Van Zijderveld delft onderspit tegen Roosterse

Van Zijderveld delft onderspit tegen Roosterse

Zondag 9 oktober stond er weer een thuiswedstrijd op het programma voor Van Zijderveld. Deze keer tegen het altijd lastige Roosterse BC.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zoals altijd werd gestart met de dubbels. Hierbij speelden Elwin Wu en Marco den Haan de herendubbel tegen Nico Hermans en Rick Steuten en de damesdubbelpartij en Ieva Pope en Mireille van Daal tegen Reni Hassan en Wendy Hoeve.

In de herendubbel kwamen onze heren in de eerste game snel op achterstand maar wisten deze heel goed in te lopen. Helaas verloren zij deze game nipt met 20-22. De tweede game konden zij niet hetzelfde doen en verloren met 12-21. In de damesdubbel kwamen Ieva en Mireille niet op hun niveau. Ze keken in beide games steeds tegen een kleine achterstand aan die ze niet konden inlopen, resulterend in een 16-21 en 18-21 verlies.

Na een kleine pauze gingen de eerste singles van start. Marco den Haan speelde hier tegen Marijn Put. De zweef- en schijnballen van Marco waren niet genoeg om Marijn van de overwinning af te houden en Marco verloor met 10-21 en 12-21. Op de andere baan speelde Manouk Los een spannendere wedstrijd tegen Wendy Hoeve. In de tweede helft van de eerste game liep Wendy uiteindelijk uit om deze set met 15-21 te pakken, maar in de tweede set bleef het tot het einde gelijk opgaand. Na een spannende, lange rally werd de game en de wedstrijd door Roosterse gepakt met 19-21.

Vervolgens moest Thomas Sibbald aan de slag in zijn single tegen Rick Steuten. Thomas had een flitsende start en haalde voor ons de eerste game met 21-12 binnen! Daarna werd door onder andere vermoeidheid het tij gekeerd en verloor Thomas de overige games helaas met 11-21 en 14-21. Ieva haalde op de andere baan het eerste punt voor ons binnen door heel solide te spelen tegen Birthe van den Berg. Ze won de wedstrijd met 21-15 en 21-11 en zo werd ons eerste punt een feit.

Het was dan tijd voor de mixen, waar ons tweede puntje werd binnengehaald. Elwin en Mireille speelden tegen Reni Hassan en Marijn Put. Ook in deze wedstrijd kwamen Elwin en Mireille geen moment in gevaar en stelden met 21-14 en 21-17 het tweede wedstrijdpunt veilig.

Op de andere baan speelden Thomas met Manouk en na de eerste game leken we ook op onze derde punt af te gaan, gezien de 21-17 overwinning. Daarna verloren Thomas en Manouk de controle over de wedstrijd, waardoor het Roosters koppel Nico Hermans en Birthe van den Berg de tweede game met 5-21 pakten. In de derde set leek de controle terug te zijn gepakt, maar was het Roosteren die toch uit liep en de game en de wedstrijd pakte met 15-21.

Uiteindelijk met 2-6 verloren en dat is wat minder dan we hadden gehoopt. Maar na een week rust vanwege de Dutch Open, mogen we zaterdag 22 oktober weer aan de bak gaan tegen onze naaste concurrent TFS Barendrecht. We zullen er dan alles aan doen om het verschil in punten tussen ons goed te maken!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!