Marco den Haan: Van Zijderveld terug in de race!

Marco den Haan: Van Zijderveld terug in de race!

Het is zaterdagavond 29 oktober 2016 en van Zijderveld treed in de Meerkamp aan tegen Hoorn. Een wedstrijd tussen de nummers 9 en 10 van de ranglijst. En hoewel het nog steeds de eerste competitie helft betreft, is het wel een hele belangrijke wedstrijd.

› support ons met een Tikkie!

De mannen Thomas en Elwin speelden een degelijke dubbel. En vooral de eerste set resulteerde dat in een duidelijke winst. De tweede set verliep een stuk stroever waardoor de heren aan het eind van de set tegen een achterstand aankeken. Dat was kennelijk het moment om gas te geven, de achterstand goed te maken en de set, en daarmee ook de winst, te grijpen.

Als vertrouwd stonden Mireille en Ieva in het veld voor de damesdubbel. Vooral de eerste set gaven zij hun tegenstandsters geen kans. De tweede set ging meer gelijk op. Maar zoals de heren ook al hadden gedaan, gaven zij op het juiste moment gas en was ook dit punt binnen.

Thomas controleerde zijn wedstrijd in de eerste game, wat ook terugkomt in de score. De score in de tweede game laat echter een totaal ander beeld zien, die ruimschoots naar zijn tegenstander ging. Een derde set en een behoorlijk gevecht later heeft Thomas helaas het onderspit moeten delven.

Ieva had daarentegen helemaal geen zin in een gevecht en liet haar tegenstandster kansloos in de eerste set. De tweede set ging nog even gelijk op, maar resulteerde evengoed in duidelijke winst.

De partij van Marco draaide vooral strategisch om controle. In de eerste set lukte dat prima en ook in de tweede set leek er geen vuiltje aan de lucht. Een 9-4 voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon, waarna het gelijk op ging. Op het einde sloeg Marco toch weer een klein gaatje dat hem hielp de wedstrijd binnen te slepen.

Manouk speelde een puike partij en was geen moment in de problemen. Het is eigenlijk zonde om daar zo weinig woorden aan te besteden, maar de cijfers geven goed weer dat haar tegenstandster geen antwoord had op het aanvallende spel van Manouk.

Het al weken goed spelende koppel Mireille en Elwin stond ook nu weer zeer sterk op de baan. Het duurde dan ook even voordat hun tegenstanders een antwoord vonden, maar toen was de tweede set al gestart. De tweede set ging dan ook meer gelijk op. Maar Mireille en Elwin bleven in controle van de partij en zodoende konden we ook dit punt bijschrijven.

Voor Manouk en Marco was het de eerste keer dit seizoen dat ze samen op de baan stonden. De gelijk opgaande strijd was niet het enige dat voor spanning zorgde, ook vreemde beslissingen vanaf de stoel droeg daaraan bij. Deze beslissingen gingen qua voordeel over en weer waardoor geen van beide partijen er een echt voordeel aan over hield. Een geluk bij een ongeluk. Na de eerste set te hebben verloren, werden de volgende twee sets gewonnen.

7-1 winst! Dat hadden we nodig. En het maakt dat we op dit moment twee plekken op de ranglijst hebben gewonnen. Barendrecht staat nu op twee punten en ook Victoria zijn we voorbij gestoken. Hoe lang is nog maar de vraag, want Victoria heeft, op het moment van schrijven, nog een wedstrijd tegoed. Het maakt in ieder geval dat de laatste speelronde van de eerste competitiehelft nog zeer interessant wordt, met waarschijnlijk drie clubs die strijden om plek 7, 8 en 9. Volgende week staat voor ons de uitwedstrijd tegen koploper VELO op het programma.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

De badmintonwereldbond heeft vandaag aangekondigd dat ze de wereldranglijsten en jeugdwereldranglijsten zal bevriezen tot nader…

31 maart 2020

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de…

23 maart 2020

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Kirsten de Wit, Iris van Leijsen en Dyon van Wijlick zijn uitgenodigd om bij de Nationale S-1 selectie op Papendal te komen…

18 maart 2020

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

NOC*NSF adviseerde vanmiddag alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Het trainingscentrum in Papendal gaat…

15 maart 2020

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

The escalations around Covid-19 have followed one another at a rapid pace globally, certainly since our last report.

13 maart 2020

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen en NOC*NSF heeft geadviseerd om alle sportevenementen…

12 maart 2020

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

In verband met de uitbraak van het Coronavirus worden wereldwijd preventieve maatregelen genomen om verdere verspreiding van het…

12 maart 2020

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling boekten een geweldige overwinning door de nummer één van de wereld te verslaan. In de…

12 maart 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!