Amersfoort aan de leiding in de Carlton Eredivisie

Amersfoort aan de leiding in de Carlton Eredivisie

Door een eclatante overwinning op Van Zijderveld met liefst 8-0 pakten de Amersfoortse badmintonners de koppositie in de Carlton Eredivisie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er moet wel een kanttekening bij gezet worden: de wedstrijden die de definitieve plaatsing voor de play-off gaan bepalen moeten nog komen. Zo komen de twee andere toppers DKC en VELO nog op bezoek in Amersfoort en dat belooft spektakel te worden.

Zaterdag was er geen vuiltje aan de lucht voor Amersfoort. Er werden vast wat experimentele dubbels opgesteld, omdat Debora Jille komende weken gaat deelnemen aan de Wereld Jeugdkampioenschappen Peru. Zaterdag was ook de Nieuw-Zeelander Michael Fowke weer van de partij. Hij verving Edwin Ekiring die in Nigeria tot de 1/2 finale reikte.

De vrouwendubbel werd Alida Chen met Yao Jie, die speelden tegen het verrassend sterk opererende dubbel Leva Pope en Mireille van Daal. Het was even wennen maar het stond snel op de rit bij Yao jie en Alida Chen. Met 21-12 en 21-11 werd gewonnen.

In alle andere partijen was er geen moment dat Carlton Eredivisie-club BC Amersfoort in gevaar kwam. Leuk was nog dat de bij de Academie Amersfoort opgeleide en vorig seizoen in ons tweede team spelende Manouk Los nu bij Van Zijderveld speelde. Tegen kopvrouw Alida Chen kon zij het alleen in de 1e game redelijk bijhouden. Alida won met 21-17 en 21-9.

Uiteindelijk stond er al snel een 6-0 score. In de twee afsluitende mixen kwam ook Romy de Laak aan bod. Met Koen Ridder aan haar zijde was er geen enkel probleem 21-10 21-15.

Ook de tweede mix werd door Yao Jie en Michael Fowke omgezet in winst. De 8-0 voor Amersfoort gaat goed meehelpen voor een goede plaatsing voor de play-off.

Komende week geen Carlton Eredivisie badminton. In Almere wordt door Badminton Nederland de Yonex Dutch Open georganiseerd.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet te…

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!