SportSport

VELO lijdt eerste nederlaag

VELO lijdt eerste nederlaag

Het eerste team van VELO heeft zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen te verduren gekregen. Op een uitslag van 6-2 werd van tevoren zeker niet gerekend.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een verrassing viel in het damesdubbel, waarbij het nog ongeslagen duo Halkema/Malaihollo in twee sets het hoofd moest buigen voor Alida Chen en Debora Jille. In het herendubbel viel de beslissing in de verlenging van de derde game in het voordeel van Ridder/De Vries van Amersfoort, ten koste van het eveneens tot dusver ongeslagen koppel Middelburg/Vlaar.

In het eerste mannenenkelspel was het Stijn de Langhe die het eerste punt voor VELO uit het vuur sleepte, ten koste van Vincent de Vries. Imke van der Aar, opgesteld tegen Yao Jie, liet zien wat ze in zich heeft maar moest het hoofd buigen voor de ervaren Jie. De sterk spelende Alida Chen en Edwin Ekiring bezorgden Amersfoort de 5-1 ten koste van respectievelijk Lisa Malaihollo en Alex Vlaar.

Het eerste gemengddubbel bestond uit de koppels Middelburg/Halkema en Ridder/De Laak. In de eerste set boden Ridder/De Laak nog de nodige tegenstand maar in de tweede game lieten Middelburg/Halkema zien wellicht het sterkste mixkoppel in de Nederlandse competitie te zijn.

Het tweede gemengddubbel bestond uit Ekiring/Jille tegenover de Langhe/Van der Aar. Het VELO-koppel kwam niet goed in de wedstrijd, waarna Amersfoort het laatste punt naar zich toe trok.

De volgende wedstrijd van VELO vindt plaats op zondag 8 november om 15.00 uur tegen BV Almere. Ze zullen spelen in de eigen vertrouwde VELO-hal.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

De competitie is afgelopen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn weer in gang gezet.

27 february 2024

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!