Kwartfinale Hungarian International eindstation voor Gayle Mahulette

Kwartfinale Hungarian International eindstation voor Gayle Mahulette
StudentenlevenStudentenleven

Vanaf vrijdag speelden Mark Caljouw, Nederlands Kampioen Erik Meijs en Gayle Mahulette in Budaors (Hongarije) een international. De NK 2016 runner-up reikte tot in de kwartfinales, waarin ze sneuvelde tegenover een Maleisische verrassing.

› support ons met een Tikkie!

Gayle Mahulette, op dit moment de hoogste gerankte Nederlandse vrouwenenkelspeler op de wereldranglijst, begon in Budaors tegen de vier jaar oudere Deense Camilla Martens (WR188). Het toernooi wordt gekenmerkt door bijzonder kórte wedstrijden: in 20 minuten was Mahulette klaar (4-11, 6-11, 9-11).

In de avond kreeg Mahulette een 15-jarige Hongaarse voorgeschoteld in de persoon van Vivien Sandorhazi. De jongedame heeft nog geen wereldranglijstpositie op het moment van schrijven, maar dat is op zich niet opmerkelijk voor iemand met 2001 als jaartal in het paspoort. Mahulette, als vijfde geplaatst in Hongarije, deed wat ze moest doen: 9-11, 8-11, 8-11 en een plaats in de kwartfinale op zaterdag.

In die kwartfinale speelde de Nederlands Kampioene van 2014 tegen Rui Chen Yap uit Maleisië. Deze 20-jarige nummer 570 van de wereld stond een jaartje geleden nog op nummer 122 en zoals we van laaggerankte Aziaten weten: je kunt ze maar beter niet onderschatten!

Yap heeft echter al een jaar geen toernooi meer gespeeld, dus op dat vlak had Mahulette een voorsprong. Een papieren voorsprong, zo bleek in de wedstrijd zelf. De eerste twee games ontketenden een strijd: 10-12 voor Yap, 12-10 voor Mahulette. Daarna was het Nederlandse verzet echter gebroken (1-11) en kon het tij in de vierde game evenmin gekeerd worden (8-11).

Geen halve finale voor Mahulette dus, maar de fotogenieke Arnhemse neemt de rankingpunten van deze kwartfinale mee in haar rugzak naar de Bitburger Open. Daar begint ze de Duitse uitdaging met een wedstrijd tegen leeftijdsgenote Tanvi Lad (WR62) uit India. Dat zal op z'n minst een 'uphill battle' worden. Gelukkig is dat ook het soort wedstrijd waaruit je meer lering trekt.

Caljouw snel klaar

Voor Mark Caljouw was dit toernooi met een scoresysteem tot 11 punten een korte oefening. Mark staat op dit moment 140e op de wereldranglijst en hij speelde tegen de als zevende geplaatste Maleisiër Ciap Chin Goh (WR111). De wedstrijd begon vrijdag om half elf en Caljouw was na 26 minuten nog op tijd om aan te schuiven bij de brunch (11-8, 11-8, 11-4).

Aanstaande dinsdag komt de Hagenaar opnieuw in actie, ditmaal tijdens de Bitburger Open in Duitsland en wel tegen Luka Wraber (WR88). Hun laatste treffen (Romanian International 2014) ging met 23-21 in de derde naar Wraber, het is in potentie dus een interessante krachtmeting in Saarbrücken.

Kroatisch muur

Nederlands Kampioen van 2016 Erik Meijs (WR113) maakte in zijn eerste ronde smorgasbord van zijn Zweedse opponent Jacob Nilsson (8-11, 7-11, 8-11). Tegen de finalist van de Prague Open 2015 kwam Meijs echter niet verder dan één gewonnen game. Zvonimir Durkinjak (WR135) uit Kroatië won met 11-9, 8-11, 11-9 en 11-6.

Volgende week maakt ook Meijs zijn opwachting in Saarbrücken en hij neemt het dan op tegen de Tsjech Adam Mendrek (WR161). Deze twee badmintonliefhebbers troffen elkaar nog niet eerder in het internationale toernooicircuit, dus men mag uitzien naar de terugblik van Erik Meijs.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Yonex Dutch Junior International 2020 in volle gang

Yonex Dutch Junior International 2020 in volle gang

Vanaf vandaag tot en met zondag 1 maart vindt in Haarlem de Yonex Dutch Junior International 2020 plaats, onderdeel van de Junior…

26 februari 2020

Tweede plaats Austrian Open voor koppel Ruben Jille en Ties van der Lecq

Tweede plaats Austrian Open voor koppel Ruben Jille en Ties van der Lecq

Bij de Austrian Open 2020 in Wenen zijn Ruben Jille en Ties van der Lecq (WRL-119) knap tweede geworden in het mannendubbel. In…

23 februari 2020

Kirsten de Wit en Iris van Leijsen winnen Yonex France U17 Open 2020

Kirsten de Wit en Iris van Leijsen winnen Yonex France U17 Open 2020

Bij de Yonex France U17 Open 2020 in het Franse Aire sur la Lys heeft het koppel Kirsten de Wit / Iris van Leijsen voor een mooie…

21 februari 2020

Kwartfinales voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij Spain Masters 2020

Kwartfinales voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij Spain Masters 2020

In Barcelona staat het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen in de kwartfinales van de Barcelona Spain Masters 2020 en zijn de als…

21 februari 2020

Coronavirus: China meldt badmintonploeg af voor internationaal jeugdtoernooi Haarlem

Coronavirus: China meldt badmintonploeg af voor internationaal jeugdtoernooi Haarlem

Van woensdag 26 februari tot en met zondag 1 maart vindt in DEGIRO-hal in Haarlem de veertigste editie van de Yonex Dutch Junior…

19 februari 2020

Austrian Open 2020 met kortgewiekte EK Badminton-finalist Joran Kweekel

Austrian Open 2020 met kortgewiekte EK Badminton-finalist Joran Kweekel

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 22 februari vindt in Wenen de Austrian Open 2020 plaats, onderdeel van de International…

19 februari 2020

Yonex France U17 Open 2020 met Nederlandse jeugdspelers in actie

Yonex France U17 Open 2020 met Nederlandse jeugdspelers in actie

Vanaf morgen tot en met vrijdag 21 februari vindt in het Franse Aire sur la Lys de Yonex France U17 Open 2020 plaats. Voor…

17 februari 2020

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) geschiedenis…

16 februari 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!