clubzoeker

Badminton Academy Zuid-Holland sluit zijn deuren

Badminton Academy Zuid-Holland sluit zijn deuren

Spijtig? Ja zeker!

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Spijtig heeft betrekking op het feit dat de deuren gaan sluiten. Voortzetting is in de huidige opzet financieel niet meer haalbaar. De BAZH heeft altijd gekozen voor kwaliteit en heeft dat ook altijd geleverd. Omgekeerd hebben de spelers en ouders deze professionele kwaliteit ook altijd geleverd. Door het commitment dat de ouders en spelers aangingen met de BAZH mochten zij van ons het hoogst haalbare terug ontvangen. Dat betreft het faciliteren van: kwalitatief goede trainers, een uitstekende locatie, afstemming met de school, een medisch vangnet en meerdere ondersteunende faciliteiten. Dit alles was nodig om de topsportverwachting en topsportdoelstelling waar te kunnen maken.

Wij zijn dan ook van mening dat, als je vanwege financiële beperkingen moet gaan inboeten op één van hiervoor genoemde faciliteiten, je het einddoel niet haalt.

De twee pijlers waarop de visie van de BAZH is gebaseerd zijn:

  • 1. Het volgen van een opleiding op de middelbare school met als doel een einddiploma.
  • 2. Het optimaal kunnen trainen in de ochtend met een aangepast lesrooster zodat de spelers niet overlopen qua planning.

Wij zijn onverminderd van mening dat alleen bij een goede balans tussen deze twee factoren de kans van slagen om een talentvolle badmintonner te worden het grootst is.

Gelukkig? Ja zeker!

Gelukkig heeft betrekking op het feit dat de BAZH ruim 10 jaar heeft bestaan. Wij zijn begonnen met training geven in een kleine gymzaal met 1 baan en 3 kinderen twee keer in de week. Gaandeweg hebben wij met diverse bestuursleden beleid gemaakt, visie ontwikkeld, goede structuur en organisatie neergezet en dit professioneel aangepakt. Continu hebben wij geprofessionaliseerd door ons beleid aan te passen aan de vernieuwing, kennis en kunde die op badminton gebied werd aangeboden./

Zo kwamen wij tot de conclusie dat er meerdere keren per week getraind moest worden, dat de spelers fysiek sterker moesten worden, dat de diëtiste moest worden ingeschakeld, dat er professionelere keuringen moesten komen en ga zo maar door. En al deze professionele aanpassingen op badminton trainingsgebied mochten nooit de balans verstoren en leiden tot vermindering van de studieresultaten.

Wij hebben altijd geprobeerd om BAZH activiteiten voor de spelers en ouders zo in te richten dat het hun zo min mogelijk tijd en energie kost. De diëtiste kwam naar ons toe, tijdens de training werd er met de ouder gesproken en testen met spelers werden direct uitgevoerd, het digitale eetdagboek werd vooraf doorgestuurd en bij een bezoek in het ziekenhuis n.a.v. een blessure werd alles op zoveel mogelijk op 1 dag geregeld (foto - echo - arts) en dit alles binnen 24 uur na melding.

Uiteindelijk hebben we bereikt dat er op 5 ochtenden in de week wordt getraind, waarvan er 2 fysieke trainingen zijn met een gediplomeerde personal trainer. De aanpak van de Badminton Academy Zuid-Holland is in onze ogen een aanpak die werkt. De resultaten spreken voor zich als je kijkt naar de spelers die de afgelopen 10 jaar bij ons hebben getraind en wat ze hebben bereikt.

Wij zijn blij en dankbaar dat wij hier een bijdrage aan hebben kunnen leveren. Wij willen dan ook langs deze weg al deze spelers en ouders danken voor hun vertrouwen in de BAZH en iedereen heel veel succes wensen met hun verdere badmintoncarrière.

Een bijzonder woord van dank voor Den Haag Topsport. Zij waren er vanaf het eerste uur bij en zijn dat ook tot aan de laatste trainingsdag dit jaar. Zij hebben ons ruim 10 jaar financieel ondersteund en zonder hun bijdrage en vertrouwen had de BAZH niet kunnen draaien.

Badminton Nederland bedankt voor jullie bijdrage. Ook danken wij de staf van doktoren van Medisch Centrum Haaglanden voor de snelle levering van diensten en zorgen aan al onze spelers.

Badminton Academy Zuid-Holland
Jean Lamaison, Ellen Ruimschotel, Marja Tokromo

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!