clubzoeker

DKC gaat voor de dubbel in Epe

DKC gaat voor de dubbel in Epe

Nadat de badmintonners van BC DKC in februari voor het eerst in de geschiedenis de landstitel veroverden, gaat de Haagse vereniging aanstaande zaterdag op voor de tweede prijs van dit seizoen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bij BC '70 Veluwe in Epe staat namelijk de finaledag van de Carlton GT Cup, de nationale beker, op het programma. Op één dag worden daar de kwartfinales, halve finales en eindstrijd afgewerkt. DKC hoopt, na twee verloren finales op rij, ook deze prijs voor het eerst in de wacht te slepen.

Hoewel het ruim twee maanden geleden is dat DKC kampioen werd, zitten de spelers en supporters van de club nog altijd op een roze wolk. Toch wist de formatie van coach Leonard van Velzen dat de knop weer snel om moest worden gezet. Eerst voor het bekertoernooi, en later ook voor de Europa Cup. DKC stroomde in de derde ronde in van de Carlton GT Cup. Het behaalde daarin een 5-0 uitoverwinning op eerstedivisionist BC Asterix. Een ronde later moesten de Hagenaars het wederom opnemen tegen een team uit de eerste divisie: BC Amersfoort 2. Dit uitduel leverde een 4-1 zege op, waarmee DKC zich vrij eenvoudig plaatste voor de finaledag.

In de kwartfinale van komende zaterdag (10.00 uur) treft DKC andermaal een eerste divisionist: Van Zundert/VELO 3. Dit moet een niet al te lastige opponent zijn voor de landskampioen. In de halve finale, die om 14.00 uur begint, neemt DKC het mogelijk op tegen een vereniging van een ander kaliber, te weten BC Amersfoort. Dat is de club die DKC dit seizoen uitschakelde in de halve finale van de play-offs. Amersfoort was in de afgelopen twee finales van het bekertoernooi wél te sterk voor DKC. Mocht het team van Van Velzen het tot de eindstrijd schoppen (aanvang 17.00 uur), wacht waarschijnlijk Duinwijck. Tenzij VELO 1 de Haarlemmers in de halve finale de voet dwars zet.

De finaledag van de Carlton GT Cup wordt gespeeld op zaterdag 2 mei in de Prins Willem Alexander Hal in Epe. Adres: Sportlaan 1, 8162 BE. De eerste wedstrijden beginnen om 10.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Ginny Severien, Daisy Bommleyn, Veerle Wijers en Alida Chen. Coach: Leonard van Velzen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!