Smashing niet goed genoeg tegen Roosterse

Smashing niet goed genoeg tegen Roosterse

Zaterdag 31 oktober kreeg Smashing de kans om in het Limburgse Roosteren te schitteren. Dat dat niet uitpakte zoals we wilden, lees je verderop.

We begonnen (as always) de wedstrijd met de heren- en damesdubbel. Roy en Yannic mochten starten tegen de gebroeders Hermans (Rik en Nico). De eerste set ging vrij gemakkelijk naar RBC (21-12), maar in de tweede set kwamen Roy en Yannic nog aardig dichtbij (21-18). Judith en Ella speelden een wedstrijd met veel lange rally's tegen Meta Knuth en Ann Knaepen. Het begon gelijk op, maar aan het einde van de set wist RBC het verschil te maken (21-15). In de tweede set boden Judith en Ella wederom veel tegenstand, maar ze wisten er geen set meer uit te slepen (21-16).

Brandon nam het op tegen Rick Steuten. De eerste set ging net aan verloren (21-18) en in de tweede set keek Brandon tegen een achterstand van 20-16 aan. Hij wist terug te komen tot 20-20, maar Rick maakte het uiteindelijk toch af (22-20). Op de baan ernaast speelde Denise tegen Roxanne Molenmaker. De wedstrijd begon goed maar toen Denise op een achterstand kwam, ging het eigenlijk nooit meer zoals ze wilde. De eerste set ging naar Roxanne (21-16) en in de tweede set was de achterstand te groot om er alsnog iets aan te doen (21-16).

Yannic speelde een goede wedstrijd tegen Belgisch international Marijn Put. In de eerste set maakte Yannic een aantal prachtige punten, maar de winst zat er net niet in (21-17). In de tweede set liet Marijn er geen gras meer over groeien en schakelde hij een tandje bij (21-12). Judith mocht spelen tegen Wendy Hoeve. Dat het een zware wedstrijd zou worden, lag van tevoren wel al vast. Judith vocht voor ieder punt maar het niveauverschil was te groot (21-9). Ook in de tweede set bleef Judith eruit halen wat erin zat, maar dit leverde enkel een paar puntjes meer op (21-14).

Het was wederom aan onze mixkoppels om alsnog te stunten tegen de Limburgers. Brandon en Denise stonden tegenover Marijn en Roxanne. Ook deze wedstrijd begon in het voordeel van Smashing, maar na de 11 kwamen er teveel foutjes in het spel (21-13). In de tweede set ging het bij vlagen weer goed, maar het was niet goed genoeg (21-15). Roy en Ella stonden ondertussen te spelen tegen Meta en Rick. De eerste set ging naar Smashing (18-21) en de tweede set ging, mede door veel foutjes van onze kant, naar RBC (21-11). In de derde set keek het Smashing duo al snel tegen een 8-1 achterstand aan. Over de vechtlust van Roy en Ella valt echter niet te twisten, want ze kwamen uiteindelijk nog op een voorsprong van 16-17. Helaas konden ze het niet meer doorzetten en ging ook deze wedstrijd dus naar Roosterse (21-17).

De goede vorm van afgelopen week leek in Limburg een beetje verdwenen. Gelukkig wisten Roy en Ella de eer nog te redden door in ieder geval één set te pakken. Namens het team bedank ik wederom onze supporters die het aan durfden om mee te reizen naar het zuiden. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen BV Slotermeer. Om 18 uur is iedereen welkom in sporthal Achterlo!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!