SportSport

Papa Lou Halkema: Almere heeft de finale twee jaar geleden al verloren en er blijkbaar niets van geleerd

Papa Lou Halkema: Almere heeft de finale twee jaar geleden al verloren en er blijkbaar niets van geleerd

De ravage op 11 september 2001 ter hoogte van het World Trade Center.

Ik had even vakantie.

clubzoeker

Maak kennis met Nagasharan Podala Vengatesh!

Ik ben een anarchist, politieke correctheid bestaat niet, parlement is ruim vertaald praten-liegen; de harde waarheid is dat je jezelf moet respecteren, daaruit volgt als vanzelf dat je de ander respecteert. De harde waarheid is dat wanneer je jezelf niet respecteert, je altijd op zoek bent naar waardering en erkenning, dat kan soms voor vreemde taferelen zorgen, die altijd verwerpelijk zijn.

To live outside the law, you must be honest.

Bescheidenheid is wat anders dan ingetogenheid, hij die zich bescheiden noemt en voelt is het al niet meer, want roemt zichzelf om een kennelijk goede eigenschap. Ingetogenheid weet dat je de focus niet moet verliezen, niet buiten jezelf treden, geen indruk willen maken, maar jezelf volledig uitdrukken, opdat er niets over blijft dat jou kan verhinderen om optimaal te presteren.

In elke goede dubbelcombinatie zie je de een de ander bijstaan, op het moment dat die ander zich niet senang voelt! De slechte combinaties verwijderen zich van elkaar, vormen geen eenheid en zoeken in het slechtste geval, de schuld bij de ander.

We zijn dankzij de ander, een zoön politikon, een gemeenschapsdier.

Op de baan is het oorlog, dus kun je maar beter koelbloedig zijn, helemaal mee eens, maar emoties zitten de koelbloedigheid in de weg, omdat zij je uit de focus halen. Cool, calm and collected. Poul-Erik was ingetogen, dat is een zijnswijze en bescheiden is vervolgens een label dat door anderen op hem wordt geplakt, heel wat anders. Na een overwinning mag iedereen gek doen, zichzelf verliezen, feest vieren, shirtjes scheuren of uitdoen; niet voor niets wordt deze vreugde 'uitzinnig' genoemd, dan is de klus geklaard.

De hoge post verdient hij, omdat hij zich vakkundig weet op te stellen.

Wanneer iedereen liegt, hoef je niemand meer te vertrouwen en is de gemeenschapszin zoek. Onsportief gedrag is een uiting van zwakte, goede sporters willen sterk zijn. Het zal inderdaad altijd voorkomen, zeker als het wordt gepropagandeerd en je kunt mensen niet beschermen voor alle gevaren van buitenaf, wel kun je een poging wagen henzelf zo sterk te maken dat ze de valsspelers weerstaan en zich boven dit gedoe begeven.

Sport is geen uitlaatklep voor emoties, emoties ontstaan tijdens het sporten.

Tegenwoordig zitten de koelbloedige moordenaars met een puistenkop, diep verborgen in bunkers met een glas cola en een kom chips, achter de joystick hun drone te besturen.

Er zijn hele goede boeken geschreven over negatieve emoties (De vierde weg, Ouspensky - 1957), hoe je die onder controle kunt krijgen omdat ze waanzinnig veel energie kosten en eigenlijk helemaal niet nodig zijn en nergens toe dienen, met als moderne versie het boek Mindset (Jackie Reardon), als je het nog niet kent, is het zeker een aanrader.

Oorlogen worden altijd gevoerd vanwege economische motieven, Prescott Bush, de opa van, is na de tweede wereldoorlog voor een gerechtshof gedaagd en veroordeeld, omdat zijn bank belangen had en investeerde in Hitler Duitsland; het Duitse leger reed bovendien rond in auto's en pantservoertuigen die waren geleverd door Ford automobiles en tijdens de 1e wereldoorlog draaide de Amsterdamse heroïnefabriek overuren, omdat de helden en koelbloedige killers zich te goed deden aan alcohol en drugs, alvorens zij het slagveld betraden (anders hadden ze het niet aangekund, maar op weigering en desertie stond de doodstraf, in de vorm van een kogel van de luitenant, die ook maar bevelen opvolgde!). Na WO2 streken de topnazi's en Duitse geleerden neer in Silicon Valley (Operation Paperclip).

De moderne koelbloedige killer is tijdens zijn opleiding gestript van zijn identiteit, hersendood en gevoelloos gemaakt, opdat hij zonder schroom kan moorden. Na de Vietnam oorlog, overigens ook geënsceneerd met het Toncin incident om o.a. Bellhelikoptertjes te kunnen slijten, moesten alle koelbloedige killers met posttraumatische stressproblemen naar de psychiater, het bleek dat de gevoelens waren opgekropt, deze sijpelden back in the homeland langzaam naar buiten.

Nee, lijkt me niet handig om het leger als metafoor voor de sport te gebruiken. Als onafhankelijke buiten de boxdenker zou je je moeten afvragen hoe het in godsnaam mogelijk is, dat er op een dag drie wolkenkrabbers plus nog een aantal hoge gebouwen letterlijk van de aardbodem zijn verdwenen (allen behorend tot het twin towers complex), dat dit nog nooit daarvoor of daarna is voorgekomen, dat deze daad is toegeschreven aan een malloot in een grot met een PC op schoot en de wereld daarna in brand is gezet door onze bondgenoten.

Wijsheid achteraf is voor hen die hun gelijk willen halen; de analyse wordt gebruikt om zaken te duiden, met de wijsheid die je vooraf bezit en gaandeweg vergroot.

Tenslotte zou ik willen zeggen dat Almere de finale twee jaar geleden al heeft verloren en er blijkbaar niets van heeft geleerd.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!