Nederlandse koppels favoriet voor titel Yonex Dutch Open

Nederlandse koppels favoriet voor titel Yonex Dutch Open

Van dinsdag 6 tot en met zondag 11 oktober 2015 vindt de 67ste editie van de Yonex Dutch Open plaats in Topsportcentrum Almere. Op dit topbadmintonevenement komen talloze toppers uit binnen- en buitenland in actie.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vrouwendubbel

De Nederlandse Eefje Muskens en Selena Piek zijn de grote favorieten voor het winnen van de titel in het vrouwendubbelspel. Het koppel, de huidige nummer 9 van de wereld en nummer één van de plaatsingslijst, heeft de eerste ronde een bye en zal de Yonex Dutch Open beginnen tegen de winnaar van de wedstrijd Lisa Kaminski/Hanna Pohl (Duitsland) tegen Natalya Voytsekh/Yelyzaveta Zharka (Oekraïne). De meeste tegenstand wordt verwacht van de Bulgaarse zussen Gabriela en Stefani Stoeva en het Duitse koppel Johanna Goliszewski/Carla Nelte.

Ook Samantha Barning met Iris Tabeling en het koppel Alida Chen/Cheryl Seinen komen voor Nederland uit in het hoofdtoernooi. Barning en Tabeling spelen tegen de Canadezen Alex Bruce en Phyllis Chan. Chen en Seinen komen door een walkover in de tweede ronde uit tegen Pradnya Gadre en Sikki Reddy Nelakurihi uit India. Gemengddubbelspel

Net als in het vrouwendubbelspel zijn ook hier kansen op een Nederlandse overwinning. Selena Piek en Jacco Arends (de nummer 15 van de wereld en als tweede geplaatst) kunnen de meeste tegenstand verwachten van het Duitse koppel Birgit Michels/Michael Fuchs en de Singaporesen Yu Yan Vanessa Neo en Danny Bawa Chrisnanta. Deze drie koppels ontlopen elkaar nauwelijks op de wereldranglijst en het belooft dan ook een spannende strijd te worden.

Piek en Arends spelen hun eerste wedstrijd tegen Kona Tarun en Sikki Reddy Nelakurihi uit India. Samantha Barning neemt met haar nieuwe partner Robin Tabeling ook deel aan het hoofdtoernooi; Samantha en Robin spelen tegen Peter Kaesbauer en Franziska Volkmann uit Duitsland. De Nederlandse Cheryl Seinen neemt het samen met haar Finse partner Anton Kasti op tegen de Fransen Ronan Labar/Emilie Lefel. In het kwalificatietoernooi spelen Ruben Jille en Iris Tabeling op dinsdag 6 oktober tegen het Franse koppel Jordan Corvee en Anna Tran, voor een plaats in het hoofdtoernooi.

Vrouwenkelspel

Soraya de Visch Eijbergen is als enige Nederlandse in het hoofdtoernooi geplaatst en neemt het in de eerste ronde op tegen de Zwitserse Sabrina Jaquet (nummer 40 van de wereld). Het belooft een spannende strijd te worden bij het vrouwenkelspel, waarbij naast de Duitse Karin Schnaase naar verwachting Kirsty Gilmour (Schotland), Iris Wang (USA), HSU Ya Ching (Chinese Taipei), Rong Schafer (USA) en Linda Zetchiri (Bulgarije) zich zullen mengen in het gevecht om de eindzege.

Mannenkelspel

De grote favoriet voor de titel is Ajay Jayaram uit India. De winnaar van de Yonex Dutch Open 2014 (wereldranglijst 25) is in vorm en neemt het in de eerste ronde op tegen onze landgenoot Mark Caljouw. Naast Caljouw komen op woensdag 7 oktober nog in actie Erik Meijs, die zal spelen tegen de Fin Kasper Lehikoinen, Nick Fransman tegen de Fin Eetu Heino en Jordy Hilbink die het opneemt tegen de Bulgaar Blagovest Kisyov. In het kwalificatietoernooi op dinsdag 6 oktober komen twee Nederlanders de baan op. Zowel Justin Teeuwen als Vincent de Vries nemen het op tegen een Duitse tegenstander, respectievelijk Kai Schaefer en Nikolaj Persson.

Mannendubbel

Het Nederlandse koppel Jelle Maas/Mark Caljouw neemt het in de eerste ronde van het hoofdtoernooi (woensdag 7 oktober) op tegen het Duitse duo Fabian Holzer/Johannes Pistorius. Ook Ruben Jille met Robin Tabeling nemen deel aan het hoofdtoernooi. Het Nederlandse duo heeft een bye in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi en is daarmee zonder te hoeven spelen geplaatst voor het hoofdtoernooi. Er zijn bij het mannendubbelspel drie koppels die een grote kans maken op het winnen van de Yonex Dutch Open. Het zijn het koppel uit India, Sumeeth Reddy B/Manu Attri, de Polen Przemyslaw Wacha en Adam Cwalina en de Duitsers Johannes Schoettler en zijn partner Michael Fuchs.

Afscheidswedstrijd Eric Pang

Eric Pang is gestopt met internationaal badminton. Badminton Nederland zal tijdens de Yonex Dutch Open op een mooie wijze afscheid nemen van de 7-voudig Nederlands kampioen en kwartfinalist op het WK in 2014. Op vrijdagavond 9 oktober vanaf 18.30 uur, wordt Eric Pang tijdens de Yonex Dutch Open door Badminton Nederland een afscheidswedstrijd aangeboden tegen badmintonlegende Taufik Hidayat.

Klik hier voor het complete speelschema van alle wedstrijden per onderdeel, de livescore en de uitslagen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!