Paul Kleijn: Niet lullen, maar poetsen

Paul Kleijn: Niet lullen, maar poetsen
StudentenlevenStudentenleven

Maandagavond was de aftrap van de sponsorcommissie. In 't Veerhuis in Nieuwegein kwamen we voor het eerst bij elkaar. Ten eerste om kennis met elkaar te maken en ten tweede om te brainstormen over hoe we nu het beste aan de slag kunnen gaan.

De sponsorcommissie is één van de uitvloeiselen uit de deelprojecten vanuit A Clear Future. Er zal immers meer commerciële activiteit moeten worden opgepakt om meer inkomsten te genereren. Naast Hendrik Boosman vanuit het bondsbureau, zitten ook Richard Dijk, Rudi van Brienen, Edwin Schriemer, Jordy Brouwer von Gonzenbach en ik in de sponsorcommissie. En wat een enthousiasme zeg, met z'n allen zien we alleen maar kansen en vliegen de ideeën over tafel.

Inmiddels zijn Hendrik en Richard al uitermate succesvol met het sluiten van partnerships rondom de Yonex Dutch Open. Diverse bedrijven hebben reeds een overeenkomst getekend, waardoor de Yonex Dutch Open dit jaar goed op de kaart gezet kan gaan worden. De wensen vanuit de brainstormsessie Yonex Dutch Open gaan voor een groot deel ingevuld worden. Daar ben ik enorm trots op. Wat gaat die Yonex Dutch Open toch een vet evenement worden zeg.

Vanuit die successen kunnen we als sponsorcommissie dus verder werken. We hebben na zitten denken hoe we het beste van start kunnen gaan. De titel van mijn blog zegt het al, ik wil vooruit en niet oeverloos lullen over wat als en waarom. Gewoon keuzes maken en aan de slag. Want dat we nog veel te winnen hebben, dat staat wel vast. Mijn voorstel was om in eerste instantie te focussen op evenementen.

De partners die je daar op basis van de projectgedachte binnen haalt, dan zo amuseren, knuffelen en koesteren, dat ze echt het gevoel hebben dat ze gewaardeerd worden en er bij horen. Daarmee kun je dan de basis leggen voor langere overeenkomsten die we ook breder kunnen trekken. Een andere gedacht is om op basis van onze propositie te kijken waar we reeds contacten hebben liggen en die partijen te benaderen. En aan de hand van die gesprekken, kijken wat ze voor ons kunnen betekenen en welke stroming ze willen sponsoren.

Want naast de evenementen hebben we ook de academies en badmintonscholen, of wat denk je van de Carlton Eredivisie, maar ook de verenigingen mogen we niet uit het oog verliezen, net als de verschillende nationale selecties die ook zo hun wensen hebben waar geld voor nodig is. Kortom, super trots dat de sponsorcommissie geïnstalleerd is en ook aan de slag gaat. En ja, we kunnen nog meer commercieel talent gebruiken dat ons kan en wil helpen in onze zoektocht naar partners.

Interview Joey Gardien (BadmintonInfo)

Dinsdagavond een Skype-ontmoeting met Joey Gardien, freelance journalist met een hart voor badminton en als zodanig één van de schrijvers van het blad BadmintonInfo. Hij had me benaderd voor een interview en uiteraard heb ik daar ja tegen gezegd. Buiten het feit dat ik me vereerd voelde sluit het ook aan bij mijn open communicatiestijl. Ze mogen van mij alles weten, ik heb geen enkel geheim.

Leuk om dat via Skype te doen, want eerlijk is eerlijk, het scheelt een heleboel reistijd en kan dus gezellig thuis waar ook de kids dan rond hangen. Alles bij elkaar hebben we ruim vijf kwartier samen zitten praten en Joey gaf aan dat hij toen wel voldoende informatie had. Binnenkort dus te lezen in BadmintonInfo. Een mooi blad waar best meer waardering voor opgebracht mag worden door badmintonnend Nederland.

Nathalie Mulders

Wat is het leven toch betrekkelijk. We maken ons dagelijks druk om zaken die er soms niet toe doen en dan krijg je ineens het vreselijke bericht dat een collega van je betrokken is bij een vreselijk ongeval. Man man man, dan gaat je hart toch even een paar slagen sneller. Goed om dan na enkele dagen al te horen dat ze stappen voorwaarts maakt en super strijdvaardig is en werkt aan een volledig herstel. En laten we hopen dat Nathalie snel weer de oude is en er geen blijvende schade aan over houdt, al is dat nog geen zekerheidje. Meid, van harte beterschap en vertrouw op je strijdlust om er weer bovenop te komen.

