Oorverdovende winst voor Almere

Oorverdovende winst voor Almere

Qontent Almere heeft zaterdagavond 31 oktober 2015 in Sporthal Raggers een 6-2 overwinning behaald op het Haarlemse Duinwijck.

Zo'n 175 toeschouwers en een schoothondje hebben genoten van een prachtig badmintonspektakel, dat veel weg had van een heuse playoffwedstrijd, want de volumeknop van de ondersteunende supporters werd flink opengedraaid. Duinwijck leek een Hydra van Lerna, want Qontent Almere moest iedere partij tot het uiterste gaan om de Haarlemmers te verslaan.

Eric Pang en Dave Khodabux waren wellicht ietwat verrast door de felle tegenstand van Jordy Hilbink en Birger Abts en de winst in de eerste game ging dan ook naar de Haarlemmers met 16-21. Het publiek werd er even stil van, maar na de eerste game was er weer alle reden om te juichen. De tweede game was met 21-9 voor de warmgedraaide Pang en De Buks en ook de derde game kon worden bijgeschreven op rekening van Almere met 21-12.

Bij de vrouwendubbel lieten Gita Djajawasito en Cheryl Seinen zien dat ze iedere week beter gaan spelen. Akville Stapusaityte en Betty Timmerman waren daar de dupe van, want in een spannende partij ging de winst met tweemaal 21-15 naar Qontent Almere. Alhoewel de winst er in de tweede game even niet naar uitzag, want de Almeerse dames moesten toch een opgelopen achterstand wegwerken, maar dat deden ze professioneel.

Justin Teeuwen en Jerry Natenstedt speelden een single om de vingers bij af te likken. Teeuwen verspeelde zijn voorsprong in de eerste game en Natenstedt stal de winst met 19-21. In de tweede game liet Teeuwen zich dat niet gebeuren en dwong hij een derde game af (21-18). Op naar de derde game waarin Teeuwen ook weer de handen vol had aan de moeilijk te bespelen Natenstedt. Ook nu won Teeuwen met 21-18 de game waarin beide spelers niet of nauwelijks voor elkaar onderdeden.

Tamara van der Hoeven en Dorien Lups konden maar geen genoeg krijgen van het spelen van verlengingen, want zowel de eerste game als de tweede game werden in de verlenging beslist en alle twee in het voordeel van Lups (20-22 en 24-26).

Manon Sibbald gaf in haar single tegen Akvile Stapusaityte alles wat ze had, maar de Litouwse in nog een maatje te groot voor Sibbald, alhoewel gezegd moet worden dat met name in de tweede game dicht bij een verrassing was. De gamestanden waren 11-21 en 17-21.

En dan de single van Eric Pang tegen Jordy Hilbink. Daar kun je een apart hoofdstuk aan wijden. Hilbink leek zich niets aan te trekken van de reputatie van Pang en bleef goed in het spoor bij Pang en nam zelfs de leiding aan het slot van de eerste game. Toch was bijna miraculeus de winst toch voor Pang met 21-19. In de tweede game nam Hilbink brutaalweg de leiding en verschalkte hij Pang met 18-21. En Hilbink ging op dezelfde voet verder in de derde game en stond op een gegeven moment met 10-15 voor en zelfs 13-18. En toch kwam Pang nog langszij want Hilbink maakte zes dure fouten achterelkaar en zowaar stond Pang op voorsprong met 19-18 en hij stak de game en de partij alsnog in de zak met 21-19. Door het oog van de naald voor Pang, een echte narrow escape dus en het is maar de vraag of Hilbink er van heeft kunnen slapen.

Dave Khodabux en Tamara van der Hoeven speelden de eerste mix tegen Betty Timmerman en Jerry Natenstedt. De Haarlemmers namen een mooie voorsprong in de eerste game en stonden die niet meer af (18-21). Maar De Buks en Van der Hoeven namen revanche in de twee game met 21-16 en de derde game was ook voor Qontent Almere met 21-18.

Cheryl Seinen en Justin Teeuwen namen het in de tweede mix op tegen Dorien Lups en Birger Abts. Alleen de eerste game was spannend met 21-18, overigens voor Qontent Almere. In de tweede game namen Teeuwen en Seinen met 21-13 aanzienlijk meer afstand.

De wedstrijd was gespeeld en eindigde tot tevredenheid van de coaches Erik Staats en Emmy Vlaar in een 6-2 overwinning voor Qontent dat daarmede fier aan kop gaat in poule B van de Carlton Eredivisie met 46 punten. Duinwijck blijft tweede en heeft nu 35 punten. De Almeerders worden nu met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid eerste in poule B.

De wedstrijd werd geleid door referee Henk Smit en de scheidsrechters Cox en Dellebarre die het goed deden.

Volgende week wacht Qontent Almere op zondagmiddag om 15.00 uur de zware wedstrijd uit in Wateringen tegen VELO uit groep A. Dat belooft ook weer een pittige wedstrijd te worden.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Ilse van de Burgwal assistent-trainer nationale selectie para-badminton

Ilse van de Burgwal assistent-trainer nationale selectie para-badminton

Ilse van de Burgwal is sinds vorige week de assistent-trainer van de nationale selectie para-badminton en het RTC-Arnhem. De…

24 september 2020

Vier badminton opleidingen / cursussen in het Sportakkoord

Vier badminton opleidingen / cursussen in het Sportakkoord

Het is gelukt! Er zijn vier badminton opleidingen/cursussen toegevoegd aan het servicepakket van het Sportakkoord! Dit wil zeggen…

24 september 2020

Meldplicht voor badminton in sportaccommodaties

Meldplicht voor badminton in sportaccommodaties

Sinds zondagavond 20 september zijn in zes veiligheidsregio’s in Nederland extra maatregelen van kracht. Dit gaat om…

22 september 2020

Badmintonprogramma van 4 tot 12 jaar werkt niet

Badmintonprogramma van 4 tot 12 jaar werkt niet

Er zijn al heel veel pogingen ondernomen in Europa om badmintonjeugd vroeg te laten beginnen en ze basisvaardigheden aan te leren…

22 september 2020

Duinwijck pakt eerste overwinning van Nederlandse Badminton Eredivisie seizoen

Duinwijck pakt eerste overwinning van Nederlandse Badminton Eredivisie seizoen

Na twee degelijke gelijkspelen in DEGIRO-hal was het tijd voor een bezoek bij BC Amersfoort. Het duidelijk gemotiveerde team had…

21 september 2020

Smashing snoept punt af van landskampioen Almere

Smashing snoept punt af van landskampioen Almere

Op zaterdag 20 september mocht Smashing het opnemen tegen Almere, de landskampioen van afgelopen seizoen. Wegens een blessure…

20 september 2020

Nederlandse Badminton Eredivisie: Ook Smashing ten onder tegen Almere

Nederlandse Badminton Eredivisie: Ook Smashing ten onder tegen Almere

Ook de derde wedstrijd van dit seizoen is door Almere gewonnen. In Wijchen werd Smashing met 7-1 verslagen en daarmee klom het…

20 september 2020

Tegen DKC wordt eerste winst gepakt door VELO

Tegen DKC wordt eerste winst gepakt door VELO

Op zaterdagavond 19 september werd de competitiewedstrijd tegen het Haagse DKC gespeeld in Wateringen. Na een verlies en een…

20 september 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!