Kwartfinale Hungarian International eindstation voor Gayle Mahulette

Kwartfinale Hungarian International eindstation voor Gayle Mahulette

Vanaf vrijdag speelden Mark Caljouw, Nederlands Kampioen Erik Meijs en Gayle Mahulette in Budaors (Hongarije) een international. De NK 2016 runner-up reikte tot in de kwartfinales, waarin ze sneuvelde tegenover een Maleisische verrassing.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Gayle Mahulette, op dit moment de hoogste gerankte Nederlandse vrouwenenkelspeler op de wereldranglijst, begon in Budaors tegen de vier jaar oudere Deense Camilla Martens (WR188). Het toernooi wordt gekenmerkt door bijzonder kórte wedstrijden: in 20 minuten was Mahulette klaar (4-11, 6-11, 9-11).

In de avond kreeg Mahulette een 15-jarige Hongaarse voorgeschoteld in de persoon van Vivien Sandorhazi. De jongedame heeft nog geen wereldranglijstpositie op het moment van schrijven, maar dat is op zich niet opmerkelijk voor iemand met 2001 als jaartal in het paspoort. Mahulette, als vijfde geplaatst in Hongarije, deed wat ze moest doen: 9-11, 8-11, 8-11 en een plaats in de kwartfinale op zaterdag.

In die kwartfinale speelde de Nederlands Kampioene van 2014 tegen Rui Chen Yap uit Maleisië. Deze 20-jarige nummer 570 van de wereld stond een jaartje geleden nog op nummer 122 en zoals we van laaggerankte Aziaten weten: je kunt ze maar beter niet onderschatten!

Yap heeft echter al een jaar geen toernooi meer gespeeld, dus op dat vlak had Mahulette een voorsprong. Een papieren voorsprong, zo bleek in de wedstrijd zelf. De eerste twee games ontketenden een strijd: 10-12 voor Yap, 12-10 voor Mahulette. Daarna was het Nederlandse verzet echter gebroken (1-11) en kon het tij in de vierde game evenmin gekeerd worden (8-11).

Geen halve finale voor Mahulette dus, maar de fotogenieke Arnhemse neemt de rankingpunten van deze kwartfinale mee in haar rugzak naar de Bitburger Open. Daar begint ze de Duitse uitdaging met een wedstrijd tegen leeftijdsgenote Tanvi Lad (WR62) uit India. Dat zal op z'n minst een 'uphill battle' worden. Gelukkig is dat ook het soort wedstrijd waaruit je meer lering trekt.

Caljouw snel klaar

Voor Mark Caljouw was dit toernooi met een scoresysteem tot 11 punten een korte oefening. Mark staat op dit moment 140e op de wereldranglijst en hij speelde tegen de als zevende geplaatste Maleisiër Ciap Chin Goh (WR111). De wedstrijd begon vrijdag om half elf en Caljouw was na 26 minuten nog op tijd om aan te schuiven bij de brunch (11-8, 11-8, 11-4).

Aanstaande dinsdag komt de Hagenaar opnieuw in actie, ditmaal tijdens de Bitburger Open in Duitsland en wel tegen Luka Wraber (WR88). Hun laatste treffen (Romanian International 2014) ging met 23-21 in de derde naar Wraber, het is in potentie dus een interessante krachtmeting in Saarbrücken.

Kroatisch muur

Nederlands Kampioen van 2016 Erik Meijs (WR113) maakte in zijn eerste ronde smorgasbord van zijn Zweedse opponent Jacob Nilsson (8-11, 7-11, 8-11). Tegen de finalist van de Prague Open 2015 kwam Meijs echter niet verder dan één gewonnen game. Zvonimir Durkinjak (WR135) uit Kroatië won met 11-9, 8-11, 11-9 en 11-6.

Volgende week maakt ook Meijs zijn opwachting in Saarbrücken en hij neemt het dan op tegen de Tsjech Adam Mendrek (WR161). Deze twee badmintonliefhebbers troffen elkaar nog niet eerder in het internationale toernooicircuit, dus men mag uitzien naar de terugblik van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!