VELO vecht zich langs stug Duinwijck

VELO vecht zich langs stug Duinwijck

Het eerste team van VELO heeft goede zaken gedaan in de tweede Carlton Eredivisie wedstrijd tegen het Haarlemse Duinwijck. De thuisspelende ploeg vocht zich in maarliefst vijf driesetters naar een uiteindelijke 6-2 overwinning.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de herendubbel beten Jim Middelburg en Alex Vlaar het spits af tegen Birger Abts en Jordy Hilbink. Na een pittige start werd in de slotfase de wedstrijd met ruime cijfers in het voordeel van VELO beslist. Het Wateringse duo Khoeblal-Malaihollo/Halkema speelde een zeer spannende partij tegen Stapusaityte/Timmerman, waarna de VELO-dames uiteindelijk in drie sets de 2-0 op het scorebord zetten.

In het enkelspel bleek Jordy Hilbink een maatje te groot voor Stijn de Langhe. Opvallend was het aantreden van invalster Marleen Kuipers, die in het eerste damesenkelspel de sterke routinier Stapusaityte een tegenstand bood waarvan het publiek zich in de handen wreef.

Helaas moest Kuipers in twee sets haar meerdere erkennen. Zowel Alex Vlaar als Lisa Khoeblal-Malaihollo maakten een thriller van hun enkelspel. Vlaar knokte zich na een verloren eerste set terug in de wedstrijd en snoepte met een nipt verschil de winst af van Jerry Natenstedt. Khoeblal-Malaihollo toonde wederom uit wat voor hout zij gesneden is en vormde enkele achterstanden om naar een overwinning op Dorien Lups.

Middelburg/Halkema maakten een rommelige start in het gemengddubbel tegen het duo Abts/Timmerman, maar bleken naarmate de partij vorderde op meerdere gebieden de sterkere partij. De laatste gemengddubbel werd gespeeld door de Langhe/van der Aar. Van der Aar stond diezelfde ochtend nog in de finale van het Belgian Junior-toernooi en toonde zich dominant aan het net.

Natenstedt/Lups vochten zich terug in de tweede set, maar moesten zich in de beslissende set gewonnen geven aan het Wateringse duo.

De volgende wedstrijd speelt Van Zundert / VELO op 26 september in de VELO-hal tegen BC Smashing.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!