SportSport

Smashing niet goed genoeg tegen Roosterse

Smashing niet goed genoeg tegen Roosterse

Zaterdag 31 oktober kreeg Smashing de kans om in het Limburgse Roosteren te schitteren. Dat dat niet uitpakte zoals we wilden, lees je verderop.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

We begonnen (as always) de wedstrijd met de heren- en damesdubbel. Roy en Yannic mochten starten tegen de gebroeders Hermans (Rik en Nico). De eerste set ging vrij gemakkelijk naar RBC (21-12), maar in de tweede set kwamen Roy en Yannic nog aardig dichtbij (21-18). Judith en Ella speelden een wedstrijd met veel lange rally's tegen Meta Knuth en Ann Knaepen. Het begon gelijk op, maar aan het einde van de set wist RBC het verschil te maken (21-15). In de tweede set boden Judith en Ella wederom veel tegenstand, maar ze wisten er geen set meer uit te slepen (21-16).

Brandon nam het op tegen Rick Steuten. De eerste set ging net aan verloren (21-18) en in de tweede set keek Brandon tegen een achterstand van 20-16 aan. Hij wist terug te komen tot 20-20, maar Rick maakte het uiteindelijk toch af (22-20). Op de baan ernaast speelde Denise tegen Roxanne Molenmaker. De wedstrijd begon goed maar toen Denise op een achterstand kwam, ging het eigenlijk nooit meer zoals ze wilde. De eerste set ging naar Roxanne (21-16) en in de tweede set was de achterstand te groot om er alsnog iets aan te doen (21-16).

Yannic speelde een goede wedstrijd tegen Belgisch international Marijn Put. In de eerste set maakte Yannic een aantal prachtige punten, maar de winst zat er net niet in (21-17). In de tweede set liet Marijn er geen gras meer over groeien en schakelde hij een tandje bij (21-12). Judith mocht spelen tegen Wendy Hoeve. Dat het een zware wedstrijd zou worden, lag van tevoren wel al vast. Judith vocht voor ieder punt maar het niveauverschil was te groot (21-9). Ook in de tweede set bleef Judith eruit halen wat erin zat, maar dit leverde enkel een paar puntjes meer op (21-14).

Het was wederom aan onze mixkoppels om alsnog te stunten tegen de Limburgers. Brandon en Denise stonden tegenover Marijn en Roxanne. Ook deze wedstrijd begon in het voordeel van Smashing, maar na de 11 kwamen er teveel foutjes in het spel (21-13). In de tweede set ging het bij vlagen weer goed, maar het was niet goed genoeg (21-15). Roy en Ella stonden ondertussen te spelen tegen Meta en Rick. De eerste set ging naar Smashing (18-21) en de tweede set ging, mede door veel foutjes van onze kant, naar RBC (21-11). In de derde set keek het Smashing duo al snel tegen een 8-1 achterstand aan. Over de vechtlust van Roy en Ella valt echter niet te twisten, want ze kwamen uiteindelijk nog op een voorsprong van 16-17. Helaas konden ze het niet meer doorzetten en ging ook deze wedstrijd dus naar Roosterse (21-17).

De goede vorm van afgelopen week leek in Limburg een beetje verdwenen. Gelukkig wisten Roy en Ella de eer nog te redden door in ieder geval één set te pakken. Namens het team bedank ik wederom onze supporters die het aan durfden om mee te reizen naar het zuiden. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen BV Slotermeer. Om 18 uur is iedereen welkom in sporthal Achterlo!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!