Bestuursvergadering

Zaterdag kwam het bestuur in nieuwe samenstelling bijeen. Met Bram Reudink, Remco Wieland en ik als officieel gekozen nieuwe bestuurders. En ja, waar is het aandeel vrouwen dan gebleven? Daar hebben we het in eerdere bijeenkomsten en vergaderingen ook steeds weer over gehad.

Het is inderdaad heel erg jammer dat er geen vrouwen in het bestuur zitten. Maar ja, de gegadigden stonden niet in rijen opgesteld om gekozen te worden. Feitelijk zijn we dus enorm blij dat Remco via Sport & Zaken is binnen gekomen en dat Bram zich melde vanuit zijn betrokkenheid binnen A Clear Future. Overigens hebben diverse personen eerst gesprekken gevoerd over het gedachtegoed en waarom men in het bestuur wilde. Het is niet zo dat als je als enige je hand op steekt, ook meteen in het bestuur zit, dat zou slecht zijn.

Persoonlijk vind ik het erg jammer dat er geen vrouwen in het bestuur zitten, zonder de nieuwe collega's daarmee tekort te doen hoor, want het is een goed team wat er nu zit. Overigens is kwaliteit belangrijker dan het feit of je man of vrouw bent. De feiten liggen er nu eenmaal en we gaan aan de slag in de nieuwe samenstelling. Eens kijken of we ons zo weten te profileren, dat als er straks weer vacatures komen, wel dranghekken geplaatst moeten worden om nieuwe bestuurders te ontvangen.

Tijdens de vergadering hebben we onder andere stil gestaan bij de jaarvergadering van 27 juni jl. De deelprojecten uit A Clear Future moeten nu echt hun uitwerking gaan krijgen. Er is veel gedacht en gesproken en nu moeten we aan de slag: niet lullen maar poetsen. En dat past wel in mijn straatje. Ik wil ook resultaten zien en daar zal ik ook op aansturen, zeker binnen mijn eigen portefeuille.

Om één en ander goed nader uit te werken en goed invulling te geven gaan we daarom binnenkort een dag op de hei zitten. Op 7 augustus gaan we de hele dag nadenken met z'n allen over hoe we diverse zaken aan gaan pakken. Deze heisessie wordt door Remco voorbereid in samenwerking met Ton Meeles, die zijn taak als verandermanager binnenkort afrond.

Hij heeft aangegeven ook echt klaar te zijn. Dat wat hij moest doen is gerealiseerd en dus ligt er de basis voor de volgende stappen. Fase 2 uit A Clear Future kan nu dus uitgerold worden. Vandaar die heisessie op 7 augustus. Taken verdelen, neuzen dezelfde kant op en de gestelde doelen met concrete activiteiten onderbouwen, zodat ze ook gerealiseerd gaan worden.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Robin Tabeling: hosting tournaments during COVID19-pandemic unfair and dangerous?

Robin Tabeling: hosting tournaments during COVID19-pandemic unfair and dangerous?

Dear BWF / BE / players. There are some things on my mind that I think are worth a discussion. Unfortunately COVID-19 is still…

12 augustus 2020

Start competitieseizoen 2020-2021 Badminton Nederland in september

Start competitieseizoen 2020-2021 Badminton Nederland in september

Eind juni zette de overheid alle lichten op groen voor de start van competities en toernooien in de sportwereld. Tijdens het…

2 augustus 2020

Bondscoaches Wijers en De Keijzer exit bij nationale jeugdselecties Badminton Nederland

Bondscoaches Wijers en De Keijzer exit bij nationale jeugdselecties Badminton Nederland

De zomervakantie is inmiddels in alle regio’s begonnen, maar over vier weken is alweer de aftrap van het nieuwe…

31 juli 2020

Open brief aan het NOC*NSF

Open brief aan het NOC*NSF

Geachte heren. Wordt het niet eens tijd dat er een onderzoek komt naar het functioneren van alle sportbonden in ons land in…

30 juli 2020

Pilotclubs nieuw jeugdprogramma gezocht!

Pilotclubs nieuw jeugdprogramma gezocht!

Badminton Nederland is bezig met de ontwikkeling van een nieuw jeugdprogramma voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Het nieuwe…

30 juli 2020

Jelle Maas stopt bij nationale selectie van Badminton Nederland

Jelle Maas stopt bij nationale selectie van Badminton Nederland

Jelle Maas heeft besloten om na dit seizoen uit de nationale selectie te stappen. De 29-jarige speler uit Dongen geeft aan dat…

22 juli 2020

Breaking: Lin Dan announces retirement

Breaking: Lin Dan announces retirement

On Saturday morning CTGN published an article in which is was announced that the Chinese legend, Lin Dan has chosen to retire…

4 juli 2020

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Onze sport is in de grootste crisis van de afgelopen 50 jaar en Badminton Nederland doet alsof er niets aan de hand is. Ze komt…

1 juli 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!