clubzoeker

Zijn de badmintonshuttles-met-lampjes van Johan Vlemmix te zien in Hoofddorp?

Zijn de badmintonshuttles-met-lampjes van Johan Vlemmix te zien in Hoofddorp?

Deze week ben ik niet op pad geweest voor Badminton Nederland maar heb het nodige gedaan op de achtergrond. We zijn volop in de voorbereiding van de kick-off van de Carlton Eredivisie die gespeeld wordt op zondag 13 september bij BV Floriande in het Koning Willem Alexander Sportcomplex te Hoofddorp.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Alle eredivisie verenigingen spelen daar gezamenlijk hun eerste competitieronde. En daar gaan we een mooi event van maken. Daarmee trappen we ook af met de nieuwe opzet van die Carlton Eredivisie die zijn ontknoping gaat krijgen op zaterdag 13 februari 2016 in de Maaspoort in 's-Hertogenbosch.

Doordat alle teams aanwezig zijn in Hoofddorp, hebben we de uitgelezen kans om alle spelers op de gevoelige plaat vast te leggen. René Lagerwaard en Alex van Zaanen zullen alle spelers op de foto zetten welke we gaan verwerken in een universeel sjabloon. Hiermee krijgen alle verenigingen een spelersfoto en teamfoto in dezelfde opmaak en daarmee creëren we een stuk herkenbaarheid. Een eerste stap in de richting van het verder ontwikkelen en upgraden van de Carlton Eredivisie. En ja, we hebben nog vele andere wensen met elkaar.

Crowdfunding

Helaas zijn we de afgelopen weken geconfronteerd met het afscheid van twee talenten van onze badmintonsport doordat ze uit de nationale selectie zijn gestapt. Jorrit heeft op zijn website uitgebreid stil gestaan bij zijn redenen om uit de nationale selectie te stappen evenals Vincent de Vries. Beide heren hebben verschillende redenen waarom ze gestopt zijn bij de nationale selectie echter is de reden van Jorrit toch wel een reden die aangeeft waar we momenteel staan met onze sport in financieel opzicht. Moeten stoppen omdat de financiën er niet meer zijn is erg zuur.

Reden te meer om aan de slag te gaan om meer inkomsten te genereren en dat is niet iets wat van vandaag op morgen lukt. Sponsoren staan niet in de rij voor de snelste racketsport ter wereld. Dus zullen we ons moeten profileren en onder de aandacht zien te komen van organisaties. De sponsorcommissie is daar mee aan de slag gegaan en de eerste successen zijn zichtbaar tijdens de Yonex Dutch Open. Daarnaast zijn we in de afrondende fase met ons crowdfunding platform. Voor de spelers en speelsters van de nationale selectie hebben we de samenwerking gezocht met SponsorVisie van oud hockeyer Peter van Baak. We hebben de nationale selectie de mogelijkheid geboden om voor zichzelf een crowdfunding project aan te maken en daar hebben er een aantal dankbaar gebruik van gemaakt. Ik hoop dat we dit portaal deze week live kunnen zetten.

Op deze manier kunnen we een steentje bijdragen om hun persoonlijk budget te vergroten en daarmee hun kansen op verdere ontwikkeling van hun talenten. Dit is een nieuwe stap die we met z'n allen maken en dus zullen we goed moeten bekijken en monitoren wat goed en minder goed gaat. Daar kunnen we dan van leren zodat we er in de toekomst meer uit kunnen halen. En wie weet staat er een bedrijf op die zich wil committeren aan de nationale selectie net zoals het Nederlands Frisbee Team dat middels hun crowdfundingsactie in 2014 met Yellow Brick een hoofdsponsor vond. Dromen zijn bedrog, toch? Maar wie weet komt onze droom nu uit.

Ideaalbeeld is dat we onze ervaringen kunnen delen met de andere nationale selecties en dat we onze verenigingen kunnen helpen bij het opzetten van hun projecten. Samen verenigen en kennis delen zodat de snelste racketsport ter wereld in Nederland kan groeien.

Johan Vlemmix

Als ik 's morgens naar mijn werk rij dan luister ik altijd naar Evers staat op op Radio 538. Zo ook afgelopen woensdag en toen werd het nieuws gelezen waarbij gemeld werd dat ASR een app uit heeft gebracht die al je social media op de mobiele telefoon uit schakelt als je 15 kilometer per uur of harder rijdt. En een week eerder had Edwin Evers nog Johan Vlemmix in de uitzending want die is app aan het ontwikkelen die datzelfde doet, echter was die pas medio september beschikbaar. De side-kicks van Edwin herinnerden hem daar nog eens aan en dus werd Johan Vlemmix gebeld en gevraagd hoe dat nou toch kon. Gaandeweg het gesprek kwam ter sprake dat Johan Vlemmix ooit een badmintonshuttle met een lampje had bedacht. Deze had hij besteld in China en tegen de tijd dat deze in Nederland waren, hadden diverse anderen dat lumineuze idee reeds gekopieerd en op de markt gebracht zei Johan Vlemmix. Hij bleek die badmintonshuttles met lampje nog te hebben liggen in zijn opslag. En toen ontstond bij mij meteen de gedachte om Johan Vlemmix eens te bellen en te kijken of we er samen iets mee kunnen.

Zo gezegd zo gedaan en ik kreeg Johan Vlemmix te pakken en we hebben even van gedachte gewisseld en gelukkig was Johan meteen enthousiast. Ik heb hem dus uitgenodigd om naar de kick-off van de Carlton Eredivisie te komen zodat we daar samen met elkaar verder over na kunnen denken. Hoe en of het wat wordt is dus nog de vraag, maar de eerste aanzet is er.

EK Parabadminton 2016

Zaterdagochtend heb ik ruim een uur met Albert Valentijn gesproken. Albert is regiomanager Limburg en hij wil met zijn team graag het EK Parabadminton in 2016 naar Limburg halen. Dat zou toch gaaf zijn. Inmiddels is het bid uitgebracht en wacht Albert op het antwoord van Badminton Europe.

Samen hebben we zitten kletsen over hoe we dat nou aan moeten gaan pakken om de financiële middelen, die daarvoor nodig zijn, binnen te kunnen harken. En eerlijk is eerlijk, Albert heeft vele lijntjes uit liggen met kansen. Hij is al een heel eind in het opbouwen van het netwerk om dit project te kunnen klaren. Enige onzekere factor nu is nog of het een go krijgt van Badminton Europe. Want als we zo zitten te praten dan ontstaan er vele ideeën met kansen en die liggen voor het oprapen, echter moet je dan wel zeker weten dat je het EK Parabadminton krijgt. Het voorwerk is gedaan en de prognoses zijn gunstig. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat dit project slaagt, want Albert en zijn kornuiten zijn al een heel eind op weg en de basis ligt er. Zodra die go er komt kan dat verder op gepakt gaan worden en geconcretiseerd gaan worden, want nu is het natuurlijk allemaal nog als dit dan dat.

Laten we hopen dat dit grote evenement naar Limburg komt. Dan hebben we weer iets te pakken waar we trots op kunnen zijn. Let's go for it.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!