VELO pakt goede overwinning op Van Zijderveld

VELO pakt goede overwinning op Van Zijderveld

Afgelopen zaterdagavond speelde Van Zundert / VELO de laatste competitiewedstrijd van Poule A tegen Van Zijderveld.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De plekken 1 t/m 3 waren nog niet beslist dus het team uit Wateringen was gebrand om zoveel mogelijk punten te halen. Het eindresultaat was een 6-2 overwinning in Amstelveen.

Door de afwezigheid van Imke, Stijn en Lisa waren drie invallers nodig: Marleen Kuipers, Ewout Beukers en Suzanne Slaats namen hun plaatsen in. De herendubbel ging in twee gemakkelijke sets naar Ewout en Alex. De damesdubbel van Marleen en Myke ging wat moeizamer, maar de dames van VELO wonnen uiteindelijk in drie spannende sets.

De herensingels van respectievelijk Jim en Alex werden beide makkelijk in twee sets gewonnen. De damessingels voor VELO waren lastiger. Invalster Suzanne speelde een hele sterke eerste set en had zelfs een setpoint, maar verloor net aan met 22-20. In de tweede set keek ze de hele tijd tegen een achterstand aan, kwam nog terug tot 16-15, maar verloor helaas met 21-16. Marleen was helaas niet opgewassen tegen de ijzersterk spelende Pope en verloor in twee sets. In de gemengddubbel hadden Ewout en Myke weinig moeite met hun tegenstanders en wonnen in twee sets. De andere gemengddubbel was echter erg spannend. Jim en Suzanne verloren de eerste set met een ruime stand, maar de tweede set was geheel omgekeerd. De derde set was een spannende gelijkopgaande strijd waar Jim en Suzanne aan het langste eind trokken en wonnen met 21-19.

Dit resulteerde in een 6-2 overwinning. Hiermee is Van Zundert / VELO derde geworden in poule A en speelt zaterdag 5 december om 19.00 uur in de VELO-hal de eerste play-off kwartfinale tegen de nummer 2 uit poule B BC Duinwijck.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!