Persona's, empathy-map, drive en passie: de nieuwe badminton.nl komt eraan

Persona's, empathy-map, drive en passie: de nieuwe badminton.nl komt eraan

Wat zendt de NOS uit: de NK-revanche van Gayle Mahulette of de Carlton Eredivisie finale?

De feestdagen naderen met rasse schreden en dus zou je zeggen dat badminton even wat naar de achtergrond verhuist. Dat is in mijn geval niet helemaal waar, want er staan toch nog een paar afspraken in de agenda.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

En ja, ik heb wel vakantie en kan dus ook even mijn rust nemen en tijd voor het gezin. Die hebben soms wel te lijden onder mijn ambities.

Bepalen persona's

Afgelopen maandag hebben we met Webs aan tafel gezeten om de persona's te gaan bepalen met hun kenmerken. Ik heb al vaker aangegeven dat we middels persona's kunnen gaan bepalen hoe we welke informatie kunnen gaan delen via ons nieuwe portaal op www.badminton.nl. Middels een empathy-map hebben we met post-its antwoorden gegeven op vragen wat de betreffende persona denkt en voelt, wat hij hoort, wat hij ziet, wat hij zegt en doet, waar zit zijn pijn en waar zijn winst. Onder elke vraag liggen diepere vragen. De post-its met antwoorden hebben we op een groot vel gehangen en alle antwoorden kunnen dan samengevat worden tot een paar thema's. Die bepalen dan het karakter van de betreffende persona.

We hebben één persona besproken en de andere persona's worden nog nader onder handen genomen. Daar ligt een grote rol voor de collega's van het bondsbureau. En begin januari gaan we deze doornemen in een tweede sessie om ze definitief te kunnen bepalen. Vervolgens gaan we klankborden in het land om te checken of datgene wat we uitgedokterd hebben ook klopt met het beeld in het land. Daarna gaan we pas verder met stap 3 in het traject.

Ik heb er in ieder geval een super gevoel bij en ben trots op mijn collega's van het bondsbureau die in een uitstekende sfeer met drive en passie gaan voor het goed vormen van de persona's. Ook collega bestuurslid Bram Reudink draagt er zijn steentje aan bij en op deze manier borgen we de gewenste kwaliteit van het resultaat.

Gesprek NOS Sport

Woensdag stond een bezoek aan NOS Sport op de planning. Samen met Barbara Mura ben ik op de koffie geweest bij Joost de Vries, chef sport, en hebben in een super ontspannen sfeer met elkaar zitten sparren. Komend jaar vinden de Olympische Spelen plaats in Rio de Janeiro en met Selena Piek, Eefje Muskens en Jacco Arends hebben we troeven in handen die naar aller aangrenzende waarschijnlijkheid naar de Spelen toe gaan. Natuurlijk willen wij als badminton liefhebbers daar de maximale aandacht voor hebben in de media, en zeker ook op TV. Joost is duidelijk in wat we moeten doen: laat zijn redactie alles weten over onze helden van de badmintonsport. Hij wil alles van ze weten zodat hij kan bekijken welke rechten hij eventueel kan bemachtigen in hun Road to Rio en welke reportage er eventueel gemaakt kan worden. Voor ons is het dus super belangrijk dat we de redactie van NOS Sport, en ook andere redacties als FOX Sports en Ziggo Sport, voeden met de Road to Rio van Selena Piek, Eefje Muskens en Jacco Arends. Daar gaan we begin januari eens goed voor zitten.

Feit is namelijk ook dat het Nederlands Elftal niet naar het EK Voetbal afreist in Frankrijk en dus blijven er de nodige uitzenduren vrij voor de andere sporten. Dat werd door Joost de Vries ook bevestigd, al zal het EK zeker de nodige aandacht opeisen.

We hebben het ook gehad over de Yonex Dutch Open, waar de finale van de dames dubbel tussen Selena Piek-Eefje Muskens en de Stoeva Sisters in zijn geheel werd uitgezonden. Belangrijkste reden om dat te doen, is dat Selena en Eefje in de finale stonden en laten we eerlijk zijn, het was een zinderende finale waarbij helaas voor ons, de Stoeva Sisters aan het langste eind trokken. Maar de gehele wedstrijd op de buis.

