SportSport

Financiële onzekerheden voor Badminton Nederland met een mogelijk positief karakter

Financiële onzekerheden voor Badminton Nederland met een mogelijk positief karakter

Op dit moment worden we geconfronteerd met financiële onzekerheden, waaronder ook onzekerheden met een mogelijk positief karakter.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Deze onzekerheden worden voor het belangrijkste deel veroorzaakt, doordat er van NOC*NSF nog geen concrete bevestigingen ontvangen zijn omtrent de financiering van:

  • kansrijke olympische trajecten alsmede
  • de mogelijke terugkeer naar het Focusprogramma (gericht op jeugd).

Tijdens de jaarvergadering van 29 november jl. is al medegedeeld dat we op dat moment al positieve toezeggingen van het NOC*NSF ontvangen hadden.

Het is van (financieel) belang dat van NOC*NSF op korte termijn concrete bevestigingen ontvangen worden. Het dilemma waar we als bestuur voor staan is als volgt.

Aan Topbadminton is voor de periode 2013-2016 jaarlijks een aanvullende bijdrage ad €100.000 (boven op de reeds aanwezig bijdrage ad €250.000) uit de 'algemene middelen' toegekend. De bedragen waarover tot nu toe met het NOC*NSF gesproken is zouden er toe kunnen leiden dat een gedeelte van de aanvullende bijdrage van €100.000 voor Topbadminton, zoals vastgesteld in 2013 mogelijk weer zou kunnen terugvloeien naar de algemene middelen.

De implementatie van 'A Clear Future' is in volle gang. Een traject dat het bestuur volledig omarmt en ondersteunt. Dit nieuw ingezette beleid zal in 2016 voortgezet moeten gaan worden. Dit zal binnen de bestaande begrotingskaders 2016 opgevangen moeten gaan worden.

Het bovenstaande vindt plaats binnen de context van een dalende tendens van leden en dalende subsidies van NOC*NSF (als gevolg van dalende Lottogelden; dit zijn andere subsidies vanuit het NOC*NSF dan hierboven beschreven). Het al dan niet ontvangen van een bevestiging omtrent bovenstaande trajecten heeft derhalve grote invloed op de keuzen die gemaakt moeten worden ten aanzien van de begroting en de implicaties ervan.

De agendastukken moeten medio mei ten behoeve van de jaarvergadering eind juni opgesteld worden. Gezien de verwachting dat er binnen enkele maanden wel duidelijkheid komt (mogelijk dat het tijdens de jaarvergadering bekend is) heeft het bestuur het volgende besloten:

  • Zekerheid te verschaffen aan de verenigingen door tijdens de jaarvergadering de tarieven voor 2016 vast te laten stellen (zie agendapunt 8.1). Dit vormt voor het bestuur het budgettaire kader voor 2016.
  • Op 10 oktober (tijdens de Yonex Dutch Open) zal een extra bondsvergadering gehouden worden om de begroting 2016 te bespreken. De stukken hiertoe zullen uiterlijk 10 werkdagen van te voren verspreid worden.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!