SportSport

Iris Tabeling: alles voor dat doel

Iris Tabeling: alles voor dat doel

1 mei 2015, de datum dat de Olympische kwalificatie begint voor Rio 2016. Tot en met 1 mei 2016 is het doel om zoveel mogelijk punten te halen, de 10 beste toernooiresultaten tellen en daarmee moet je bij de top 16 staan.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

En dat betekent dat het nu officieel is begonnen, de kwalificatieperiode.

In Australië speel ik mijn eerste toernooi in deze periode. De Australian Open, een Super Serie. Daarna vlieg ik meteen door naar Indonesië, wat een Premier Super Serie is, het hoogste van het hoogste. De top 10 van de wereldranglijst moet daarbij verplicht aanwezig zijn. Dat het niet makkelijk zou worden dit jaar stond vast, echter geeft mij dat alleen maar meer motivatie om er keihard voor te gaan knokken. Elk toernooi opnieuw alles uit mezelf zien te halen. Alles voor dat doel. De Olympische Spelen.

En natuurlijk moeten we ook realistisch blijven. 2016 gaat voor mij lastig worden, ik speel alleen de damesdubbel met Samantha en op dit moment doen Selena en Eefje het erg goed en staan zij boven ons op de ranglijst. Om ons allebei te kwalificeren is haast onmogelijk. Echter proberen doen we het natuurlijk wel! Het zal de komende periode een tijd worden van reizen, spelen, eten en slapen. Meer weg van huis dan thuis zijn, een leven uit de koffer.

Mijn schema t/m november ziet er als volgt uit:

 • 26-31 mei: Australian Open
 • 2-7 juni: Indonesian Open
 • 16-21 juni: US Open
 • 23-28 juni: Canada Open
 • 3 juli - 6 augustus: trainingsblok voor het WK
 • 11-16 augustus: WK in Indonesië
 • 8-13 september: Japan Open
 • 15-20 september: Korea Open
 • 6-11 oktober: Dutch Open
 • 13-18 oktober: Denmark Open
 • 20-25 oktober: French Open
 • 27 oktober - 1 november: Bitburger Open
 • 10-15 november: China Open
 • 17-22 november: Hong Kong Open

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Voortgang competities december 2021: de competitie gaat door!

Voortgang competities december 2021: de competitie gaat door!

Badminton Nederland heeft besloten om de competities de komende drie weken voort te zetten. Hieronder lichten we dit besluit toe.

30 november 2021

Jan Helmond unaniem gekozen tot voorzitter Badminton Nederland

Jan Helmond unaniem gekozen tot voorzitter Badminton Nederland

De Bondsvergadering van Badminton Nederland heeft afgelopen zaterdag 27 november jl. unaniem een nieuwe voorzitter gekozen: Jan…

29 november 2021

Dutch shuttler Mark Caljouw: back injury is quite serious

Dutch shuttler Mark Caljouw: back injury is quite serious

Small update from me, my back injury is quite serious so I will also have to pull out of the Welsh Open. I will do everything I…

28 november 2021

Goede prestaties in Schotland en Slovenië

Goede prestaties in Schotland en Slovenië

De Nederlandse badmintonners hebben deze week goed gepresteerd op de toernooien in Schotland en Slovenië. In totaal werden…

28 november 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!