Almere dendert door

Almere dendert door
StudentenlevenStudentenleven

Zo'n 125 toeschouwers, waaronder een leuk aantal aanhangers van Slotermeer, zagen zaterdagavond 24 oktober 2015 in Almere dat de thuisclub de Amsterdammers met 7-1 naar huis stuurde.

› support ons met een Tikkie!

De ingevlogen Indonesische dame Elisabeth Purwaningtya zorgde voor het enige punt van Slotermeer. Zij won in twee games nipt van Manon Sibbald in een zeer aantrekkelijk duel.

Slotermeer is dit seizoen op de buitenlandse toer met de Belgen Andrie Ochtman en Janne Elst, de Indonesische Elisabeth Purwaningtya en de Zweedse Maleisiër Tim Foo, die overigens ontbrak. Desondanks kon het team van Slotermeer geen vuist maken tegen de gedreven Almeerders die de lakens uitdeelden.

Dave Khodabux en Eric Pang hadden in het mannendubbel geen moeite met Ralph Starren en Andrie Ochtman. De Buks, vrijdag teruggekeerd van zijn Amerikaanse honeymoonvakantie, speelde inclusief jet lag een puike partij en schoot ook nu weer raak. Met name de eerste game stal het gerenommeerde koppel de show met 21-7 om het vervolgens in de tweede game rustiger aan te doen en genoegen te nemen met 21-13.

Cheryl Seinen en Gita Djajawasito moesten bij de les zijn en dat waren ze ook in het damesdubbel tegen Janne Elst en de in de Carlton eredivisie debuterende Elisabeth Purwaningtya. Het ging gelijk op in beide games, maar met 21-17 en 21-19 was de winst toch voor de dames van Qontent Almere, die wellicht net iets slimmer speelden.

Justin Teeuwen speelde zeer geconcentreerd tegen Leon Nottelman en dat moet ook wel want de Nottel kan onberekenbaar goed badmintonnen. Maar deze keer kwam de Limburger in Amsterdamse dienst er in feite niet aan te pas tegen Teeuwen die met 21-15 en 21-12 de betere was.

Tamara van der Hoeven, gelukkig net op tijd fit voor deze wedstrijd, hield in haar single in beide games Raquel Humphris op voldoende afstand en won goed spelend beide games met 21-14 en 21-17.

Een ieder ging er eens goed voor zitten voor de singlepartij van Manon Sibbald tegen Elisabeth Purwaningtya. Sibbald is op de weg terug van het wekenlang sukkelen met haar gezondheid en zij speelde een bijzonder goede partij tegen Purwaningtya. In de eerste game knokte Sibbald zich terug van een forse achterstand en zij kwam nog tot 19-19. De game in de zak steken lukte net niet, want het net hing net iets te hoog voor haar loeiharde smash die strandde op de netband. Purwaningtya pakte de winst met 19-21. De tweede game leek eenvoudig voor de Indonesische dame te worden, maar ook nu kwam Sibbald terug en zelfs op een 20-19 voorsprong. Drie keer achtereen aan de zijkant een centimeter uitslaan kwam Sibbald ook in deze game op een nederlaag te staan (21-23). Spannend genoeg dus en de dame uit onze voormalige Gordel van Smaragd kan als een aanwinst voor de eredivisie worden beschouwd gedurende de drie maanden dat zij hier verblijft.

Dave Khodabux en Tamara van der Hoeven lieten Janne Elst en Leon Nottelman weinig speelruimte en de winst was dan ook met 21-14 en 21-11 voor de Almeerders.

Het gemengd dubbel van Justin Teeuwen met Cheryl Seinen tegen Ralph Starren en Raquel Humphris kon als een toetje worden beschouwd. Teeuwen en Seinen stonden ruim voor in de eerste game, verzaakten vervolgens en verloren de eerste game met 16-21. In de tweede game zette Qontent Almere de zaak recht. Met een pauzestand van 11-1 en een eindstand van 21-9 was de tweede game voor Teeuwen en Seinen. Die vervolgens in de derde game maar gewoon doorgingen en finishten met 21-10.

De referee John Appels en de scheidsen De Kuyper en Ter Horst deden hun werk uitstekend en dat gold eveneens voor de lijnrechters. Dat paste ook helemaal in deze sportieve wedstrijd die in de kantine nog eens dunnetjes werd overgedaan door beide partijen, waarbij de gezelligheid troef was.

Beelden van de wedstrijd zullen één deze dagen op de site verschijnen, want zowel Omroep Flevoland als Sport Report waren aanwezig om opnamen te maken.

Het nog immer ongeslagen Qontent Almere gaat aan kop in poule B van de Carlton Eredivisie met 40 punten uit zes wedstrijden. Volgende week in het theater van Sporthal Raggers de kraker tegen de nummer twee in poule B, het Haarlemse Duinwijck.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

De badmintonwereldbond heeft vandaag aangekondigd dat ze de wereldranglijsten en jeugdwereldranglijsten zal bevriezen tot nader…

31 maart 2020

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de…

23 maart 2020

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Kirsten de Wit, Iris van Leijsen en Dyon van Wijlick zijn uitgenodigd om bij de Nationale S-1 selectie op Papendal te komen…

18 maart 2020

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

NOC*NSF adviseerde vanmiddag alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Het trainingscentrum in Papendal gaat…

15 maart 2020

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

The escalations around Covid-19 have followed one another at a rapid pace globally, certainly since our last report.

13 maart 2020

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen en NOC*NSF heeft geadviseerd om alle sportevenementen…

12 maart 2020

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

In verband met de uitbraak van het Coronavirus worden wereldwijd preventieve maatregelen genomen om verdere verspreiding van het…

12 maart 2020

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling boekten een geweldige overwinning door de nummer één van de wereld te verslaan. In de…

12 maart 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!