clubzoeker

Amersfoort dwingt gelijkspel af tegen Duinwijck

Amersfoort dwingt gelijkspel af tegen Duinwijck

Het eerste team van Amersfoort heeft goede zaken gedaan door thuis met 4-4 gelijk te spelen tegen titelkandidaat BC Duinwijck.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De wedstrijd begon met twee enerverende dubbels, waar Amersfoort beide als winnaar uit de strijd kwam. Op baan 1 speelden Vincent de Vries en Koen Ridder tegen Ralph Starren en Jordy Hilbink. In de eerste set werd een voorsprong uit handen gegeven, maar na een tactische omzetting kwam het duo uit Amersfoort in de 2e en 3e set niet meer in de problemen. Op de baan ernaast speelde Debora en Renske een prachtige dubbel. Het aanvallende en dominante spel van Renske werd afgewisseld met het tactische en technische spel van Debora. Ze tekenden na een lange partij voor de 2-0.

Hierna mochten de vrouwensingels de baan op en dit betekende het debuut voor Anouk Molenkamp. Ze liet zien over een ruim en divers slagenarsenaal te beschikken en was in staat om eigen punten te scoren tegen olympiër Akvile Stapusaityte. Ze speelde een mooie partij maar trok duidelijk aan het kortste eind tegen de kampioen uit Litouwen. Xandra speelde op de baan ernaast een partij die beter snel vergeten kan worden. Ze kwam geen moment in haar spel en Dorien Lups maakt ook mooie punten met veel schijn en mooie jumpsmashes.

Daarna was het aan de heren om Amersfoort weer op voorsprong te zetten. Ook Dennis van Bekkum mocht zijn eredivisiedebuut maken. Hij trad aan tegen de nummer 6 van Nederland Jordy Hilbink. Het verschil zat er in dat Dennis de punten 4 x moest maken terwijl Jordy zijn eerste aanvalskans omzette naar een een punt. Ondanks dat zette Dennis een mooie pot op de mat. Daarnaast speelde Vincent de Vries tegen Jerry Natenstedt en historie heeft uitgewezen dat dit hele spannende potten zijn. En zo ook nu. Vincent behield in beide sets een voorsprong die hij aan het einde van de set uit handen leek te geven. Het was een partij op een hoog tempo waar mooie smashes elkaar afwisselde met scherp netspel. De oude Vincent is terug en hij zetten de stand weer gelijk.

In de mixen mochten Luc en Renske het opnemen tegen Ralph Starren en Dorien Lups. Het was een onrustige mix waar Luc en Renske lastig hun spel kwamen. Ralph en Dorien waren in deze partij de terechte winnaars. Het was dus aan Koen en Debora om het gelijke spel binnen te halen. Ze voldeden aan de verwachtingen en haalde hun partij binnen zonder al te veel moeite.

Al met al een mooie avond badminton met een goed resultaat!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!