clubzoeker

Zegereeks VELO duurt voort

Zegereeks VELO duurt voort

Zondagmiddag speelde VELO de derby uit tegen DKC. Die stond 3 punten achter op VELO. Beiden wilde winnen: VELO om de voorsprong uit te breiden en DKC om de achterstand te verkleinen.

Ken je BC De Zwaluwen al?

De herendubbel tussen Jim / Alex en Michiel Kruijt / Joran Kweekel is al eerder een spannende wedstrijd gebleken en dat was ditmaal niet anders. Jim en Alex begonnen goed en kregen een voorsprong van 17-12. Het DKC koppel vocht goed terug en bracht de stand weer gelijk. Vervolgens gingen de punten om en om en kwam er een hele spannende verlenging die Jim en Alex met 30-29 naar zich toe konden trekken. In de tweede set slopen er teveel fouten in en werd met ruime cijfers verloren 21-12. De derde set was weer heel spannend en werd nogmaals in de verlenging met 22-20 door Jim en Alex gewonnen. De damesdubbel met Myke / Lisa tegen Marlies Baan / Daisy Bommeleyn verliep niet soepel. Door eigen fouten en rommelig spel werd het een spannende wedstrijd. Op de momenten dat het moest sloegen de dames van VELO echter toe en werd er gewonnen met 22-20 en 21-16. Met een 2-0 voorsprong werd er begonnen aan de singles.

De singles met Rowan tegen Thomas Wijers en Imke tegen Marlies Baan gingen de baan op. Rowan had meer moeite met zichzelf dan met zijn tegenstander. Zijn benen wilde niet meewerken en daardoor ontstonden eigen fouten. In de tweede set kon Rowan dit niet omdraaien en werd er verloren met tweemaal 21-16. Imke begon sterk en pakte een ruime voorsprong. Door wat kleine foutjes werd het nog spannend maar toch werd de eerste set binnengehaald met 22-20. In de tweede set stond Imke goed te spelen en liet ze Marlies de fouten maken. Zo stond Imke voor met 16-9. Marlies vocht goed terug en herpakte zich tot 16-16. Met goede rally's gingen de punten heen en weer maar toch pakte Imke de winst met 21-19. Met een tussenstand van 3-1 voor VELO waren we op de helft en kwamen er nog wedstrijden aan die alle kanten op konden gaan.

Ewout mocht aantreden tegen Joran Kweekel. Ewout begon gespannen en maakte wat onnodige foutjes. Door het degelijke rally spel van Joran probeerde Ewout teveel te forceren en verloor daarmee de eerste set met 21-9. In de tweede set vocht Ewout goed. Meer geduld en met zijn rustige en kalme slagen maakte hij het Joran nog wel moeilijk, maar werd helaas met goed spel verloren met 21-17. Zonde want een derde set had Ewout verdiend. Lisa stond tegenover de youngster Alyssa Tirtosentono. Lisa vertoonde goed en mooi spel en liet Alyssa het hele veld zien en lokte daarmee fouten uit. Hierdoor werd de eerste set gewonnen met 21-16. Bijna de gehele tweede set ging het gelijk op met hier en daar een kleine voorsprong voor Alyssa. Lisa bleef koel, hield zich aan haar opdracht en won daardoor ook de tweede set met 23-21.

De mixen gingen de baan op. Jim / Myke tegen Thomas / Daisy. Die begonnen heel sterk en verrasten het VELO-koppel. Dit kon niet meer goed gemaakt worden, het DKC koppel won met 21-18. In de tweede en derde set waren Jim en Myke alerter en wonnen vrij gemakkelijk met 21-11 en 21-8. Imke en Alex hadden een lastige opgave tegen Michiel / Veerle Wijers. Zij speelden steady en hierdoor kon het VELO koppel geen goed spel laten zien. Zowel Alex als Imke haalde niet hun niveau van de vorige wedstrijden. Een verlies met 21-13 en 21-14 was een feit.

Het eindresultaat is 5-3 voor VELO. Een mooie uitslag waar het team en coaches tevreden over mogen zijn. Met deze uitslag heeft VELO een voorsprong van 4 punten op Duinwijck dat verrassend met 6-2 van Almere heeft gewonnen. Over twee weken speelt VELO uit tegen directe concurrent Amersfoort.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Imke van der Aar verhuist naar Denemarken voor badmintondroom

Badmintonner Imke van der Aar verhuist naar Denemarken voor badmintondroom

Het badmintonlooppad van Instagram-fanate Imke van der Aar is danig van koers veranderd nadat ze uit de selectie is gezet door de…

5 augustus 2021

Ruben Jille trekt zich terug uit Denmark Masters

Ruben Jille trekt zich terug uit Denmark Masters

Vanochtend maakte nationale selectie speler Ruben Jille bekend dat hij zich heeft afgemeld voor de Denmark Masters. Een blessure…

5 augustus 2021

Wereldranglijst van 3 augustus 2021: Olympiër Mark Caljouw klimt omhoog

Wereldranglijst van 3 augustus 2021: Olympiër Mark Caljouw klimt omhoog

De wereldranglijst badminton wordt elke dinsdag bijgewerkt. Topsporter Mark Caljouw behaalt deze week zijn hoogste notering:…

4 augustus 2021

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!