Henk Staats: na Hoofddorp was ook de Carlton Eredivisie kick-off in Tilburg niets

Henk Staats: na Hoofddorp was ook de Carlton Eredivisie kick-off in Tilburg niets

En dan de Kick-Off in Tilburg. Laat ik voorop stellen dat ik alle waardering heb voor de vrijwilligers die uren en uren hebben zitten in dit kick-off project, maar na Hoofddorp kan gesteld worden dat het ook in Tilburg niets was.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

En misschien is het wel te hoog gegrepen om tien teams, vijf wedstrijden en 40 partijen in één locatie te spelen. Het was er sfeerloos in deze betonnen kolos, er was nog geen 100 man publiek, als toeschouwer had je een verrekijker nodig om nog iets te zien van een partij, de stand per partij werd weergegeven op een groot, maar volkomen onleesbaar scherm, de tussenstand in de wedstrijden wordt niet weergegeven en de 'toernooileiding' husselde naar hartenlust namen van spelers door elkaar en kwam tot de meest kleurrijke naamvariaties.

Nee, dit gaat het niet worden. De opzet van de gezamenlijke kick-off was ooit dat we meer publiek zouden trekken, en dat we veel media-aandacht zouden krijgen, maar dat alles is hemelfietserij gebleken. Als de wedstrijd Almere tegen Amersfoort in onze eigen sporthal was gespeeld, hadden we zomaar 150 tot 200 toeschouwers gehad en nu waren er 15 Almeerders afgereisd en die hebben al laten weten bij een komende kick-off niet meer te komen. Je ziet immers niets. Stoppen met deze opzet, beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.

Almere won de wedstrijd van Amersfoort met 5-3 en dat is een mooie start in de Carlton Eredivisie.

Dan ons gesprek van 29 juni met Clemens Wortel, voorzitter van BNL. Het is inmiddels medio september, dus we hebben er al weer ruim 2,5 maand opzitten, maar er begint wat te druppelen. Merendeel nog reacties maar geen echte antwoorden.

Allereerst de onvolledige poules. BNL durft het niet aan om de zaak voor te leggen aan de Rijdende Rechter. Dat is bijzonder spijtig, want het had een unieke mogelijkheid geweest om op prime time minimaal een half uur de badmintonsport te promoten op NPO1. We hadden helemaal niet als kemphanen tegenover elkaar hoeven staan, maar slechts een uitspraak van de Rijdende Rechter willen hebben. Maar we weten het, angst is een slechte raadgever.

Wel geeft Clemens aan dat we er als sportbestuurders onderling uit moeten komen. Maar ja, dat proberen en ventileren we onzerzijds al bijna twee jaar. Natuurlijk zijn we bereid om opnieuw een gesprek te voeren, maar dan gaan we er vanuit dat BNL het incassopistool deze keer thuis laat. Want met dat pistool zijn we mondeling en schriftelijk al een paar keer geconfronteerd.

In het eerder genoemde gesprek van 29 juni is ook aan de orde geweest, dat we het zinvol vinden dat we eens per jaar een gesprek voeren met de bondscoach. Medio mei hebben we dat verzoek gedaan aan de toenmalige bondscoach Rune Massing, die onmiddellijk reageerde maar aangaf dat we dat gesprek met Poulsen moesten voeren. Per omgaande en in ons beste Engels hebben we Poulsen gecontact. Niets meer van gehoord. De communicatie tussen onze sporttechneuten en de technisch staf van BNL is zonder meer gebrekkig te noemen van de zijde van BNL en dan druk ik mij zachtjes uit. Maar nu gloort er licht in de tunnel, en nu maar hopen dat het niet van een naderende trein is, maar er is na vier maanden een principeafspraak gemaakt voor 23 september a.s.

Dan het onevenwichtige competitieprogramma in de eerste fase van de Carlton Eredivisie. Waarom speelt de ene vereniging maar één pittige wedstrijd thuis en de andere drie! We zijn overigens niet de enige vereniging die daar over gevallen is. Als antwoord hebben we een procesbeschrijving gekregen. Maar ja dat is slechts hoe men te werk gaat, maar als de uitkomst van dit proces zo onevenwichtig is, kan ik niet anders dan concluderen dat het proces niet deugt. Dat gaat nog wat worden om BNL daarvan te overtuigen...

Er is in het gesprek van 29 juni nog een aantal zaken aan de orde geweest, maar over de stand van zaken daarvan zal ik u een volgend keer informeren, dat beloof ik u.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!