Teleurstellend resultaat voor Duinwijck

Teleurstellend resultaat voor Duinwijck

Duinwijck 1 is tegen een min of meer verwachte nederlaag aangelopen in de eerste wedstrijd in de kwartfinales van de play-offs. Het gemis van Akvile Sapusaityte die op het Amerikaanse continent punten aan het verzamelen is om de Olympische Spelen te halen was simpelweg niet voldoende op te vangen.

SportSport

Maak kennis met Kelly van Buiten!

Al had het in de damesdubbel niet veel gescheeld of Dorien Lups en Betty Krab hadden Duinwijck op 1-1 gezet. Er werd in drie sets verloren. Op de naastgelegen baan hadden Jordy Hilbink en Birger Abts toen al krap in twee sets de herendubbel verloren.

Jordy maakte daarna korte metten met Stijn de Langhe in de single, maar Dorien kon niet op tegen Lisa Malaihollo. De 16-jarige Corine Breukers maakte vervolgens een heel verdienstelijk debuut op het hoogste niveau, maar kon -na een goed begin- uiteindelijk geen vuist maken tegen oud-Duinwijckster Imke van der Aar. Gelukkig speelde Jerry Natenstedt een uitstekende partij tegen Alex Vlaar, zodat hij -onder het maken van de voor hem gebruikelijke verontschuldigingen- er voor zorgde dat er nog gemixt moest worden.

Met 4-2 voor hoefde VELO nog maar 1 mix te winnen, maar ze wonnen beide. Opvallend was hierbij dat VELO-coach Rikkert Suijkerland was opgesteld. Hij heeft immers vorig seizoen afscheid genomen, compleet met afscheidswedstrijd en penning van de bond. De vergelijking met Heintje Davids dringt zich op, maar dat zou flauw zijn, want Rikkert speelt nog op een heel behoorlijk niveau.

Al met al een tamelijk teleurstellend resultaat voor Duinwijck, dat zich echter volgende week -en dan hopelijk weer met Akvile in de gelederen- zal proberen te revancheren. Een overwinning met welke cijfers dan ook is voldoende voor het afdwingen van een golden game (1 set in het gemengd dubbel) om zo te proberen alsnog de halve finales te bereiken. Aanvang: zo 13 december om 15 u in de Duinwijckhal.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 25 maart 2023

Terugblik Bondsvergadering 25 maart 2023

Afgelopen zaterdag 25 maart 2023 vond in Den Bosch de Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en de…

29 maart 2023

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!