clubzoeker

Eefje en Selena runner-up in Canada

Eefje en Selena runner-up in Canada

Op zondag vertrokken we vanaf New York naar Calgary om daar deze week deel te nemen aan de Canada Open. Na een vertraging van ruim een uur door slecht weer konden we eindelijk vertrekken en kwamen we in de avond aan op de plaats van bestemming. Prima hotel en lekker op tijd naar bed.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De volgende dag stond er een training in de main hall op de planning, gelukkig niet zo vroeg! Het ontbijt is helaas wel maar van 7.00-9.00, met niet veel keuze dus dat is best wel jammer. Anyway... We zullen het er mee moeten doen ;)

Dinsdagochtend stond er ook weer een training op het programma en daarna was er de gelegenheid om iets van Canada te bekijken. Samen met Selena, Jacco, Rob (Australië) en Leanne (Australië zijn we op pad gegaan. Eerst zijn we naar Canmore gereden waar we ook nog ruim een uur gewandeld hebben en een hele mooie omgeving hebben gezien. Tijdens het hiken begon het ineens te regenen en daar waren wij natuurlijk weer opperbest op voorbereid..not..! T-shirtje, all-stars aan, geen vest of jas, top! Hahaha. Maar we hebben het overleefd en het was het zeker waard!

Daarna zijn we nog doorgereden naar Banff, ohhhh wat mooi was dat!

Mooi genoten en klaar voor het toernooi dat voor mij op donderdag van start ging. Woensdag hadden Jorrit, Jacco, Selena en ik dus nog een dag vrij maar Samantha en Iris moesten al de baan op voor de 1e ronde. De 1e set ging gelijk op maar werd goed gewonnen door onze dames. In de 2e set ging het tot een stand van 11-11 gelijk op, maar daarna wisten ze een goede voorsprong te pakken en gaven deze niet meer uit handen! Goede overwinning in 2 sets over Chinese Taipei en er stond een drukke dag te wachten op donderdag.

Donderdag was een drukke dag omdat ook nog de 1e ronde van de mixen gespeeld moesten gaan worden. Als eerste gingen Jorrit en Samantha de baan op en dit ging nog niet helemaal vlekkeloos. Toch wisten ze aan t langste eind te trekken en versloegen ze de Canadezen in 3 sets! Hierna was het de buurt aan Jacco en Selena tegen Hong Kong. Een pittige loting maar ze wisten ze weer naar huis te sturen na een overwinning in 3 sets.

Later die dag zouden dus ook de 2e rondes van de mixen gespeeld worden en ook zouden de 2e rondes van de dubbels de baan op gaan. Eerst was het de beurt aan Jorrit en Samantha, zij zouden het in deze ronde opnemen tegen een Frans koppel. Gelukkig zaten zij beter in hun spel en wisten ze het Franse koppel in 3 sets naar huis te sturen. Selena en Jacco hadden ook een pittige tegenstander, namelijk Kasbauer en Nelte uit Duitsland. Ook in deze wedstrijd hadden ze weer 3 sets nodig om de overwinning binnen te halen, maar... winnen is winnen, top!

Lees de rest van dit artikel op een website van Badminton Nederland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland wil competitieseizoen 2021-2022 alsnog uitspelen

Badminton Nederland wil competitieseizoen 2021-2022 alsnog uitspelen

Badminton Nederland heeft naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op 14 januari jl. besloten om de lopende…

21 januari 2022

Presentatie webinar sociale veiligheid in de badmintonsport

Presentatie webinar sociale veiligheid in de badmintonsport

Afgelopen maandagavond 17 januari organiseerden we samen met NOC*NSF een webinar over sociale veiligheid in de badmintonsport…

21 januari 2022

Eerste nederlaag voor Almere

Eerste nederlaag voor Almere

Na een lange reeks ongeslagen te blijven leed Almere de eerste nederlaag van deze competitie. In Den Haag bleek Drop Shot BC met…

17 januari 2022

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook de vierde wedstrijd in de kampioenspoule leverde winst op voor koploper Almere. Duinwijck ging met 6-2 onderuit in sporthal…

17 januari 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!