SportSport

Iris Tabeling: alles voor dat doel

Iris Tabeling: alles voor dat doel

1 mei 2015, de datum dat de Olympische kwalificatie begint voor Rio 2016. Tot en met 1 mei 2016 is het doel om zoveel mogelijk punten te halen, de 10 beste toernooiresultaten tellen en daarmee moet je bij de top 16 staan.

Ken je BC Geldrop al?

En dat betekent dat het nu officieel is begonnen, de kwalificatieperiode.

In Australië speel ik mijn eerste toernooi in deze periode. De Australian Open, een Super Serie. Daarna vlieg ik meteen door naar Indonesië, wat een Premier Super Serie is, het hoogste van het hoogste. De top 10 van de wereldranglijst moet daarbij verplicht aanwezig zijn. Dat het niet makkelijk zou worden dit jaar stond vast, echter geeft mij dat alleen maar meer motivatie om er keihard voor te gaan knokken. Elk toernooi opnieuw alles uit mezelf zien te halen. Alles voor dat doel. De Olympische Spelen.

En natuurlijk moeten we ook realistisch blijven. 2016 gaat voor mij lastig worden, ik speel alleen de damesdubbel met Samantha en op dit moment doen Selena en Eefje het erg goed en staan zij boven ons op de ranglijst. Om ons allebei te kwalificeren is haast onmogelijk. Echter proberen doen we het natuurlijk wel! Het zal de komende periode een tijd worden van reizen, spelen, eten en slapen. Meer weg van huis dan thuis zijn, een leven uit de koffer.

Mijn schema t/m november ziet er als volgt uit:

 • 26-31 mei: Australian Open
 • 2-7 juni: Indonesian Open
 • 16-21 juni: US Open
 • 23-28 juni: Canada Open
 • 3 juli - 6 augustus: trainingsblok voor het WK
 • 11-16 augustus: WK in Indonesië
 • 8-13 september: Japan Open
 • 15-20 september: Korea Open
 • 6-11 oktober: Dutch Open
 • 13-18 oktober: Denmark Open
 • 20-25 oktober: French Open
 • 27 oktober - 1 november: Bitburger Open
 • 10-15 november: China Open
 • 17-22 november: Hong Kong Open

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!