SportSport

Badmintonsport bij FOX Sports?

Badmintonsport bij FOX Sports?

Afgelopen week was voor mij eens een rustigere week. Alleen maandag op pad geweest voor Badminton Nederland. Op die avond stond de bestuursvergadering gepland en voordat de vergadering begon heb ik eerst een paar ideeën met Barbara besproken.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er borrelt van alles door mijn hoofd aan ideeën en niet alle zijn geschikt voor verdere ontwikkeling. Maar één ding staat vast en dat is dat de maatschappij verandert, dat mensen anders denken en doen en dan kunnen we ons wel aansluiten bij de rest die klaagt over terugloop, maar ik vind dat je je moet wapenen tegen de veranderende maatschappij en dus moet je vernieuwen en zoeken naar kansen.

Velen zullen van mij weten dat ik er zo in sta en mensen dicht om mee heen zouden zomaar eens gek kunnen worden van mijn ontelbare ideeën. Maar allemaal beseffen ze terdege dat er iets moet gebeuren. Ooit wisten de hockeydames dat ze naar de Olympische Spelen gingen in China. Peking is een stad waar smog en een hoge luchtvochtigheid een algemeen goed is. Dan kun je daar wel over klagen, maar ja, iedereen heeft daar last van. Mark Lammers, toenmalig bondscoach, besloot om op Papendal gebruik te maken van de klimaatruimte en daar het klimaat van Peking na te bootsen, compleet met smog. En natuurlijk vielen de meiden om en snakte ze naar adem. Een lang verhaal kort makend, kon men anticiperen op deze omstandigheden door puffertjes te gebruiken. Om omdat ze die ondersteunende attributen ruim een jaar van tevoren aangemeld hadden bij het IOC, mochten de dames deze ook gebruiken in Peking.

De meiden van Mark haalde de finale en wisten het goud te pakken. Niet dat dat alleen door die puffertjes kwam hoor, al hebben ze toen wel een wedstrijd gespeeld waarbij de tegenstander het slot van de wedstrijd met slechts 10 meiden moest uitspelen omdat ze gewoon helemaal leeg waren.

Moraal van dit verhaal is natuurlijk dat we allemaal wel kunnen constateren dat het niet goed gaat en dat andere sporten ook te maken hebben met een dalend ledental, maar belangrijker is hoe we daar op kunnen anticiperen. Hoe krijgen we de mensen enthousiast voor onze sport en kunnen we ze bereiken. En als dat allemaal zo makkelijk was geweest, dan hadden anderen dat natuurlijk allang gedaan. Vandaar dus steeds weer die nieuwe ideeën om daarmee kansen te creëren die wellicht het tij doen keren. Dat sterkt me dan ook in mijn gedachte om steeds maar weer met iets nieuws te komen. Sterker nog, er zijn mensen die mij benaderen met hun ideeën en daar luister ik dan enorm graag naar. En ja, het heeft allemaal zijn tijd nodig, tijd die ik mezelf soms niet geef omdat ik vooruit wil.

Afgelopen maandagavond dus bestuursvergadering en deze keer heb ik er een beter gevoel aan over gehouden. Een nieuwe samenstelling van het bestuur en dus veel nieuw enthousiasme en daar werd maandag beter mee om gegaan. En ja, we beseffen ons terdege dat we nog veel efficiënter kunnen vergaderen, maar daarom gaan we daar ook over in gesprek op 4 december a.s. als vervolg op onze heisessie van 7 augustus jl. Dan gaan we verder op zoek naar mogelijkheden hoe we het ons zelf makkelijker kunnen maken zodat we onze daadkracht kunnen vergroten.

Oh ja, ik ben dan wel niet op pad geweest maar heb wel een facetime ontmoeting gehad met Rogier van 't Hof van FOX Sports Nederland. Tijdens het WK in Jakarta plaatste Selena Piek een tweet waarin ze aangaf op haar hotelkamer naar het WK te kijken, mooie foto erbij en warempel, rechtsboven in het logo van FOX Sports. FOX Sports zend ook de MLB uit met Engels commentaar en waarom zouden ze dan het signaal van het WK Badminton niet doorzenden? Een goed gesprek gehad met Rogier en ook voor FOX Sports geldt dat we aandacht moeten verdienen. Niet helemaal vreemd natuurlijk, want dat hoor ik vaker. FOX Sports heeft met name in het weekend geen ruimte omdat dan alle kanalen en tijd naar het voetbal gaat, echter door de week hebben ze dat wel en sinds dit seizoen hebben ze een nieuw programma elke avond; FOX Sports vandaag, waarvoor ze wel content kunnen gebruiken. We weten dus wat ons te doen staat.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!