Nederlandse koppels favoriet voor titel Yonex Dutch Open

Nederlandse koppels favoriet voor titel Yonex Dutch Open

Van dinsdag 6 tot en met zondag 11 oktober 2015 vindt de 67ste editie van de Yonex Dutch Open plaats in Topsportcentrum Almere. Op dit topbadmintonevenement komen talloze toppers uit binnen- en buitenland in actie.

Vrouwendubbel

De Nederlandse Eefje Muskens en Selena Piek zijn de grote favorieten voor het winnen van de titel in het vrouwendubbelspel. Het koppel, de huidige nummer 9 van de wereld en nummer één van de plaatsingslijst, heeft de eerste ronde een bye en zal de Yonex Dutch Open beginnen tegen de winnaar van de wedstrijd Lisa Kaminski/Hanna Pohl (Duitsland) tegen Natalya Voytsekh/Yelyzaveta Zharka (Oekraïne). De meeste tegenstand wordt verwacht van de Bulgaarse zussen Gabriela en Stefani Stoeva en het Duitse koppel Johanna Goliszewski/Carla Nelte.

Ook Samantha Barning met Iris Tabeling en het koppel Alida Chen/Cheryl Seinen komen voor Nederland uit in het hoofdtoernooi. Barning en Tabeling spelen tegen de Canadezen Alex Bruce en Phyllis Chan. Chen en Seinen komen door een walkover in de tweede ronde uit tegen Pradnya Gadre en Sikki Reddy Nelakurihi uit India. Gemengddubbelspel

Net als in het vrouwendubbelspel zijn ook hier kansen op een Nederlandse overwinning. Selena Piek en Jacco Arends (de nummer 15 van de wereld en als tweede geplaatst) kunnen de meeste tegenstand verwachten van het Duitse koppel Birgit Michels/Michael Fuchs en de Singaporesen Yu Yan Vanessa Neo en Danny Bawa Chrisnanta. Deze drie koppels ontlopen elkaar nauwelijks op de wereldranglijst en het belooft dan ook een spannende strijd te worden.

Piek en Arends spelen hun eerste wedstrijd tegen Kona Tarun en Sikki Reddy Nelakurihi uit India. Samantha Barning neemt met haar nieuwe partner Robin Tabeling ook deel aan het hoofdtoernooi; Samantha en Robin spelen tegen Peter Kaesbauer en Franziska Volkmann uit Duitsland. De Nederlandse Cheryl Seinen neemt het samen met haar Finse partner Anton Kasti op tegen de Fransen Ronan Labar/Emilie Lefel. In het kwalificatietoernooi spelen Ruben Jille en Iris Tabeling op dinsdag 6 oktober tegen het Franse koppel Jordan Corvee en Anna Tran, voor een plaats in het hoofdtoernooi.

Vrouwenkelspel

Soraya de Visch Eijbergen is als enige Nederlandse in het hoofdtoernooi geplaatst en neemt het in de eerste ronde op tegen de Zwitserse Sabrina Jaquet (nummer 40 van de wereld). Het belooft een spannende strijd te worden bij het vrouwenkelspel, waarbij naast de Duitse Karin Schnaase naar verwachting Kirsty Gilmour (Schotland), Iris Wang (USA), HSU Ya Ching (Chinese Taipei), Rong Schafer (USA) en Linda Zetchiri (Bulgarije) zich zullen mengen in het gevecht om de eindzege.

Mannenkelspel

De grote favoriet voor de titel is Ajay Jayaram uit India. De winnaar van de Yonex Dutch Open 2014 (wereldranglijst 25) is in vorm en neemt het in de eerste ronde op tegen onze landgenoot Mark Caljouw. Naast Caljouw komen op woensdag 7 oktober nog in actie Erik Meijs, die zal spelen tegen de Fin Kasper Lehikoinen, Nick Fransman tegen de Fin Eetu Heino en Jordy Hilbink die het opneemt tegen de Bulgaar Blagovest Kisyov. In het kwalificatietoernooi op dinsdag 6 oktober komen twee Nederlanders de baan op. Zowel Justin Teeuwen als Vincent de Vries nemen het op tegen een Duitse tegenstander, respectievelijk Kai Schaefer en Nikolaj Persson.

Mannendubbel

Het Nederlandse koppel Jelle Maas/Mark Caljouw neemt het in de eerste ronde van het hoofdtoernooi (woensdag 7 oktober) op tegen het Duitse duo Fabian Holzer/Johannes Pistorius. Ook Ruben Jille met Robin Tabeling nemen deel aan het hoofdtoernooi. Het Nederlandse duo heeft een bye in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi en is daarmee zonder te hoeven spelen geplaatst voor het hoofdtoernooi. Er zijn bij het mannendubbelspel drie koppels die een grote kans maken op het winnen van de Yonex Dutch Open. Het zijn het koppel uit India, Sumeeth Reddy B/Manu Attri, de Polen Przemyslaw Wacha en Adam Cwalina en de Duitsers Johannes Schoettler en zijn partner Michael Fuchs.

Afscheidswedstrijd Eric Pang

Eric Pang is gestopt met internationaal badminton. Badminton Nederland zal tijdens de Yonex Dutch Open op een mooie wijze afscheid nemen van de 7-voudig Nederlands kampioen en kwartfinalist op het WK in 2014. Op vrijdagavond 9 oktober vanaf 18.30 uur, wordt Eric Pang tijdens de Yonex Dutch Open door Badminton Nederland een afscheidswedstrijd aangeboden tegen badmintonlegende Taufik Hidayat.

Klik hier voor het complete speelschema van alle wedstrijden per onderdeel, de livescore en de uitslagen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Onze sport is in de grootste crisis van de afgelopen 50 jaar en Badminton Nederland doet alsof er niets aan de hand is. Ze komt…

1 juli 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland heeft besloten om de 72e editie van de Dutch Open (BWF Tour Super 100), het grootste internationale…

30 juni 2020

Badminton en corona update (week 26)

Badminton en corona update (week 26)

Yes, we mogen weer! Vanaf 1 juli is binnensport, onder voorwaarden, weer toegestaan en daar zijn wij ontzettend blij mee.

25 juni 2020

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

De introductie van de nieuwe sport was ook direct de introductie van de nieuwe AirShuttle. Op deze nieuwe AirShuttle is heel…

19 juni 2020

Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!