Haagse Mark favoriet bij Conquesto Master toernooi

Haagse Mark favoriet bij Conquesto Master toernooi

Op 25 en 26 april wordt door Conquesto het Master 4-6-8 toernooi georganiseerd. Conquesto is voor de zeventiende keer gastheer van het Carlton Master Circuit.

clubzoeker

Ken je BV Shuttle Up al?

Met ruim 230 deelnemers uit binnen- en buitenland zit het toernooi weer helemaal vol.

Mannenenkel

In het mannenenkelspel ontbreekt titelverdediger Erik Meijs (winnaar 2012-2013-2014) i.v.m. competitieverplichtingen in Duitsland. Favoriet om Meijs op te volgen is Mark Caljouw. De 20-jarige speler van landskampioen DKC is als eerste geplaatst. De huidige nummer 4 van Nederland treft een sterk deelnemersveld. In de halve finale kan hij zijn teamgenoot Dennis van Daalen de Jel treffen. In de onderste speelhelft is Justin Teeuwen als tweede geplaatst. De grootste dreiging aan deze kant van het schema komt van Jim Middelburg.

Vrouwenenkel

Bovenin het schema staat Ya-Lan Chang, de speelster uit Taiwan die vorig seizoen nog voor VELO uitkwam. Volgens de plaatsing zou zij in de halve finale Dorien Lups (4) ontmoeten. Als de planning klopt, wordt de andere halve finale een ontmoeting tussen Lisa Khoeblal-Malaihollo (3) en de Letse Ieva Pope (2).

Mannendubbel

Michiel Kruijt en Justin Teeuwen voeren de plaatsingslijst aan. Wanneer er in de aanloop naar dit toernooi geen gekke dingen gebeuren, zien we na een lange tijd (rugblessure) Robin Tabeling weer in actie. Hij zal er aan de zijde van Ruben Jille alles aan doen hun titel van 2014 te prolongeren.

Onderin het schema zijn Jim Middelburg en Russell Muns waarschijnlijk de tegenstanders in de halve finale van de als tweede geplaatsten Mark Caljouw/Thomas Wijers.

Vrouwendubbel

Myke Halkema/Lisa Khoeblal-Malaihollo zijn hier de favorieten. Zij wonnen onlangs nog het Master toernooi van Almere. Het Velo-duo moet het volgens verwachting in de finale opnemen tegen Georgy van Soerland/Cheryl Seinen. Mogelijk dat het koppel Tamara van der Hoeven/Dorien Lups hier voor een verrassing kan zorgen.

Gemengd dubbel

Dit onderdeel is zeer sterk bezet, Russell Muns/Ya-Lan Chang worden als winnaars getipt. De nodige tegenstand wordt echter verwacht van de koppels Ruben Jille/Cheryl Seinen (2), Jim Middelburg/Myke Halkema (3) en Michiel Kruijt/Daisy Bommeleyn (4). De winnaar staat duidelijk nog lang niet vast. Er is niet alleen aandacht voor de toppers, want ook in de 4-, 6- en 8-categorie zal flink voor de overwinning gevochten worden.

Conquesto doet zelf mee met 37 spelers in de verschillende klassen. Lokale favorieten Remco Lammers, Dennis Schoenmakers, Marcel Rietberg, Tim Tersteeg, Linda de Kievit, Quentin Geldof, Kevin Bomers, Jeffrey van Delft, Timo Vreeken, Patrick Vasse en Danielle Lammers hopen ook hun plaatsing waar te maken.

Iedereen hoopt natuurlijk om een deel van de ruim € 3.300 aan prijzengeld mee naar huis te mogen nemen. Met ruim 230 deelnemers en 350 te spelen partijen zal het weer genieten zijn van mooi badmintonspel.

Conquesto speelt in de Noord-Westerhal in Zoetermeer. De speeltijden zijn op zaterdag van 09.00 - 23.00 uur en op zondag van 09.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis. De halve finales starten ca. 11:30 uur en de finales ca. 14:50 uur.

Tijdens het toernooi worden de uitslagen regelmatig op toernooi.nl gepubliceerd.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!