste regionale flagship bijeenkomsten nog voor de zomer starten.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Op 21 april heeft het kabinet aangegeven om de maatregelen omtrent sport vanaf 29 april op een aantal punten te versoepelen. Met…

29 april 2020

Kennis inhaalslag voor badmintontrainers

Kennis inhaalslag voor badmintontrainers

Dit is de perfecte tijd om de kennisachterstand van badmintontrainers in Nederland weg te werken. De Vereniging Badminton…

27 april 2020

Unieke online bijscholing bij VBO: analyse en tactiek

Unieke online bijscholing bij VBO: analyse en tactiek

Tijd en ruimte is een term die bij onze trainersopleidingen veel terugkomt en ook de spelers op ons zomerkamp en de academy…

20 april 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!