clubzoeker

Een eerste kans voor weeskinderen in Vietnam

Een eerste kans voor weeskinderen in Vietnam

Ron Daniëls is badmintontrainer, woont in Vietnam met zijn vrouw Huynh en heeft sinds enige tijd zelfs een eigen badmintonhal daar. Liefdadigheid is onderdeel van hun leven en daarover deelt Ron onderstaand verhaal.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Klik hier voor de crowdfundingactie van Ron Daniëls.

Mijn vrouw en ik zijn min of meer in de liefdadigheid gerold hier in Vietnam. We hebben altijd al het een en ander gedaan voor weeshuizen, zoals schoolmateriaal aanschaffen en ondersteuning bij andere projecten. Sinds kort zijn we in contact met een lokale Boeddhistische tempel die ook een weeshuis runt.

Vietnam is een van de armere landen in de wereld en deze kinderen staan ook nog eens op de laagste trede van de ladder en krijgen weinig kansen. Enkelen hebben zeer goede talenten in bijvoorbeeld sport maar kunnen geen opleiding krijgen om er ook echt goede sporters van te maken.

We hebben een afspraak gemaakt met het leger van Vietnam om talenten op te leiden en na de opleiding kunnen de kinderen een vast contract krijgen bij het leger als beroepssporter. Dat kan al vanaf 14 jaar in Vietnam. Het leger geeft zekerheid voor de rest van hun leven en is perfect voor deze kinderen. We hebben ervaring met dit systeem, want mijn vrouw is zelf ook beroepssporter geweest in het leger (vandaar de contacten).

Een aantal van jullie hebben al geholpen door dit project te steunen. Wij zijn nu een crowdfundingactie gestart om het project echt van de grond te krijgen. Wij hopen op een sneeuwbaleffect en dat iedereen deze oproep deelt, via de mail en sociale media.

We hebben een hoog doel gesteld (€ 75.000, -red.) omdat we NOOIT genoeg geld kunnen binnenhalen. De nood is hoog en de middelen maar heel klein.

Jullie kunnen onze actie natuurlijk volgen op Facebook. Er is geen organisatie die moet worden betaald, het geld gaat gewoon naar het doel zonder strijkstok. We zien het liefst dat de mensen die doneren zich ook betrokken voelen bij het project en wij zullen ons best doen die betrokkenheid te waarborgen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!