Duinwijck boekt belangrijke zege: Almere buigt

Duinwijck boekt belangrijke zege: Almere buigt

Duinwijck heeft goede zaken gedaan in de Carlton Eredivisie door directe concurrent Almere met 6-2 te verslaan.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De goedgevulde tribunes hadden allereerst applaus voor Rob Ridder, die voor hem en zijn vrouw Marjan een bosje bloemen in ontvangst nam voor de vorige week behaalde Europese titels. De omroepinstallatie liet het helaas tijdelijk afweten, maar gelukkig is Margo altijd goed bij stem en zo kon de line-up toch voltooid worden.

Het begon meteen goed met winst in de damesdubbel, waar Viki Williams haar eerste thuiswedstrijd speelde en aan de zijde van Akvile Stapusaityte na veel lange rally's het duo Ilse Vaessen en Tamara van der Hoeven (regelmatig zelfs letterlijk) op de knieën wist te krijgen. De herendubbel won -zoals wel vaker de laatste weken- de eerste set en verloor de tweede ruim. In de derde set was de uitkomst echter origineel, want Ralph Starren en Jordy Hilbink waren op dreef tegen het op papier sterkere Almere-duo Leon Nottelman en Dave Khodabux. Onvermoeibaar aanvallend wisten de Duinwijckers de zege binnen te halen.

Jerry Natenstedt speelde tegen angstgegner Aram Mahmoud een degelijke wedstrijd. De Syriër is bijna even lang als Jerry en bleef in de rally goed bij, maar Jerry was beter in het scoren en zette Duinwijck op 3-0. Dorien Lups speelde tegen de sterkste singledame van Almere een partij met ups en downs, en moest na een matige eerste en een sterke tweede game de derde weer aan Manon Sibbald laten. Ondertussen beet het grote talent Madouc Linders fel van zich af tegen Akvile, maar dat mocht niet baten. Onze Litouwse Haarlemse zette Duinwijck op 4-1.

Met de single van Jordy Hilbink nog in het verschiet begon Duinwijck na een gelijkspel tegen alle andere kampioenskandidaten nu eens aan een zege op concurrent te denken en men ging er eens goed voor zitten. Voor de zoveelste keer in deze competitie was er voor onze kopman echter weer weinig te beleven in de single. Vrijwel ieder team begint er niet aan zijn sterkste singelaar tegen hem op te stellen (positieve uitzondering: DKC), Almere koos ervoor de partij na een paar punten op te geven. Als we de eredivisie-status willen toekennen en er een aanschouwelijk geheel van willen maken, werkt dit totaal averechts. Een deel van het publiek ging vrijwel meteen morrend naar huis. We wensen de betreffende speler spoedig herstel van zijn blessure, maar dat deze niet in de eerste paar punten van de single ontstaan was, was het publiek wel duidelijk.

De mixen werden gedeeld, waarbij Jerry en Viki de eerste set onnodig weggaven, waarna Dave en Ilse in de tweede set oppermachtig waren. De andere mix gaf een ander beeld; Ralph en Dorien werden weggetikt in de eerste game, maar herstelden zich bijzonder knap en wisten de tweede en derde set met miniem verschil te pakken van Leon en Tamara. In de nabeschouwingen van de tegenpartij viel op te tekenen dat de arbitrage van invloed zou zijn op de uitslag. In dit geval waren er twee sneren naar lijnrechters. Het staat een ieder vrij om wedstrijden door de eigen gekleurde bril te bekijken, maar er was op deze avond werkelijk niets aan de hand. De juiste beslissingen werden genomen, zelfs als er door de tegenstanders intimiderend gebruld werd. Prima werk dus van onze lijnrechters, waarvoor slechts waardering gepast is.

Met deze 6-2 springt Duinwijck over Almere heen op de ranglijst en neemt nu de tweede plaats in. VELO wist DKC te verslaan en is de lijstaanvoerder. Duinwijck en VELO zijn nu bovendien de enige twee teams zonder nederlaag. Over twee weken maakt Duinwijck de lange reis naar Roosteren en de koploper gaat naar Amersfoort. Die twee teams lijken onderling te moeten gaan uitmaken wie als vijfde team naar de kampioenspoule mag. Op meerdere plaatsen in de ranglijst spanning dus.

Volgend weekend geen competitie vanwege de Yonex Dutch Open.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland wil competitieseizoen 2021-2022 alsnog uitspelen

Badminton Nederland wil competitieseizoen 2021-2022 alsnog uitspelen

Badminton Nederland heeft naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op 14 januari jl. besloten om de lopende…

21 januari 2022

Presentatie webinar sociale veiligheid in de badmintonsport

Presentatie webinar sociale veiligheid in de badmintonsport

Afgelopen maandagavond 17 januari organiseerden we samen met NOC*NSF een webinar over sociale veiligheid in de badmintonsport…

21 januari 2022

Eerste nederlaag voor Almere

Eerste nederlaag voor Almere

Na een lange reeks ongeslagen te blijven leed Almere de eerste nederlaag van deze competitie. In Den Haag bleek Drop Shot BC met…

17 januari 2022

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook de vierde wedstrijd in de kampioenspoule leverde winst op voor koploper Almere. Duinwijck ging met 6-2 onderuit in sporthal…

17 januari 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!