clubzoeker

Henk Staats: En dat heet topsport bij Badminton Nederland

Henk Staats: En dat heet topsport bij Badminton Nederland

Morgen vrijdag 3 juli 2015 is de laatste speeldag van het seizoen 2014/2015 en daarmede zit ook dit seizoen er op. Nu ben ik maar een eenvoudig voorzitter, maar als ik alles probeer te overzien dan denk ik toch dat het een mooi seizoen geweest is met meer plussen dan minnen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik had [ook] gehoopt dat BNL op een aantal punten beter zou gaan acteren, maar daarin ben ik fors teleurgesteld. Ik lees op badmintonsites veel astmatisch proza over goede gesprekken en vooruitzichten, maar signalen dat het echt beter gaat in de praktijk blijven uit.

  • zo wachten we nog steeds op antwoord op een brief uit november 2014 en een herinnering daarop van februari 2015 inzake de teambijdrage voor onvolledige competitiepoules;
  • het spreiden van onze 19 jeugdteams over twee of drie regio's in het seizoen 2015/2016 vindt geen doorgang. Nu ook weer veel onvolledige poules en jeugdteams van Almere in dezelfde poules. Ik schreef al eerder, iedere regiomanager heeft waarschijnlijk zijn of haar eigen competitiekalifaat;
  • BNL slaagt er niet in om de begroting voor 2016 te presenteren bij de bondsvergadering van 26 juni 2015;
  • dinsdag 30 juni j.l. kregen we bericht dat het weken eerder toegezonden competitieprogramma voor de eredivisie wordt gewijzigd. Qontent Almere speelt net als alle verenigingen een openingsronde in Hoofddorp en daarna vier uitwedstrijden achterelkaar en dan vervolgens vier thuiswedstrijden, ook achterelkaar. Hoe verzint men het. Goed voor de media-aandacht en de toeschouwersaantallen, maar niet heus. Onze wedstrijdcommissie had de zaalindeling voor 20 seniorenteams en 19 juniorenteams al helemaal klaar voor het komend seizoen, maar kan nu weer opnieuw beginnen. Prima voor de motivatie voor de verenigingsvrijwilligers. En dat heet topsport bij BNL. Eerlijk gezegd moet ik er van op de pot.

Gelukkig overheersen bij onze vereniging de pluspunten en dat is maar goed ook en ik ervaar als pluspunten:

  • per saldo 45 leden meer dan we hadden begroot;
  • een fantastisch Junior Mastertoernooi met circa 325 deelnemers met heel veel sterke Denen en op de zaterdag speelden we in drie sporthallen. Alles liep op rolletjes;
  • mooie resultaten tijdens de Nationale Jeugdkampioenschappen. Zes eerste plaatsen en elf tweede plaatsen;
  • Eric Pang komt Qontent Almere versterken;
  • een slepende zaak met Carlton werd in een mum van tijd opgelost door de nieuwe mensen van Carlton;

En ik ben ongetwijfeld niet volledig, maar dat kan gebeuren, maar u ziet het, de pluspunten overheersen de minpunten, althans dat is mijn idee.

En dat alles had niet mogelijk geweest zonder de inzet van de vele vrijwilligers die vol voor onze vereniging gaan!

Als u met vakantie gaat dan wens ik u een heel fijne vakantie toe en ik zie u graag weer in badmintonkledij terug in Sportcomplex RCS vanaf maandag 17 augustus 2015.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!