In principe staat de Yonex Dutch Open altijd op de agenda van NOS Sport. Dat is wat anders voor het Carlton NK en de Finale Carlton Eredivisie. Daar valt nog wel wat te winnen een exposure kracht. Joost gaf aan dat beide evenementen wel heel erg dicht op elkaar volgen. Het Carlton NK wordt gespeeld op 5, 6 en 7 februari en een week later op zaterdag 13 februari wordt de finale van de Carlton Eredivisie gespeeld en wordt de landskampioen bekend. NOS Sport zal een keuze moeten maken in één van beide evenementen, even afhankelijk van hetgeen er die weken aangeboden wordt aan sport.

We zullen dus zeer serieus na moeten denken wat we nu willen. Willen we meer aandacht voor onze sport, wat zeer gewenst is vanuit mijn optiek, dan zullen we na moeten denken over hoe we één en ander in de speelkalender plaatsen. De relatie die we hebben met NOS Sport is uitstekend en realistisch. We hebben nog veel werk te verzetten, maar daar loop ik ook niet voor weg. Stukje bij beetje boeken we vooruitgang, ook bij de NOS en dus ziet het er wat mij betreft rooskleurig uit. En ja, we moeten nog heel, heel veel werk verzetten.

Ik wens iedereen heel fijne kerstdagen toe. Geniet van de dagen met elkaar.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Loting NK Badminton 2020 bekend: Mark Caljouw en badmintonexpat De Visch Eijbergen topfavoriet

Loting NK Badminton 2020 bekend: Mark Caljouw en badmintonexpat De Visch Eijbergen topfavoriet

Van vrijdag 31 januari tot en met zondag 2 februari vinden de FZ FORZA Nederlandse Kampioenschappen 2020 plaats in…

24 januari 2020

Nederlanders snel klaar bij Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020

Nederlanders snel klaar bij Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020

Bij de Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 in Bangkok zijn alle Nederlandse koppels al in de eerste ronde uitgeschakeld.

22 januari 2020

Missie voltooid? Badminton Nederland jaagt singelaars succesvol weg uit Papendal in Arnhem...

Missie voltooid? Badminton Nederland jaagt singelaars succesvol weg uit Papendal in Arnhem...

Na het vrijwillige Zwitserland-vertrek van Soraya de Visch Eijbergen heeft ook haar eeuwige rivale Gayle Mahulette de conclusie…

21 januari 2020

Synthetische veren shuttles per 2021 toegestaan bij internationale badmintontoernooien

Synthetische veren shuttles per 2021 toegestaan bij internationale badmintontoernooien

De badmintonwereldbond heeft bekend gemaakt dat ze het gebruik van synthetische veren shuttles tijdens internationale…

20 januari 2020

Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 met Nederlandse topbadmintonners

Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 met Nederlandse topbadmintonners

Van dinsdag 21 tot en met zondag 26 januari vindt in Bangkok (Thailand) de Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 plaats,…

20 januari 2020

Slechts vier wedstrijdpunten voor Smashing na dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Slechts vier wedstrijdpunten voor Smashing na dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Zaterdag 8 januari mocht Smashing in Wijchen, aantreden tegen Amersfoort. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

20 januari 2020

Duinwijck lijdt nederlaag tegen koploper Almere

Duinwijck lijdt nederlaag tegen koploper Almere

Op zondag 19 januari vond het treffen plaats tussen BC Duinwijck en Almere in Haarlem. Op voorhand voor een Duinwijck een lastige…

20 januari 2020

Drop Shot pakt definitief tweede plaats kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie

Drop Shot pakt definitief tweede plaats kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie

Vorige week nam BC Duinwijck die plek weer over en ging met 4 punten voorsprong de laatste fase in, waarbij zowel Drop Shot als…

19 januari 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!