Smashing eindigt eerste helft met overwinning

Smashing eindigt eerste helft met overwinning

Zaterdag 14 november werd de laatste wedstrijd van de eerste helft gespeeld. Smashing mocht het opnemen tegen de nummer 4 van Poule A, Victoria uit Hoensbroek.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De club waar Denise 12 jaar heeft gespeeld, dus het zou een leuke en vooral ook spannende ontmoeting worden.

De wedstrijd begon weer met de dubbels. Roy en Yannic speelden tegen Lars Sijben en Ben Maes. In de eerste set wist Victoria meteen de voorsprong te pakken, maar Roy en Yannic lieten het er niet bij zitten en vochten voor de punten. Helaas wisten Ben en Lars het toch nog af te maken (18-21) en in de tweede set hielden zij wederom hun voorsprong vast. Smashing kwam niet meer in de buurt van de winst (15-21). Onze dames daarentegen speelden een goede wedstrijd tegen de zusjes Maes (Lieke en Marloes). De eerste set ging gelijk op, waarna Ella en Judith op een moment gebruik wisten te maken van de foutjes van de tegenstanders (21-15). In de tweede set keken de Smashing dames gelijk tegen een achterstand aan, maar wisten zij deze uiteindelijk nog om te draaien (22-20).

Het was fijn om eens een keer niet tegen een 2-0 achterstand aan te kijken en dus konden we vol goede moed verder met de singels. Brandon speelde tegen Robert Kwee, de man van de lange rallies. Brandon had het zwaar en verloor de eerste set (9-21), waarna hij ook in de tweede set niet zijn beste spel kon laten zien (7-21). Snel vergeten! Denise speelde tegen goede bekende (granny de 2e) Jessie van Wijk. De eerste set ging, mede dankzij veel foutjes van de overkant, vrij gemakkelijk naar Denise (21-10). In de tweede set waren de dames meer aan elkaar gewaagd en keek Denise na de 11 tegen een achterstand aan. Gelukkig wist zij deze nog om te keren (een derde set was waarschijnlijk nogal zwaar geworden) en kon Smashing er dus weer een puntje bij optellen!

Judith mocht het opnemen tegen de sterke Lieke. De eerste set leek een gelijkwaardige te worden. Tot 10-11 ging het gelijk op, maar daarna maakte Judith erg veel foutjes en ging de set vrij snel naar Lieke (12-21). In de tweede set wist Judith zich beter vast te bijten in de wedstrijd en het ging dan ook tot 17-17 gelijk op. Vanaf dit moment wist Lieke een tandje bij te schakelen om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen (17-21). Yannic mocht spelen tegen Lars. De eerste set was een prooi voor de goed spelende Yannic (21-7). In de tweede set leek er in het begin wat moeite te zijn, want Lars wist ook wat beter in zijn spel te komen. Maar Yannic liet er gelukkig geen gras over groeien en hij wist de wedstrijd binnen te halen (21-13).

In plaats van dat de mixen voor punten moesten zorgen om de schade beperkt te houden, was het nu aan onze mixkoppels om de overwinning binnen te halen. Brandon en Denise traden aan tegen Ben en Marloes. Met goed spel en ook wat foutjes van de overkant wist Smashing de eerste set duidelijk binnen te halen (21-15). In de tweede set werd het nog iets spannender en hadden Brandon en Denise de taak om de achterstand in te halen. Dat lukte dit keer wel (21-18) en daarmee konden zij een tweede winstpartij in de mix opschrijven. Roy en Ella hadden een zware kluif aan Jessie en Robert. De eerste set ging net aan naar Smashing (21-17). Ondanks een goede comeback van Roy en Ella wist Victoria de tweede set binnen te slepen (21-19). Dat werd weer nagels bijten voor een derde set (zoals dit seizoen gebleken onze grootste vijand). Roy en Ella wisten gelukkig hun focus vast te houden en ze dreven de Victorianen tot het uiterste. Dit resulteerde dan ook in winst (21-13)! Eindstand: 5-3 Smashing!

Wat hebben we lang gehoopt om dit ooit een keer te typen, maar hier komt-ie dan: WE HEBBEN GEWONNEN! Dit komt ook precies op het goede moment binnen, want nu hebben we alleen maar meer zin om de tweede helft succesvol af te sluiten.

Volgende week zullen enkele spelers van team 1 shinen op het RSK in Amersfoort. Over 4 weken zullen wij de competitie weer hervatten. En dat kan na deze overwinning natuurlijk alleen maar leuker worden! Tegenstanders worden later bekend, hou de Smashing site/FB in de gaten!

Groetjes van Roy en Denise

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!