Victor Meier: BAN Badminton als dynamische vereniging

Victor Meier: BAN Badminton als dynamische vereniging

BAN heeft positief gereageerd op verzoek van Badminton Nederland het zesde badminton flagship in Nederland te worden.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Badminton Nederland wil dat de flagships in hun contacten met andere regionale badmintonverenigingen kennis en positieve ervaringen delen zodat men van elkaar kan leren. De flagships nemen hierin het voortouw. Het is echter niet de bedoeling van het gezamenlijke project dat de flagships de andere verenigingen 'op sleeptouw' nemen en deze 'achterover' kunnen leunen. Zij worden gemotiveerd en geprikkeld met de adviezen en aanwijzingen zelf gericht aan de gang te gaan om hun eigen vereniging tot grotere bloei te brengen.

In formeel overleg tussen Badminton Nederland, vertegenwoordigd door Daphne Latour en Ger Tabeling, met de BAN-afvaardiging Victor Meier, Leon Molenkamp en Huub Wiltschut, zijn vorige week afspraken gemaakt over de rol van BAN als flagship binnen de regio Utrecht.

Naast BAN namen kortgeleden de badmintonverenigingen BC'70 Veluwe (Epe), BC GO!, BV Floriande, BC Alouette en BC Drop Shot de rol van flagship op zich. Badminton Nederland hoopt dat op korte termijn, verspreid over heel Nederland, 10 badmintonverenigingen als flagship gaan functioneren.

De flagships hebben elk expertise op een of meer specifieke gebieden die zij uit- en overdragen aan de daarin geïnteresseerde collega-badmintonverenigingen. De flagships organiseren daartoe regionaal overleg met vijf tot 10 andere verenigingen rondom uiteenlopende vraagstukken. Het zijn vraagstukken die enerzijds aansluiten bij de kennis en ervaringen van de flagships en anderzijds problemen opleven bij de andere clubs. Zo kunnen onder meer onderwerpen besproken worden als het vrijwilligersbeleid, zaalhuur, competitieteams en ledenwerving. Badminton Nederland coördineert, ondersteunt en faciliteert op afstand deze bijeenkomsten.

BAN wil met name met andere badmintonverenigingen haar inzichten over succesvol jeugdbeleid delen. Onder andere een heldere opzet en gerichte uitvoering van de structureel onderbouwde trainingen aan junioren, en de grote betrokkenheid daarin van hun ouders en vrijwilligers, zorgen niet alleen voor een groot en stabiel ledenbestand. Bovendien leidt het tot sterke binding met de vereniging en veel sportieve successen.

Ook beschikt BAN, in tegenstelling tot veel andere sportverenigingen, over een groot aantal actieve vrijwilligers die binnen de club een belangrijke rol vervullen. Andere badmintonverenigingen kunnen in dit opzicht baat hebben bij tips en adviezen van BAN.

BAN heeft zelf ook belang bij de flagships, benadrukt BAN-voorzitter Victor Meier. "Onze jeugdspelers krijgen in toenemende mate een spelniveau waarin het voor hen steeds moeilijker wordt binnen de regio voldoende tegenstand te vinden. Dat belemmert hun sportieve doorgroei en doet afbreuk aan hun spelplezier. Door bij andere badmintonverenigingen te vertellen over ons gerichte jeugdbeleid hopen we in de volle breedte het speelniveau te kunnen verhogen. Een dynamische vereniging durft te investeren in haar jeugd. BAN ondersteunt binnen de regio al enkele badmintonverenigingen, maar we gaan dit nu structureel en nóg gerichter doen. Daar heeft iedereen voordeel bij", aldus de BAN-voorzitter.

Badminton Nederland informeert de komende tijd de vragen van de provinciale badmintonverenigingen waarna, onder leiding van BAN, de eerste regionale flagship bijeenkomsten nog voor de zomer starten.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Op 20 oktober was het de beurt aan Roosterse BC om de reis naar Haarlem te maken. Na een paar verrassende uitslagen door de…

21 oktober 2019

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Vandaag begon het toernooi pas om 12.00 uur. Dat betekende uitslapen en een ochtendwandeling. Dat was nodig na veel stil zitten…

21 oktober 2019

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Eigenlijk wilde ik dit artikel schrijven als een soort open brief, maar ik besefte dat ik daarop toch geen antwoord zou krijgen.…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

In de strijd om een plaatsje in de kampioenspoule heeft VELO goede zaken gedaan door de 7-1 overwinning tegen Smashing. Na de…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Opnieuw doet Almere goede zaken in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Met een 8-0 overwinning op het Groningse AMOR kon de…

20 oktober 2019

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Na een niet al te lange nacht, (u heeft hier kunnen lezen dat het vrijdagavond laat, of liever gezegd zaterdagochtend heel vroeg,…

20 oktober 2019

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vandaag begon het toernooi niet zo vroeg als gisteren, gisteren begon het al om 09.00 uur. Caroline Marin zou om 15.00 uur aan de…

19 oktober 2019

Donderdag Denmark Open 2019: Anders nog geen Viktor

Donderdag Denmark Open 2019: Anders nog geen Viktor

Het was een vreemd begin van de dag op het toernooi. Al om 09.00 was de damesdubbel van Selena en Cheryl gepland. Het toernooi…

18 oktober 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!