SportSport

Smashing steelt een punt van Amersfoort

Smashing steelt een punt van Amersfoort

Zaterdag 23 januari stond voor Smashing de laatste wedstrijd op het programma. Alleen wat magie zou ons nog kunnen redden om ook volgend jaar in de eredivisie te verschijnen, maar desondanks verschenen we gemotiveerd aan de start.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Yannic en Roy namen het op tegen Vincent de Vries en Koen Ridder. Onze heren begonnen wat matig aan de wedstrijd, maar wisten in de eerste set nog aardig wat puntjes te pakken (13-21). In de tweede set kwamen Yannic en Roy in de buurt van iets moois, maar het ervaren Amersfoortse duo was hun uiteindelijk te slim af (18-21). Ella en Judith stonden op de baan ernaast tegen Debora Jille en Alida Chen. De dames van Amersfoort stonden eigenlijk de gehele wedstrijd als een blok en Ella en Judith hadden moeite om daar doorheen te komen (14-21/14-21).

Brandon mocht spelen tegen Edwin Ekiring, de man met Olympische ervaring. Het begon nogal zwaar voor Brandon, maar met enkele mooie puntjes wist hij toch een beetje partij te geven in de eerste set (14-21). In de tweede set schakelde Edwin nog een tandje bij om de wedstrijd naar zijn hand te zetten (10-21). Denise speelde tegen Alida. In de eerste set walste Alida na de 11 over haar heen (11-21), maar in de tweede set wist Denise het de Amersfoortse nog wel moeilijk te maken (19-21).

Yannic ging de baan op tegen invaller Elano Nijkamp. Een wedstrijd die spannend begon, maar Yannic wist zijn hoofd koel te houden en de eerste set binnen te slepen (21-16). Na een 10-11 achterstand in de tweede set, was het Yannic die de baas van de wedstrijd was (21-11). Deze keer had Judith de ondankbare opgave om het op te nemen tegen Jie Yao. De eerste set ging hartstikke prima voor Judith, die een aantal puntjes afsnoepte van Jie (10-21). In de tweede set was het Jie die de wedstrijd in een sneltempo afmaakte (5-21).

Brandon en Denise mochten het in het gemengddubbel opnemen tegen Koen en Debora. Een zware partij voor het Smashingduo, dat eigenlijk geen enkel moment langs de Amersfoortse muur kwam. Dit in combinatie met wat toverballen van Koen leverde een jammerlijke laatste wedstrijd op (10-21/14-21). Roy en Ella daarentegen wisten tegen Vincent en Jie na een verloren eerste set (9-21), de tweede set binnen te slepen (21-16). In de derde set blies Amersfoort het kaarsje voor ons uit (13-21).

En dat was het dan. Met moeite moet ik hier vermelden dat we officieel gedegradeerd zijn uit de Eredivisie. Maar het was een topseizoen! We hebben veel geleerd en een seizoen eredivisie-ervaring op zak, dat is ook iets waard.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!