Iris Tabeling: alles voor dat doel

Iris Tabeling: alles voor dat doel

1 mei 2015, de datum dat de Olympische kwalificatie begint voor Rio 2016. Tot en met 1 mei 2016 is het doel om zoveel mogelijk punten te halen, de 10 beste toernooiresultaten tellen en daarmee moet je bij de top 16 staan.

SportSport

Ken je SV Sparta al?

En dat betekent dat het nu officieel is begonnen, de kwalificatieperiode.

In Australië speel ik mijn eerste toernooi in deze periode. De Australian Open, een Super Serie. Daarna vlieg ik meteen door naar Indonesië, wat een Premier Super Serie is, het hoogste van het hoogste. De top 10 van de wereldranglijst moet daarbij verplicht aanwezig zijn. Dat het niet makkelijk zou worden dit jaar stond vast, echter geeft mij dat alleen maar meer motivatie om er keihard voor te gaan knokken. Elk toernooi opnieuw alles uit mezelf zien te halen. Alles voor dat doel. De Olympische Spelen.

En natuurlijk moeten we ook realistisch blijven. 2016 gaat voor mij lastig worden, ik speel alleen de damesdubbel met Samantha en op dit moment doen Selena en Eefje het erg goed en staan zij boven ons op de ranglijst. Om ons allebei te kwalificeren is haast onmogelijk. Echter proberen doen we het natuurlijk wel! Het zal de komende periode een tijd worden van reizen, spelen, eten en slapen. Meer weg van huis dan thuis zijn, een leven uit de koffer.

Mijn schema t/m november ziet er als volgt uit:

 • 26-31 mei: Australian Open
 • 2-7 juni: Indonesian Open
 • 16-21 juni: US Open
 • 23-28 juni: Canada Open
 • 3 juli - 6 augustus: trainingsblok voor het WK
 • 11-16 augustus: WK in Indonesië
 • 8-13 september: Japan Open
 • 15-20 september: Korea Open
 • 6-11 oktober: Dutch Open
 • 13-18 oktober: Denmark Open
 • 20-25 oktober: French Open
 • 27 oktober - 1 november: Bitburger Open
 • 10-15 november: China Open
 • 17-22 november: Hong Kong Open

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!