Nederlandse koppels favoriet voor titel Yonex Dutch Open

Nederlandse koppels favoriet voor titel Yonex Dutch Open

Van dinsdag 6 tot en met zondag 11 oktober 2015 vindt de 67ste editie van de Yonex Dutch Open plaats in Topsportcentrum Almere. Op dit topbadmintonevenement komen talloze toppers uit binnen- en buitenland in actie.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Vrouwendubbel

De Nederlandse Eefje Muskens en Selena Piek zijn de grote favorieten voor het winnen van de titel in het vrouwendubbelspel. Het koppel, de huidige nummer 9 van de wereld en nummer één van de plaatsingslijst, heeft de eerste ronde een bye en zal de Yonex Dutch Open beginnen tegen de winnaar van de wedstrijd Lisa Kaminski/Hanna Pohl (Duitsland) tegen Natalya Voytsekh/Yelyzaveta Zharka (Oekraïne). De meeste tegenstand wordt verwacht van de Bulgaarse zussen Gabriela en Stefani Stoeva en het Duitse koppel Johanna Goliszewski/Carla Nelte.

Ook Samantha Barning met Iris Tabeling en het koppel Alida Chen/Cheryl Seinen komen voor Nederland uit in het hoofdtoernooi. Barning en Tabeling spelen tegen de Canadezen Alex Bruce en Phyllis Chan. Chen en Seinen komen door een walkover in de tweede ronde uit tegen Pradnya Gadre en Sikki Reddy Nelakurihi uit India. Gemengddubbelspel

Net als in het vrouwendubbelspel zijn ook hier kansen op een Nederlandse overwinning. Selena Piek en Jacco Arends (de nummer 15 van de wereld en als tweede geplaatst) kunnen de meeste tegenstand verwachten van het Duitse koppel Birgit Michels/Michael Fuchs en de Singaporesen Yu Yan Vanessa Neo en Danny Bawa Chrisnanta. Deze drie koppels ontlopen elkaar nauwelijks op de wereldranglijst en het belooft dan ook een spannende strijd te worden.

Piek en Arends spelen hun eerste wedstrijd tegen Kona Tarun en Sikki Reddy Nelakurihi uit India. Samantha Barning neemt met haar nieuwe partner Robin Tabeling ook deel aan het hoofdtoernooi; Samantha en Robin spelen tegen Peter Kaesbauer en Franziska Volkmann uit Duitsland. De Nederlandse Cheryl Seinen neemt het samen met haar Finse partner Anton Kasti op tegen de Fransen Ronan Labar/Emilie Lefel. In het kwalificatietoernooi spelen Ruben Jille en Iris Tabeling op dinsdag 6 oktober tegen het Franse koppel Jordan Corvee en Anna Tran, voor een plaats in het hoofdtoernooi.

Vrouwenkelspel

Soraya de Visch Eijbergen is als enige Nederlandse in het hoofdtoernooi geplaatst en neemt het in de eerste ronde op tegen de Zwitserse Sabrina Jaquet (nummer 40 van de wereld). Het belooft een spannende strijd te worden bij het vrouwenkelspel, waarbij naast de Duitse Karin Schnaase naar verwachting Kirsty Gilmour (Schotland), Iris Wang (USA), HSU Ya Ching (Chinese Taipei), Rong Schafer (USA) en Linda Zetchiri (Bulgarije) zich zullen mengen in het gevecht om de eindzege.

Mannenkelspel

De grote favoriet voor de titel is Ajay Jayaram uit India. De winnaar van de Yonex Dutch Open 2014 (wereldranglijst 25) is in vorm en neemt het in de eerste ronde op tegen onze landgenoot Mark Caljouw. Naast Caljouw komen op woensdag 7 oktober nog in actie Erik Meijs, die zal spelen tegen de Fin Kasper Lehikoinen, Nick Fransman tegen de Fin Eetu Heino en Jordy Hilbink die het opneemt tegen de Bulgaar Blagovest Kisyov. In het kwalificatietoernooi op dinsdag 6 oktober komen twee Nederlanders de baan op. Zowel Justin Teeuwen als Vincent de Vries nemen het op tegen een Duitse tegenstander, respectievelijk Kai Schaefer en Nikolaj Persson.

