clubzoeker

European Games Team NL Baku 2015 gepresenteerd

European Games Team NL Baku 2015 gepresenteerd

In de Arnhemhal op Papendal is gisteren European Games TeamNL Baku 2015 gepresenteerd. Eric Pang zal samen met in totaal 118 sporters, verdeeld over zeventien sporten en 24 disciplines, Nederland vertegenwoordigen tijdens de eerste editie van het evenement, dat van 12 tot en met 28 juni in de hoofdstad van Azerbeidzjan wordt gehouden.

Maak kennis met Vihaan Shah!

NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis sprak de sporters op Papendal als eerste toe. "Het wordt een fantastisch evenement. Een bijzondere ervaring. Ga historie maken. Gooi al je energie en intensiteit erin, maar focus je op de sport. Veel succes en plezier."

Daarna nam chef de mission European Games TeamNL Jeroen Bijl het woord. "We gaan er heen om te excelleren, om te presteren. Het zijn geen Olympische Spelen, maar het heeft er wel wat van weg. Aan de Europese Spelen doen vijftig landen mee, minder dan bij de Olympische Spelen. Er staan ook minder sporten op het programma. Maar in Baku zijn wel nieuwe formats te zien, zoals 3x3 basketbal. Er zijn niet-Olympische sporten, zoals karate. De Europese Spelen hebben de allure van de Olympische Spelen. De organisatie is top: huisvesting, eten, transport, de wedstrijdaccommodaties, allemaal uitstekend geregeld. Er zitten in totaal zesduizend sporters in het Atletendorp. Ook is het de organisatie van Baku 2015 goed gelukt om het volk erbij te betrekken. Ik denk echt dat het land trots is dat ze de Europese Spelen organiseren. En wij zitten hier, net als bij de Olympische Spelen, als TeamNL. We zijn daar veel meer een team dan bij reguliere sportevenementen."

De samenstelling van het team dat naar Baku 2015 gaat is divers, benadrukte Bijl. "Tafeltennisster Li Jiao is heel ervaren en 42, tegenover de jeugdige sporters bij het zwemmen, dat tijdens Baku 2015 een Jeugd EK is. De volleybalvrouwen waren voor het laatst op een multisportevenement tijdens de Olympische Spelen van 1996. Wielrenner Niki Terpstra maakt deel uit van een heel professioneel team, anderen moeten hard werken om hun sport te kunnen bekostigen." Vandaag werd bekend dat wielrenster Marianne Vos de Europese Spelen als gevolg van een blessure alsnog aan zich voorbij moet laten gaan. Bondscoach Johan Lammerts: "Wij hebben nog steeds een heel sterke ploeg en gaan dus nog steeds voor de medailles."

Tot slot sprak Jeroen Bijl ook nog een verwachting uit met betrekking tot de prestaties van European Games TeamNL. "We gaan voor een minimum van acht medailles, in vijf verschillende sporten. Dat is de ondergrens."

Lees meer over Baku 2015 op www.nocnsf.nl/baku2015.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!