NJK U19 titels voor Joran Kweekel en Imke van der Aar

NJK U19 titels voor Joran Kweekel en Imke van der Aar

Afgelopen weekend werden de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen gespeeld. Wederom was het sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg de plaats voor dit jaarlijkse evenement.

clubzoeker

Ken je BC Meershuttle al?

De 21 banen van dit sportcomplex zorgen er nu al 4 jaar voor dat alle jeugdspelers die zich inschrijven ook allemaal gewoon mee kunnen doen en dat er geen wildcards nodig zijn.

Voor de organisatie altijd een lastige klus om 21 banen te bedienen. Je kunt bijna geen tel stilzitten en zeker wanneer je op het tijdschema iets achter gaat lopen heb je al snel 'last' van spelers die komen vragen hoe lang we achter lopen. Toch viel het na afloop nog mee want om 20.30 uur waren alle banen leeg.

Zondag is altijd een topdag. Je ziet wat meer beleving bij de spelers; het gaat immers ergens om. Toch werd er nagenoeg altijd sportief gestreden. Daarvoor een pluim aan alle deelnemers.

Bij de U13 groep viel op dat beide eerste geplaatste spelers in de finale hun meerdere moesten erkennen in hun tegenstanders. Bij de Jongens ging de titel naar Dyon van Wijlick, die eigenlijk al opviel tijdens het BECA toernooi tegen de sterke Duitser. In de NJK finale tegen de als 1e geplaatste Ivory Johan won hij de eerste game moeizaam, maar in de tweede liet hij zien dat hij de terechte kampioen U13 was 21-19/21-7. Bij de meisjes verraste Nadia Choukri iedereen al in de halve finales door vrij eenvoudig Kirsten de Wit opzij te zetten (21-9 /21-9). De als 3e geplaatste Nadia pakte vervolgens de titel, ten koste van Jaymie Laurens 13-21/21-18/21-10.

Bij de U15 groep ging de jongenstitel naar de ongeplaatste speler Finn Achthoven, die in de finale stond tegen de als 5e geplaatste Lars Kros. Lars verraste vriend en vijand door in de halve finale te winnen van de als 2e geplaatste Wessel van der Aar. In de finale was echter Finn de baas en won hij de titel met 21-15 en 21-16. Bij de meisjes was het Amy Tan die schitterde. Ze won in de halve finale van de eerste geplaatste Chloe Meijer met 21-16 en 21-17 en in de finale stond ze tegen de ongeplaatste Guusje de Vries, waarmee Amy weinig moeite had en won met 21-10/21-17.

In de U17 groep was het Dennis Koppen die met de titel bij de jongens aan de haal ging. Dennis won in de halve finale in een hele spannende partij van de eerste geplaatste Ties van der Lecq 22-20/16-21/21-18. In de finale tegen Carlo van de Berge had Dennis weinig moeite en met 21-8/21-13 stelde hij de titel veilig. Bij de meisjes was het Debora Jille die de titel pakte. Ook zij won in de halve finale van een 1e geplaatste speelster Alyssa Tirtosentono met 15-21/21-9/21-9. Ook in de finale had Debora 3 games nodig tegen Madouc Linders 18-21/21-10/21-15, maar kon toch de single titel op haar naam schrijven. In de U19 groep was het Joran Kweekel die als enige speler zijn plaatsing in het enkelspel waar wist te maken. Hij won in de finale van de 16-jarige Sebastiaan Li, die ontzettend goed partij gaf 21-18/21-18. Joran zijn naam kan bijgeschreven worden op de Van Vossen wisselbeker. Bij de meisjes won Imke van der Aar nadat Tamara van der Hoeven opgaf in de tweede set, het werd 21-17/16-11. Imkes naam kan bijgeschreven worden op de Annie Koch wisselbeker.

Alle dubbelkampioenen kunnen jullie vinden op toernooi.nl.

Mooi om nog te vermelden; Zowel Debora Jille als Imke van der Aar wonnen drie Nederlandse titels!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!