SportSport

Smashing deelt punten met Van Zijderveld

Smashing deelt punten met Van Zijderveld
StudentenlevenStudentenleven

Zaterdag 24 oktober mochten de spelers van Smashing zich alweer opmaken voor de zesde wedstrijd in de eredivisie.

› support ons met een Tikkie!

De tegenstander was directe concurrent Van Zijderveld en dus werd er afgereisd naar Amstelveen met het doel om veel punten mee naar huis te nemen! Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De wedstrijd begon met zowel een bloedstollende herendubbel als damesdubbel. Roy en Yannic namen het op tegen Lennart Bijkerk en Virgil Soeroredjo. Onze heren bouwden een mooie voorsprong op in de eerste set, maar lieten uiteindelijk toch over zich heen lopen (22-20). In de tweede set ging het gelijk op, maar het was Van Zijderveld die er met het punt vandoor ging (21-19). Ella en Judith speelden een goede eerste set tegen Mireille van Daal en Mariëlle van der Woerdt (17-21). In de tweede set was de power van de tegenstanders iets te veel voor de Smashing dames (21-15). De derde set ging weer gelijk op, maar Ella en Judith haalden het nét niet (21-17). Tussenstand: 2-0 Van Zijderveld.

Twee nipt verloren wedstrijd voelden heel zuur, maar er waren nog zes partijen te verdelen. Denise ging de baan op voor haar single tegen Manouk Los. De eerste set kende geen bijzonder goed verloop van beide kanten, maar werd aan het eind van de set beslist door Denise (15-21). In de tweede set kwam Manouk op gamepunt, maar deze werd weggewerkt door Denise (20-22). Op de andere baan speelde Brandon tegen Virgil. De eerste set werd met goed spel gewonnen door Brandon (18-21), maar in de tweede set ging het allemaal niet meer zoals hij wilde (21-12). In de beslissende set keek Brandon telkens tegen een kleine achterstand aan, maar kwam hij uiteindelijk terug tot 19-20. Helaas net niet goed genoeg, want Virgil won de wedstrijd (21-19). Tussenstand: 3-1 Van Zijderveld.

Yannic mocht het opnemen tegen Marco den Haan. Yannic begon zoekende aan de wedstrijd en kwam in de eerste set eigenlijk nooit in zijn eigen spel (21-14). De tweede set was een ander verhaal. Deze ging gelijk op en Yannic wist op een aantal belangrijke momenten de punten te pakken (18-21). In de derde set kwam Marco meteen op een redelijk grote voorsprong, maar Yannic wist wel aansluiting te vinden. Bij een stand van 18-14 besloot Yannic om eens te gaan spelen met Roy's racket. Die magische wissel bezorgde Yannic zeven punten op rij en daarmee ook de winst (18-21)! Judith was ondertussen al begonnen aan haar wedstrijd tegen Mireille. De eerste set leek redelijk te beginnen, maar al snel was duidelijk dat Judith niet in haar spel zat (21-13). Haar goede vorm leek ze in de tweede set ook niet meer te gaan halen en Mireille maakte het eenvoudig af (21-6). Tussenstand: 4-2 Van Zijderveld.

Er was nog altijd een kans op gelijkspel en dus gingen we vol goede moed de gemengddubbels in. Roy en Ella stonden tegenover Lennart en Mariëlle. Dat Roy en Ella een goed duo zijn, lieten ze ook in deze wedstrijd weer zien, die met 14-21 en 16-21 naar Smashing ging. Brandon en Denise speelden tegen Manouk en Marco. Beide sets gingen gelijk op en werden aan het eind beslist in het voordeel van Smashing (17-21/18-21). Eindstand: 4-4!

Ondanks dat er toch meer in zat, zijn we ontzettend blij met een verdiend gelijkspel! Dit geeft ons natuurlijk weer een boost voor de aankomende wedstrijden, waarin we zullen proberen de stijgende lijn voort te zetten. We zullen in ieder geval aankomende week allemaal met een racket van Roy gaan spelen, dan komt alles goed. ;-)

Namens alle spelers bedank ik wederom onze grote supportersbende die met ons mee was gereisd naar Amstelveen!!! Volgende week mag Smashing naar het bruisende Limburg om aan Roosterse BC te laten zien wat ze in huis hebben.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

De badmintonwereldbond heeft vandaag aangekondigd dat ze de wereldranglijsten en jeugdwereldranglijsten zal bevriezen tot nader…

31 maart 2020

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de…

23 maart 2020

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Kirsten de Wit, Iris van Leijsen en Dyon van Wijlick zijn uitgenodigd om bij de Nationale S-1 selectie op Papendal te komen…

18 maart 2020

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

NOC*NSF adviseerde vanmiddag alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Het trainingscentrum in Papendal gaat…

15 maart 2020

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

The escalations around Covid-19 have followed one another at a rapid pace globally, certainly since our last report.

13 maart 2020

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen en NOC*NSF heeft geadviseerd om alle sportevenementen…

12 maart 2020

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

In verband met de uitbraak van het Coronavirus worden wereldwijd preventieve maatregelen genomen om verdere verspreiding van het…

12 maart 2020

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling boekten een geweldige overwinning door de nummer één van de wereld te verslaan. In de…

12 maart 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!