clubzoeker

Zegereeks VELO duurt voort

Zegereeks VELO duurt voort

Zondagmiddag speelde VELO de derby uit tegen DKC. Die stond 3 punten achter op VELO. Beiden wilde winnen: VELO om de voorsprong uit te breiden en DKC om de achterstand te verkleinen.

clubzoeker

Maak kennis met Alyssa Tirtosentono!

De herendubbel tussen Jim / Alex en Michiel Kruijt / Joran Kweekel is al eerder een spannende wedstrijd gebleken en dat was ditmaal niet anders. Jim en Alex begonnen goed en kregen een voorsprong van 17-12. Het DKC koppel vocht goed terug en bracht de stand weer gelijk. Vervolgens gingen de punten om en om en kwam er een hele spannende verlenging die Jim en Alex met 30-29 naar zich toe konden trekken. In de tweede set slopen er teveel fouten in en werd met ruime cijfers verloren 21-12. De derde set was weer heel spannend en werd nogmaals in de verlenging met 22-20 door Jim en Alex gewonnen. De damesdubbel met Myke / Lisa tegen Marlies Baan / Daisy Bommeleyn verliep niet soepel. Door eigen fouten en rommelig spel werd het een spannende wedstrijd. Op de momenten dat het moest sloegen de dames van VELO echter toe en werd er gewonnen met 22-20 en 21-16. Met een 2-0 voorsprong werd er begonnen aan de singles.

De singles met Rowan tegen Thomas Wijers en Imke tegen Marlies Baan gingen de baan op. Rowan had meer moeite met zichzelf dan met zijn tegenstander. Zijn benen wilde niet meewerken en daardoor ontstonden eigen fouten. In de tweede set kon Rowan dit niet omdraaien en werd er verloren met tweemaal 21-16. Imke begon sterk en pakte een ruime voorsprong. Door wat kleine foutjes werd het nog spannend maar toch werd de eerste set binnengehaald met 22-20. In de tweede set stond Imke goed te spelen en liet ze Marlies de fouten maken. Zo stond Imke voor met 16-9. Marlies vocht goed terug en herpakte zich tot 16-16. Met goede rally's gingen de punten heen en weer maar toch pakte Imke de winst met 21-19. Met een tussenstand van 3-1 voor VELO waren we op de helft en kwamen er nog wedstrijden aan die alle kanten op konden gaan.

Ewout mocht aantreden tegen Joran Kweekel. Ewout begon gespannen en maakte wat onnodige foutjes. Door het degelijke rally spel van Joran probeerde Ewout teveel te forceren en verloor daarmee de eerste set met 21-9. In de tweede set vocht Ewout goed. Meer geduld en met zijn rustige en kalme slagen maakte hij het Joran nog wel moeilijk, maar werd helaas met goed spel verloren met 21-17. Zonde want een derde set had Ewout verdiend. Lisa stond tegenover de youngster Alyssa Tirtosentono. Lisa vertoonde goed en mooi spel en liet Alyssa het hele veld zien en lokte daarmee fouten uit. Hierdoor werd de eerste set gewonnen met 21-16. Bijna de gehele tweede set ging het gelijk op met hier en daar een kleine voorsprong voor Alyssa. Lisa bleef koel, hield zich aan haar opdracht en won daardoor ook de tweede set met 23-21.

De mixen gingen de baan op. Jim / Myke tegen Thomas / Daisy. Die begonnen heel sterk en verrasten het VELO-koppel. Dit kon niet meer goed gemaakt worden, het DKC koppel won met 21-18. In de tweede en derde set waren Jim en Myke alerter en wonnen vrij gemakkelijk met 21-11 en 21-8. Imke en Alex hadden een lastige opgave tegen Michiel / Veerle Wijers. Zij speelden steady en hierdoor kon het VELO koppel geen goed spel laten zien. Zowel Alex als Imke haalde niet hun niveau van de vorige wedstrijden. Een verlies met 21-13 en 21-14 was een feit.

Het eindresultaat is 5-3 voor VELO. Een mooie uitslag waar het team en coaches tevreden over mogen zijn. Met deze uitslag heeft VELO een voorsprong van 4 punten op Duinwijck dat verrassend met 6-2 van Almere heeft gewonnen. Over twee weken speelt VELO uit tegen directe concurrent Amersfoort.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!