SportSport

Almere wint met 5-3 van VELO

Almere wint met 5-3 van VELO

De club uit Flevoland heeft in de kampioenspoule goede zaken gedaan door landskampioen VELO voor de tweede keer dit seizoen met 5-3 te verslaan.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dave Khodabux en Adam Hall traden voor hun dubbel aan tegen Alex Vlaar en Jim Middelburg. Een gelijke opgaande game met meestal niet meer dan 1 of 2 punten verschil werd uiteindelijk met 19-21 gewonnen door Alex en Jim. De tweede game ging als de eerste. Tot de rust (11-10). Daarna bouwden Dave en Adam hun voorsprong puntje voor puntje uit en dwongen met 21-15 een derde game af. Die game kon alle kanten op en waren de verschillen niet groot. Almere kwam bij 20-19 op matchpoint en benutte dat direct echter overrulede de scheidsrechter de beslissing van de lijnrechter: dus 20-20. Maar de volgende twee scores waren voor Adam en Dave en wonnen dus de partij met 2-1.

Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen speelden een uitstekende partij tegen een van de beste damesdubbels van Nederland, Myke Halkema en Lisa Khoeblal-Malaihollo. In de eerste game nog met 9-11 achter kwamen ze uiteindelijk langszij en na een spannend slot werd de game met 24-22 binnen gehaald. Een valse start in de tweede game want de Almeersen kwamen snel met 0-4 achter. Maar toen begon het weer te draaien en namen Tamara en Ilse een 11-10 voorsprong. Met goed spel wonnen de dames ook de tweede game en wel met 21-18. Een prima prestatie.

Aram Mahmoud vond tegenover zich Rowan Scheurkogel. De eerste game was Aram een maatje te groot voor Rowan en won die met 21-12. In de tweede game gaf Rowan uitstekend partij. Aram moest alles uit de kast halen. Na een 11-10 ruststand werd op 18-18 een ogenschijnlijk uit in gegeven en ging het punt naar Aram en scoorde daarop de nog 2 benodigde punten om het 21-18 te game te winnen. Een verrassende 3-0 voorsprong voor Almere.

Aan Madouc Linders de zware taak om Imke van der Aar proberen te verslaan. Imke kon gaandeweg de eerste game uitlopen naar 16-9. Maar Madouc kwam beter in haar spel en wist de achterstand bij 18-14 nog te verkleinen tot 4 punten. Maar Imke won de game toch met 21-14. In de tweede game nam Madouc brutaal een 11-6 voorsprong. Een prima spelende Madouc haalde verdiend de tweede game binnen met 21-15. In de beslissende derde game gingen de dames de rust in met 9-11 in het voordeel van Imke die daarna doorstoomde naar 11-16. Madouc kwam nog wel weer terug naar 15-18 maar Imke bleek uiteindelijke toch de sterkste door die game met 17-21 te winnen.

Leon Nottelman nam het op tegen Alex Vlaar. Alex kwam snel op een 8-3 voorsprong. Via 11-7 won hij de game met 21-15. In de tweede game hetzelfde beeld. Na weer 11-7 in het voordeel van Alex was het verschil nu nog iets groter: 21-13. Niet dat Leon slecht speelde maar Alex speelde gewoon een goede partij en won daarom ook verdiend.

Manon Sibbald won eerder in de competitie van Lisa Kkoeblal-Malaihollo. Ook ditmaal was Manon te sterk voor Lisa. Van 2-4 achter scoorde ze met zeer sterk spel 8 punten achtereen. Daarna was het de beurt weer aan Lisa die 7 punten achtereen scoorde en zo was de stand met 10-11 weer in het voordeel van Lisa. Manon pakte de draad weer op en en liep weer uit. Met 21-15 pakte ze de game. In de tweede game nam Manon een 11-5 voorsprong en bouwde die uit naar 19-11. Lis kwam nog even sterk terug tot 20-17 maar Manon benutte het matchpoint en bleek opnieuw te sterk voor Lisa.

Adam Hall en Ilse Vaessen speelden tegen Jim Middelburg en Myke Halkema. De Almeerders namen knap een 8-2 en 11-4 voorsprong om uiteindelijk met 21-17 te winnen. In de tweede game waren de rollen omgedraaid. Via 7-11 wonnen Jim en Myke de tweede game met 21-18. Een heel spannende derde game moest dus de beslissing brengen. Hoewel een 8-11 achterstand werd omgezet in een 18-15 voorsprong lieten Adam en Ilse hun tegenstanders langszij komen. Een misverstand tussen de Almeerders bracht de stand op 19-19 en kwamen Jim en Myke zelfs op matchpoint. Adam dacht toen dat de shuttle buiten het speelveld zou belanden maar vergiste zich. Dus met 21-19 winst van de game en de partij voor de Wateringers. Dat kon ook een uitstekend spelende Ilse niet voorkomen.

In de laatste mixpartij moesten Dave Khodabux en Tamara van der Hoeven de winst voor Almere veilig stellen. Dat was geen probleem. Met 21-12 en 21-9 waren zij veel te sterk voor Ewout Beukers en Imke van der Aar en was de overwinning een feit.

De eerstvolgende wedstrijd is in het nieuwe jaar. Almere speelt dan een zogenaamd dubbelweekend. Jammer genoeg wel twee uitwedstrijden. Op zaterdag 7 januari moet om 19.00 uur in Amersfoort tegen Amersfoort worden gespeeld en op zondag 8 januari om 13.00 uur tegen BC Duinwijck in Haarlem.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!