Moederdag 2019

Smashing eindigt eerste helft met overwinning

Smashing eindigt eerste helft met overwinning

Zaterdag 14 november werd de laatste wedstrijd van de eerste helft gespeeld. Smashing mocht het opnemen tegen de nummer 4 van Poule A, Victoria uit Hoensbroek.

› alles over het Badminton Festival!

De club waar Denise 12 jaar heeft gespeeld, dus het zou een leuke en vooral ook spannende ontmoeting worden.

De wedstrijd begon weer met de dubbels. Roy en Yannic speelden tegen Lars Sijben en Ben Maes. In de eerste set wist Victoria meteen de voorsprong te pakken, maar Roy en Yannic lieten het er niet bij zitten en vochten voor de punten. Helaas wisten Ben en Lars het toch nog af te maken (18-21) en in de tweede set hielden zij wederom hun voorsprong vast. Smashing kwam niet meer in de buurt van de winst (15-21). Onze dames daarentegen speelden een goede wedstrijd tegen de zusjes Maes (Lieke en Marloes). De eerste set ging gelijk op, waarna Ella en Judith op een moment gebruik wisten te maken van de foutjes van de tegenstanders (21-15). In de tweede set keken de Smashing dames gelijk tegen een achterstand aan, maar wisten zij deze uiteindelijk nog om te draaien (22-20).

Het was fijn om eens een keer niet tegen een 2-0 achterstand aan te kijken en dus konden we vol goede moed verder met de singels. Brandon speelde tegen Robert Kwee, de man van de lange rallies. Brandon had het zwaar en verloor de eerste set (9-21), waarna hij ook in de tweede set niet zijn beste spel kon laten zien (7-21). Snel vergeten! Denise speelde tegen goede bekende (granny de 2e) Jessie van Wijk. De eerste set ging, mede dankzij veel foutjes van de overkant, vrij gemakkelijk naar Denise (21-10). In de tweede set waren de dames meer aan elkaar gewaagd en keek Denise na de 11 tegen een achterstand aan. Gelukkig wist zij deze nog om te keren (een derde set was waarschijnlijk nogal zwaar geworden) en kon Smashing er dus weer een puntje bij optellen!

Judith mocht het opnemen tegen de sterke Lieke. De eerste set leek een gelijkwaardige te worden. Tot 10-11 ging het gelijk op, maar daarna maakte Judith erg veel foutjes en ging de set vrij snel naar Lieke (12-21). In de tweede set wist Judith zich beter vast te bijten in de wedstrijd en het ging dan ook tot 17-17 gelijk op. Vanaf dit moment wist Lieke een tandje bij te schakelen om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen (17-21). Yannic mocht spelen tegen Lars. De eerste set was een prooi voor de goed spelende Yannic (21-7). In de tweede set leek er in het begin wat moeite te zijn, want Lars wist ook wat beter in zijn spel te komen. Maar Yannic liet er gelukkig geen gras over groeien en hij wist de wedstrijd binnen te halen (21-13).

In plaats van dat de mixen voor punten moesten zorgen om de schade beperkt te houden, was het nu aan onze mixkoppels om de overwinning binnen te halen. Brandon en Denise traden aan tegen Ben en Marloes. Met goed spel en ook wat foutjes van de overkant wist Smashing de eerste set duidelijk binnen te halen (21-15). In de tweede set werd het nog iets spannender en hadden Brandon en Denise de taak om de achterstand in te halen. Dat lukte dit keer wel (21-18) en daarmee konden zij een tweede winstpartij in de mix opschrijven. Roy en Ella hadden een zware kluif aan Jessie en Robert. De eerste set ging net aan naar Smashing (21-17). Ondanks een goede comeback van Roy en Ella wist Victoria de tweede set binnen te slepen (21-19). Dat werd weer nagels bijten voor een derde set (zoals dit seizoen gebleken onze grootste vijand). Roy en Ella wisten gelukkig hun focus vast te houden en ze dreven de Victorianen tot het uiterste. Dit resulteerde dan ook in winst (21-13)! Eindstand: 5-3 Smashing!

Wat hebben we lang gehoopt om dit ooit een keer te typen, maar hier komt-ie dan: WE HEBBEN GEWONNEN! Dit komt ook precies op het goede moment binnen, want nu hebben we alleen maar meer zin om de tweede helft succesvol af te sluiten.

Volgende week zullen enkele spelers van team 1 shinen op het RSK in Amersfoort. Over 4 weken zullen wij de competitie weer hervatten. En dat kan na deze overwinning natuurlijk alleen maar leuker worden! Tegenstanders worden later bekend, hou de Smashing site/FB in de gaten!

Groetjes van Roy en Denise

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Op zaterdag 15 juni jl. heeft in Vergader- en Congrescentrum De Schakel in Nijkerk de Jaarvergadering van Badminton Nederland…

17 juni 2019

Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Bij de Babolat German U17 Open 2019 in Bergisch Gladbach (Duitsland) heeft Jaymie Laurens afgelopen weekend de tweede plaats…

12 juni 2019

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Badminton Nederland is blij dat de Deen Jonas Lyduch besloten heeft om zijn werk voort te zetten als projectcoach van de…

12 juni 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Na een paar jaar van afwezigheid komt de badmintonschool weer helemaal fris terug. We gaan weer bouwen aan een sterke fundering…

12 juni 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 15 juni vindt in Madrid de Spanish International 2019 plaats. Voor Nederland komen de volgende…

12 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!