Amersfoort sleept gelijkspel weg bij Almere

Amersfoort sleept gelijkspel weg bij Almere

Amersfoort kwam aan de start in de topwedstrijd tegen Almere zonder Edwin Ekiring, de Ugandees die in het Afrika circuit op jacht is naar plaatsing voor Rio 2016. Zijn vervanger, Nieuw-Zeelander Michael Fowke, was er ook niet.

clubzoeker

Maak kennis met Nina Bage!

Hierdoor deed coach Residay een beroep op 1e divisiespeler Nick Smaling. Door de gewijzigde sterkteregeling kon hij Smaling als 1e man inzetten tegen Eric Pang en kwam kopman Vincent de Vries op twee.

Deze tactiek lukte niet Vincent de Vries trof Justin Teeuwen een geduchte tegenstander, sleepte er wel een 3e game uit maar geen punt.

Hiervoor hadden de mannen en vrouwendubbel wel voor een verrassende 2-0 voorsprong gezorgd. De mannen Koen Ridder en Vincent de Vries bonden Dave Khodabux en Stephan Branderhorst in twee games aan hun zegekar.

Voor de vrouwendubbel koos Residay voor Debora Jille en Alida Chen, met de hakken over de sloot kwamen deze vrouwen met 23-21 in de beslissende game goed weg.

Eric Pang zorgde voor een 3-2 voorsprong door Nick Smaling te kloppen. Nu moesten de vrouwensingles de punten gaan brengen. Alida Chen - de huidige nummer 2 van Nederland - kende geen problemen met Manon Sibbald. Bij Debora Jille lag dit anders. De 16-jarige liet de 1e game aan Tamara van de Hoeven, in de tweede game verspeelde Amersfoort speelster echter een 20-16 voorsprong en verloor ook deze game 20-22.

Met een tussenstand van 3-3 werden de mixen gestart. De mix van Romy de Laak en Nick Smaling konden hun tegenstander Justin Teeuwen/Cheryl Seinen niet aan, verlies 12-21 13-21. Koen Ridder en Yao Jie stonden nu voor de moeilijke opgave om door winst op Khodabux/Van der Hoeven een gelijkspel mee naar Amersfoort te nemen. Zij deden dit met verve, de routine van beide voormalige wereldspelers gaf de doorslag in de beslissende game 21-15.

Een mooi en verdiend gelijkspel wat de sterkteverhouding in de huidige eredivisie goed weergeeft. Ondanks de nieuwe opzet spelen in één poule en de punten vertalen naar twee poules blijkt nu ook weer dat de play-offs al na drie ronden weer grotendeels vaststaan.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!