VELO lijdt eerste nederlaag

VELO lijdt eerste nederlaag

Het eerste team van VELO heeft zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen te verduren gekregen. Op een uitslag van 6-2 werd van tevoren zeker niet gerekend.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een verrassing viel in het damesdubbel, waarbij het nog ongeslagen duo Halkema/Malaihollo in twee sets het hoofd moest buigen voor Alida Chen en Debora Jille. In het herendubbel viel de beslissing in de verlenging van de derde game in het voordeel van Ridder/De Vries van Amersfoort, ten koste van het eveneens tot dusver ongeslagen koppel Middelburg/Vlaar.

In het eerste mannenenkelspel was het Stijn de Langhe die het eerste punt voor VELO uit het vuur sleepte, ten koste van Vincent de Vries. Imke van der Aar, opgesteld tegen Yao Jie, liet zien wat ze in zich heeft maar moest het hoofd buigen voor de ervaren Jie. De sterk spelende Alida Chen en Edwin Ekiring bezorgden Amersfoort de 5-1 ten koste van respectievelijk Lisa Malaihollo en Alex Vlaar.

Het eerste gemengddubbel bestond uit de koppels Middelburg/Halkema en Ridder/De Laak. In de eerste set boden Ridder/De Laak nog de nodige tegenstand maar in de tweede game lieten Middelburg/Halkema zien wellicht het sterkste mixkoppel in de Nederlandse competitie te zijn.

Het tweede gemengddubbel bestond uit Ekiring/Jille tegenover de Langhe/Van der Aar. Het VELO-koppel kwam niet goed in de wedstrijd, waarna Amersfoort het laatste punt naar zich toe trok.

De volgende wedstrijd van VELO vindt plaats op zondag 8 november om 15.00 uur tegen BV Almere. Ze zullen spelen in de eigen vertrouwde VELO-hal.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!