SportSport

DKC verliest en eindigt als tweede, Mark Caljouw weer te sterk voor Eric Pang

DKC verliest en eindigt als tweede, Mark Caljouw weer te sterk voor Eric Pang

Badmintonclub DKC heeft de poulefase van de Carlton Eredivisie als tweede afgesloten. De landskampioen stond voorafgaand aan de laatste wedstrijd tegen BV Almere nog aan kop, maar doordat het zondagmiddag in eigen huis een 6-2 nederlaag leed, staat het na negen duels op een tweede plek van poule A.

Ken je BC Duinwijck al?

Hierdoor treft DKC in de kwartfinale van de play-offs de nummer drie van groep B, Roosterse BC.

DKC trad tegen Almere aan zonder Joran Kweekel en Marlies Baan, die beiden nog niet terug waren van de Wereld Jeugd Kampioenschappen. Daardoor werd er een beroep gedaan op Alyssa Tirtosentono uit team 2. Aan de hand van Daisy Bommeleyn verloor zij het damesdubbel van Gita Djajawasito en Cheryl Seinen. Op de andere baan zetten Dave Khodabux en Eric Pang Almere op een 2-0 voorsprong. Dat duo versloeg na een zeer spannende derde game (21-19) het koppel Thomas Wijers/Michiel Kruijt dat dit seizoen nog maar één eerdere nederlaag leed.

Aan kopman Mark Caljouw de zware taak DKC in de race voor de winst te houden. Daarvoor moest hij afrekenen met veelvoudig Nederlands kampioen Pang. Vorig jaar versloeg Caljouw Pang voor het eerst in het bekertoernooi. Ook nu trok de DKC'er aan het langste eind door de derde game te veroveren met 21-14. Almere verzekerde zich daarna alsnog van de zege, door winst van Justin Teeuwen, Manon Sibbald en Tamara van der Hoeven op respectievelijk Thomas Wijers, Veerle Wijers en Tirtosentono. 5-1 de tussenstand.

DKC wist dat daarmee dat de koppositie was verspeeld aan BC Amersfoort. Er moest nog wel een punt worden gepakt om tweede te blijven, en zo Van Zundert/VELO achter zich te houden. Dat belangrijke punt werd binnengeslagen door Kruijt en Veerle Wijers tegen Khodabux en Djajawasito. Teeuwen en Seinen zorgden voor de 6-2 eindstand door Caljouw en Bommeleyn op een nederlaag te trakteren.

Na negen wedstrijden is DKC dus tweede geworden in poule A met 49 punten. Daardoor kruist het in december de degens met Roosterse BC voor een plek bij de laatste vier. In het weekend van 5 en 6 december spelen de Hagenaars eerst een uitduel in Limburg. In het weekend van 12 en 13 december volgt dan de thuiswedstrijd. De exacte data worden later bekend gemaakt.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!