clubzoeker

Bossche Badminton Dagen staan als een huis

Bossche Badminton Dagen staan als een huis

Afgelopen dinsdag stond een overleg gepland om de laatste stand van zaken te bespreken over de Bossche Badminton Dagen en de Finale Carlton Eredivisie.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De alliantie Maaspoort, BCH, BBF en Badminton Nederland heeft wat organisatorische wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de voorgaande edities en dat heeft er toe geleid dat waar het de vorige edities beter kon, nu ook daadwerkelijk beter gaat en er dus geen uitdagingen zijn die ons nachten wakker houden. De uitdagingen die we nu hebben zijn gezonde uitdagingen en maken dat het weer een supervet event gaat worden. Afgelopen dinsdag hebben we nog wat plooien glad gestreken en daar waar nog vragen over waren is nu helder.

Kortom, de Bossche Badminton Dagen kunnen beginnen en dat gebeurd op dinsdagochtend 2 februari met een officiële opening in de Maaspoort. Daarna zullen de eerste groepen schooljeugd weer kennis gaan maken met badminton. Zo gaaf om ruim 1000 kinderen de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met de snelste racketsport ter wereld. En natuurlijk stoppen we die kinderen een flyer in hun handen om te laten weten waar ze kunnen gaan badmintonnen in de regio. En ja, we geven ze ook een flyer om naar de Finale Carlton Eredivisie te komen kijken op zaterdag 13 februari a.s. En ze mogen gratis naar binnen want ze zijn nog geen 18 jaar, yesssss.

Inmiddels zijn ook de finalisten bekend die gaan strijden om het landskampioenschap van de Carlton Eredivisie. Qontent Almere gaat het opnemen tegen Van Zundert / VELO. En met beide verenigingen zijn we op de achtergrond bezig om er gezamenlijk een supervette finale van te gaan maken. De dansende meiden zijn weer geregeld, de volg spots staan klaar en de light jockey staat weer paraat. De presentatie is in vakkundige handen van Alex Nelissen en dus wordt het gegarandeerd weer een apotheose waar nog lang over na gepraat gaat worden.

Maar voordat het zover is krijgen nog vele anderen uit de samenleving de kans om kennis te maken met badminton. Er is op dinsdagavond 2 februari een bedrijventoernooi. Diverse bedrijventeams hebben zich opgegeven en ook het bestuur van Badminton Nederland en de Bossche Badminton Federatie zijn een eigen team aan het samenstellen. Op woensdagavond is er aandacht voor het Aangepast en G-badminton en wordt er een demonstratie gegeven door bondscoach Annie van Daal. Daarna gaan we een paar dagen carnaval vieren en pakken we de draad weer op op woensdag 10 februari. Dan maken de kinderen van de BSO hun opwachting op de heilige banen in de Maaspoort. 's Avonds vindt dan het Friendstoernooi plaats waarbij je met je vriend of vriendin mee kunt doen aan een gezelligheidstoernooi om zo je vriend of vriendin kennis te laten maken met die vette gave snelle sport. Kortom, de regio 's-Hertogenbosch gaat badminton ademen zodat iedereen het kan voelen, meemaken en beleven.

Donderdag stonden een aantal besprekingen gepland op het bondsbureau. Zoals bekend zijn we met Webs aan de slag gegaan om een nieuw portaal te bouwen. Alles loopt op rolletjes en gaat conform planning. Vervolgens hebben we zitten sparren over een ledenpas met een organisatie die dat zou kunnen faciliteren voor ons. Doel daarbij is dat het voor iedereen wat extra's brengt. Zowel voor de leden zelf als ook voor de verenigingen. De meerwaarde moet duidelijk zijn en dan vliegen de nodige creatieve ideeën over tafel. In ons achterhoofd houden we dan wel de ervaringen die opgedaan zijn met de nationale sportpas, die toch niet zo succesvol is gebleken. Echter is een ledenpas voor Badminton Nederland een stuk maatwerk en kan invulling gegeven worden aan dat wat wenselijk is vanuit het land.

In het verlengde daarvan is het zoeken van sponsoren en partners ook broodnodig. Ook hier vallen de puzzelstukjes steeds beter in elkaar en komen we stukje bij beetje bij een aanpak waarvan ik durf te zeggen dat we vernieuwend aan de gang gaan. En ja, dat is volgende week nog niet operationeel, maar het komt wel met rasse schreden dichterbij.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!