SportSport

Een eerste kans voor weeskinderen in Vietnam

Een eerste kans voor weeskinderen in Vietnam

Ron Daniëls is badmintontrainer, woont in Vietnam met zijn vrouw Huynh en heeft sinds enige tijd zelfs een eigen badmintonhal daar. Liefdadigheid is onderdeel van hun leven en daarover deelt Ron onderstaand verhaal.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Klik hier voor de crowdfundingactie van Ron Daniëls.

Mijn vrouw en ik zijn min of meer in de liefdadigheid gerold hier in Vietnam. We hebben altijd al het een en ander gedaan voor weeshuizen, zoals schoolmateriaal aanschaffen en ondersteuning bij andere projecten. Sinds kort zijn we in contact met een lokale Boeddhistische tempel die ook een weeshuis runt.

Vietnam is een van de armere landen in de wereld en deze kinderen staan ook nog eens op de laagste trede van de ladder en krijgen weinig kansen. Enkelen hebben zeer goede talenten in bijvoorbeeld sport maar kunnen geen opleiding krijgen om er ook echt goede sporters van te maken.

We hebben een afspraak gemaakt met het leger van Vietnam om talenten op te leiden en na de opleiding kunnen de kinderen een vast contract krijgen bij het leger als beroepssporter. Dat kan al vanaf 14 jaar in Vietnam. Het leger geeft zekerheid voor de rest van hun leven en is perfect voor deze kinderen. We hebben ervaring met dit systeem, want mijn vrouw is zelf ook beroepssporter geweest in het leger (vandaar de contacten).

Een aantal van jullie hebben al geholpen door dit project te steunen. Wij zijn nu een crowdfundingactie gestart om het project echt van de grond te krijgen. Wij hopen op een sneeuwbaleffect en dat iedereen deze oproep deelt, via de mail en sociale media.

We hebben een hoog doel gesteld (€ 75.000, -red.) omdat we NOOIT genoeg geld kunnen binnenhalen. De nood is hoog en de middelen maar heel klein.

Jullie kunnen onze actie natuurlijk volgen op Facebook. Er is geen organisatie die moet worden betaald, het geld gaat gewoon naar het doel zonder strijkstok. We zien het liefst dat de mensen die doneren zich ook betrokken voelen bij het project en wij zullen ons best doen die betrokkenheid te waarborgen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!