VELO vecht zich langs stug Duinwijck

VELO vecht zich langs stug Duinwijck

Het eerste team van VELO heeft goede zaken gedaan in de tweede Carlton Eredivisie wedstrijd tegen het Haarlemse Duinwijck. De thuisspelende ploeg vocht zich in maarliefst vijf driesetters naar een uiteindelijke 6-2 overwinning.

Ken je US Badminton al?

In de herendubbel beten Jim Middelburg en Alex Vlaar het spits af tegen Birger Abts en Jordy Hilbink. Na een pittige start werd in de slotfase de wedstrijd met ruime cijfers in het voordeel van VELO beslist. Het Wateringse duo Khoeblal-Malaihollo/Halkema speelde een zeer spannende partij tegen Stapusaityte/Timmerman, waarna de VELO-dames uiteindelijk in drie sets de 2-0 op het scorebord zetten.

In het enkelspel bleek Jordy Hilbink een maatje te groot voor Stijn de Langhe. Opvallend was het aantreden van invalster Marleen Kuipers, die in het eerste damesenkelspel de sterke routinier Stapusaityte een tegenstand bood waarvan het publiek zich in de handen wreef.

Helaas moest Kuipers in twee sets haar meerdere erkennen. Zowel Alex Vlaar als Lisa Khoeblal-Malaihollo maakten een thriller van hun enkelspel. Vlaar knokte zich na een verloren eerste set terug in de wedstrijd en snoepte met een nipt verschil de winst af van Jerry Natenstedt. Khoeblal-Malaihollo toonde wederom uit wat voor hout zij gesneden is en vormde enkele achterstanden om naar een overwinning op Dorien Lups.

Middelburg/Halkema maakten een rommelige start in het gemengddubbel tegen het duo Abts/Timmerman, maar bleken naarmate de partij vorderde op meerdere gebieden de sterkere partij. De laatste gemengddubbel werd gespeeld door de Langhe/van der Aar. Van der Aar stond diezelfde ochtend nog in de finale van het Belgian Junior-toernooi en toonde zich dominant aan het net.

Natenstedt/Lups vochten zich terug in de tweede set, maar moesten zich in de beslissende set gewonnen geven aan het Wateringse duo.

De volgende wedstrijd speelt Van Zundert / VELO op 26 september in de VELO-hal tegen BC Smashing.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!