Jacco Arends en Selena Piek sluiten Olympische Spelen af met overwinning

Jacco Arends en Selena Piek sluiten Olympische Spelen af met overwinning

Badmintonners Jacco Arends en Selena Piek hebben hun derde en laatste wedstrijd in de poulefase in Rio de Janeiro met winst af weten te sluiten.

SportSport

Ken je BC Rillandia Smashers al?

Na twee verliespartijen, waaronder tegen de nummer twee van de wereld, werd in het Barra Olympic Park in twee games met 21/15 en 21/19 gewonnen van het Amerikaanse koppel Phillip Chew / Jamie Subandhi (27e op de wereldranglijst). Beide koppels konden zich al niet meer plaatsen voor de kwartfinales.

Arends en Piek (17e op de wereldranglijst) namen in de eerste game al snel een kleine voorsprong. Dit gaatje was voldoende om het Amerikaanse koppel direct vanaf het begin achter zich te houden. Chew en Subandhi wisten nog wel steeds tot op 1 punt te naderen, maar na een tussensprint van Arends en Piek, van 10/9 naar 14/9, was het verzet van het Amerikaanse duo gebroken en konden de Nederlanders uiteindelijk met 21/15 de game pakken.

In de tweede game wisten Phillip Chew en Jamie Subandhi voor het eerst in de partij op voorsprong te komen, maar het Nederlandse koppel wist met 6 punten op rij de wedstrijd weer naar eigen hand te zetten. De Amerikanen kwamen in het vervolg van de partij nog wel dichtbij, maar Arends en Piek gaven de wedstrijd niet meer uit handen. Met 21/19 wonnen Jacco Arends en Selena Piek ook de tweede game en sloten zo hun toernooi af met een mooie overwinning.

Arends: "Best blij dat we toch nog een winst hebben behaald. De teleurstelling overheerst wel, omdat we niet een beter niveau hebben laten zien de afgelopen week, maar het was mooi om hier te spelen. Een prachtige sfeer met een mooi publiek. Voor dat publiek wilden we vandaag winnen en dat is gelukt."

"Blij. Vooral omdat we gewonnen hebben en de poulefase niet als laatste hebben afgesloten", vertelt Piek. "Natuurlijk is het wel erg jammer dat Jacco en ik als koppel niet ons beste badminton hebben kunnen laten zien hier in Rio."

Voor Jacco Arends zit het toernooi erop. Dubbelpartner Selena Piek komt samen met Eefje Muskens maandag 15 augustus nog in actie in de kwartfinales van het vrouwendubbelspel.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!