Almere wint van VELO

Almere wint van VELO
StudentenlevenStudentenleven

Almere heeft een knappe overwinning behaald bij regerend landskampioen en koploper in de Carlton Eredivisie Van Zundert/VELO. In Wateringen werd het 5-3 in het voordeel van de Almeerders.

› support ons met een Tikkie!

Verrassend was toch wel de zege van Aram Mahmoud op Alex Vlaar die, in de finale om het landskampioenschap eerder dit jaar, nog Eric Pang versloeg.

Zoals altijd werd er begonnen met de dubbels. Bij de dames namen Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen het op tegen het ijzersterke duo Lisa Khoeblal-Malaihollo en Myke Halkema. Maar kansen om deze partij te winnen hadden Tamara en Ilse wel. De eerste game ging wat ongelukkig verloren met 21-23 na een 11-9 tussenstand. In de tweede game lieten de Almeersen zien dat ze zeker niet onder deden tegen Lisa en Myke. Via 11-6 werd knap met 21-15 gewonnen en moest een derde game de beslissing brengen. Hierin toonden Lisa en Myke toch hun klasse. Er werd snel een 0-4 voorsprong genomen en met een 8-11 ruststand namen de Wateringsen in het tweede deel van die game duidelijk afstand: 15-21 en 1-0 voor Van Zundert/VELO.

Het mannendubbel Dave Khodabux en Leon Nottelman moest Jim Middelburg en Alex Vlaar zien te verslaan. In de eerste game ging het gelijk op en hadden beide duo's kans om die te winnen. Jim en Alex waren op het beslissende moment net iets doortastender en wonnen met 22-24. In de tweede game was het foutenpercentage aan Almeerse kant te hoog en daar maakten Jim en Alex gretig gebruik van: 10-21 en dus 2-0 voor Van Zundert/VELO.

Een prachtpartij was die tussen Aram Mahmoud en Alex Vlaar. Een gelijk opgaande eerste game kende een 10-11 tussenstand. Maar toen schakelde Aram een tandje bij en liep uit naar 21-16. In de tweede game was het verschil groter na 11-8 kwam Aram op een 18-12 voorsprong. Met zeer gevarieerd spel leek hij de partij makkelijk te gaan winnen. Maar Alex gaf niet op en bij Aram kwam wat zand in de motor. De stand was met 18-18 weer in evenwicht en Alex leek weer terug in de partij. Maar net op tijd herpakte Aram zich en won de game met 22-20. Hierdoor kwam de tussenstand op 2-1 in het voordeel van Van Zundert/VELO.

Manon Sibbald stond in haar enkelpartij op de baan tegenover Lisa Khoeblal-Malaihollo. Zij ontliepen elkaar in de eerste game niet veel maar Manon maakte op het eind de belangrijke punten en won met 21-18. In de tweede game liet Manon zien waartoe zij in staat was. Met goed geplaatste slagen kwam ze met 11-1 en 15-3 voor. Toch kwam Lisa sterk terug net als in de finale dit jaar. Maar Manon liet het niet zover als toen komen en sleepte soeverein de partij binnen door met 21-13 te winnen. Tussenstand 2-2.

Leon Nottelman speelde zijn enkelpartij tegen Rowan Scheurkogel. Een spannend slot in de eerste game werd in het voordeel beslecht van Leon met 23-21. Ook in de tweede game moest Rowan in Leon zijn meerdere erkennen. Hoewel het verschil niet groot was sloeg Léon aan het eind toe en won die tweede game met 21-16. 3-2 voor Almere.

Tamara van der Hoeven had niet veel te dulden van Marleen Kuipers. Met twee maal 21-14 bracht Tamara Almere op een 4-2 voorsprong.

Aram Mahmoud en Manon Sibbald konden in het gemeng dubbel de winst voor Almere veilig stellen. Maar dan moest er wel gewonnen worden van Jim Middelburg en Myke Halkema. Dat leek onhaalbaar en zo was het ook. De eerste game ging dik met 9-21 verloren. In de tweede game leken Aram en Manon wat beter op elkaar ingespeeld maar met 15-21 ging ook deze game naar Jim en Myke. 4-3 voor Almere.

Dus moesten Dave Khodabux en Ilse Vaessen de winst veilig stellen. Tegen Ewout Beukers en Marit Willemsen kwam die geen moment in gevaar. Dave en Ilse trokken de partij eenvoudig naar zich toe en wonnen met 21-12 en 21-9. Na afloop bedankten de spelers van Almere zoals altijd de meegereisde supporters voor hun steun.

Ietwat verrassend maar niet minder verdiend een mooie 5-3 overwinning op Van Zundert/VELO. Zaterdagavond 5 november om 19.00 uur is de laatste reguliere competitiewedstrijd en wel tegen TFS Barendrecht. Na de laatste wedstrijd op zondag 6 november zal het verdere verloop van de zogenoemde kampioenspoule bekend worden gemaakt.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

De badmintonwereldbond heeft vandaag aangekondigd dat ze de wereldranglijsten en jeugdwereldranglijsten zal bevriezen tot nader…

31 maart 2020

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de…

23 maart 2020

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Kirsten de Wit, Iris van Leijsen en Dyon van Wijlick zijn uitgenodigd om bij de Nationale S-1 selectie op Papendal te komen…

18 maart 2020

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

NOC*NSF adviseerde vanmiddag alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Het trainingscentrum in Papendal gaat…

15 maart 2020

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

The escalations around Covid-19 have followed one another at a rapid pace globally, certainly since our last report.

13 maart 2020

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen en NOC*NSF heeft geadviseerd om alle sportevenementen…

12 maart 2020

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

In verband met de uitbraak van het Coronavirus worden wereldwijd preventieve maatregelen genomen om verdere verspreiding van het…

12 maart 2020

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling boekten een geweldige overwinning door de nummer één van de wereld te verslaan. In de…

12 maart 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!