Mannendubbel

Het Nederlandse koppel Jelle Maas/Mark Caljouw neemt het in de eerste ronde van het hoofdtoernooi (woensdag 7 oktober) op tegen het Duitse duo Fabian Holzer/Johannes Pistorius. Ook Ruben Jille met Robin Tabeling nemen deel aan het hoofdtoernooi. Het Nederlandse duo heeft een bye in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi en is daarmee zonder te hoeven spelen geplaatst voor het hoofdtoernooi. Er zijn bij het mannendubbelspel drie koppels die een grote kans maken op het winnen van de Yonex Dutch Open. Het zijn het koppel uit India, Sumeeth Reddy B/Manu Attri, de Polen Przemyslaw Wacha en Adam Cwalina en de Duitsers Johannes Schoettler en zijn partner Michael Fuchs.

Afscheidswedstrijd Eric Pang

Eric Pang is gestopt met internationaal badminton. Badminton Nederland zal tijdens de Yonex Dutch Open op een mooie wijze afscheid nemen van de 7-voudig Nederlands kampioen en kwartfinalist op het WK in 2014. Op vrijdagavond 9 oktober vanaf 18.30 uur, wordt Eric Pang tijdens de Yonex Dutch Open door Badminton Nederland een afscheidswedstrijd aangeboden tegen badmintonlegende Taufik Hidayat.

Klik hier voor het complete speelschema van alle wedstrijden per onderdeel, de livescore en de uitslagen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

In de Kreissporthalle in het Duitse Bad Camberg is de Nederlandse ploeg er niet in geslaagd om de eerste van twee…

4 december 2019

Smashing behaalt twee punten in Wateringen

Smashing behaalt twee punten in Wateringen

De Nederlandse Badminton Eredivisie is na de eerste helft van de competitie in twee poules verdeeld. De top 5 speelt voor het…

2 december 2019

Flitsende start voor Duinwijck tegen Drop Shot in de kampioenspoule

Flitsende start voor Duinwijck tegen Drop Shot in de kampioenspoule

Na een paar weken rust na de eerste fase van de competitie, mocht Duinwijck afgelopen zaterdag 30 november, voor het eerst…

2 december 2019

Teleurstellende start in kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie voor Drop Shot

Teleurstellende start in kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie voor Drop Shot

Zaterdag 30 november ging de tweede fase van de Nederlandse Badminton Eredivisie van start, met in de kampioenspoule de strijd…

1 december 2019

VELO verslaat Smashing met 6-2 in tweede fase Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

VELO verslaat Smashing met 6-2 in tweede fase Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

De Wateringers hebben in eigen huis een ruime overwinning tegen Smashing behaald. Doel van VELO is om de eerste plek in de…

1 december 2019

Tijd voor Ongehoord Nederland (afdeling badminton)!?

Tijd voor Ongehoord Nederland (afdeling badminton)!?

Het moet er maar eens van komen. De nieuwe vrije badmintonfederatie van Nederland: Badminton Holland. Hoe lang moet je wachten op…

30 november 2019

Snel krimpende badmintonbond verviervoudigt kosten bondslidmaatschap recreatieve sporters

Snel krimpende badmintonbond verviervoudigt kosten bondslidmaatschap recreatieve sporters

Badminton Nederland is via een toer van spoedvergaderingen in de verschillende regio's haast aan het maken met het er doorheen…

29 november 2019

Michiel Kruijt en Hanna Couwenhoven regiokampioen in Spijkenisse

Michiel Kruijt en Hanna Couwenhoven regiokampioen in Spijkenisse

Afgelopen weekend werden de Regio Senioren Kampioenschappen (RSK) Zuid-West 2019 gehouden. Michiel Kruijt en Hanna Couwenhoven…

25 november 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!