DKC verliest en eindigt als tweede, Mark Caljouw weer te sterk voor Eric Pang

DKC verliest en eindigt als tweede, Mark Caljouw weer te sterk voor Eric Pang

Badmintonclub DKC heeft de poulefase van de Carlton Eredivisie als tweede afgesloten. De landskampioen stond voorafgaand aan de laatste wedstrijd tegen BV Almere nog aan kop, maar doordat het zondagmiddag in eigen huis een 6-2 nederlaag leed, staat het na negen duels op een tweede plek van poule A.

Ken je BC Smashing al?

Hierdoor treft DKC in de kwartfinale van de play-offs de nummer drie van groep B, Roosterse BC.

DKC trad tegen Almere aan zonder Joran Kweekel en Marlies Baan, die beiden nog niet terug waren van de Wereld Jeugd Kampioenschappen. Daardoor werd er een beroep gedaan op Alyssa Tirtosentono uit team 2. Aan de hand van Daisy Bommeleyn verloor zij het damesdubbel van Gita Djajawasito en Cheryl Seinen. Op de andere baan zetten Dave Khodabux en Eric Pang Almere op een 2-0 voorsprong. Dat duo versloeg na een zeer spannende derde game (21-19) het koppel Thomas Wijers/Michiel Kruijt dat dit seizoen nog maar één eerdere nederlaag leed.

Aan kopman Mark Caljouw de zware taak DKC in de race voor de winst te houden. Daarvoor moest hij afrekenen met veelvoudig Nederlands kampioen Pang. Vorig jaar versloeg Caljouw Pang voor het eerst in het bekertoernooi. Ook nu trok de DKC'er aan het langste eind door de derde game te veroveren met 21-14. Almere verzekerde zich daarna alsnog van de zege, door winst van Justin Teeuwen, Manon Sibbald en Tamara van der Hoeven op respectievelijk Thomas Wijers, Veerle Wijers en Tirtosentono. 5-1 de tussenstand.

DKC wist dat daarmee dat de koppositie was verspeeld aan BC Amersfoort. Er moest nog wel een punt worden gepakt om tweede te blijven, en zo Van Zundert/VELO achter zich te houden. Dat belangrijke punt werd binnengeslagen door Kruijt en Veerle Wijers tegen Khodabux en Djajawasito. Teeuwen en Seinen zorgden voor de 6-2 eindstand door Caljouw en Bommeleyn op een nederlaag te trakteren.

Na negen wedstrijden is DKC dus tweede geworden in poule A met 49 punten. Daardoor kruist het in december de degens met Roosterse BC voor een plek bij de laatste vier. In het weekend van 5 en 6 december spelen de Hagenaars eerst een uitduel in Limburg. In het weekend van 12 en 13 december volgt dan de thuiswedstrijd. De exacte data worden later bekend gemaakt.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!