clubzoeker

Teleurstellend resultaat voor Duinwijck

Teleurstellend resultaat voor Duinwijck

Duinwijck 1 is tegen een min of meer verwachte nederlaag aangelopen in de eerste wedstrijd in de kwartfinales van de play-offs. Het gemis van Akvile Sapusaityte die op het Amerikaanse continent punten aan het verzamelen is om de Olympische Spelen te halen was simpelweg niet voldoende op te vangen.

clubzoeker

Maak kennis met Nikki Korving!

Al had het in de damesdubbel niet veel gescheeld of Dorien Lups en Betty Krab hadden Duinwijck op 1-1 gezet. Er werd in drie sets verloren. Op de naastgelegen baan hadden Jordy Hilbink en Birger Abts toen al krap in twee sets de herendubbel verloren.

Jordy maakte daarna korte metten met Stijn de Langhe in de single, maar Dorien kon niet op tegen Lisa Malaihollo. De 16-jarige Corine Breukers maakte vervolgens een heel verdienstelijk debuut op het hoogste niveau, maar kon -na een goed begin- uiteindelijk geen vuist maken tegen oud-Duinwijckster Imke van der Aar. Gelukkig speelde Jerry Natenstedt een uitstekende partij tegen Alex Vlaar, zodat hij -onder het maken van de voor hem gebruikelijke verontschuldigingen- er voor zorgde dat er nog gemixt moest worden.

Met 4-2 voor hoefde VELO nog maar 1 mix te winnen, maar ze wonnen beide. Opvallend was hierbij dat VELO-coach Rikkert Suijkerland was opgesteld. Hij heeft immers vorig seizoen afscheid genomen, compleet met afscheidswedstrijd en penning van de bond. De vergelijking met Heintje Davids dringt zich op, maar dat zou flauw zijn, want Rikkert speelt nog op een heel behoorlijk niveau.

Al met al een tamelijk teleurstellend resultaat voor Duinwijck, dat zich echter volgende week -en dan hopelijk weer met Akvile in de gelederen- zal proberen te revancheren. Een overwinning met welke cijfers dan ook is voldoende voor het afdwingen van een golden game (1 set in het gemengd dubbel) om zo te proberen alsnog de halve finales te bereiken. Aanvang: zo 13 december om 15 u in de Duinwijckhal.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!