Ruim 1.400 woorden van Ieva Pope

Ruim 1.400 woorden van Ieva Pope

Afgelopen weekend 10 en 11 december 2016 had het 1e team van Van Zijderveld een dubbelweekend met 2 thuiswedstrijden in de handhavingspoule.

clubzoeker

Maak kennis met Meerte Loos!

Op zaterdagavond speelde Van Zijderveld tegen Victoria.

Zoals altijd werd er begonnen met de dubbelspelen. Ieva Pope en Manouk Los speelden tegen Lieke Maes en Jessie van Wijk. De 1e set was in het voordeel van de Van Zijdervelders. Ieva en Manouk leidden het spel, maar aan het einde van de set waren Lieke en Jessie in staat om de score gelijk te maken tot 20-20. Toch gingen de laatste 2 punten naar Ieva en Manouk. In de tweede set zetten de spelers van Victoria meer druk met snelle en vlakke shots waardoor ze op voorsprong kwamen. Vanwege de vele fouten van Ieva en Manouk waren de Van Zijdervelders niet in staat om terug te vechten. De derde set werd ook geleid door de Victorianen, zodat de Van Zijdervelders de wedstrijd met de volgende score verloren: 23-21 16-21 14-21.

Tegelijkertijd speelden Elwin Wu en Thomas Sibbald tegen Ben Maes en Niels Veenstra. Het was een spannende wedstrijd. In de eerste set kwamen de gastspelers er sterker uit, maar in de volgende twee sets kregen Elwin en Thomas hun focus in de goede richting en controleerden zij de wedstrijd. Ze wonnen met 19-21 21-14 21-17, dus was ook het eerste punt voor Van Zijderveld binnen.

De volgende wedstrijden waren de singles.

Marco den Haan speelde een goede wedstrijd tegen Robert Kwee. In de eerste set kon Marco niet de juiste manier te vinden om tegen Robert te spelen, maar in de tweede set was hij in staat om een goede strijd neer te zetten. Uiteindelijk ging het punt toch naar Victoria met het resultaat 13-21 18-21.

De baan ernaast moest Mireille van Daal tegen Lieke Maes spelen. De eerste set ging heen en weer qua punten. Mireille leidde, maar Lieke was elke keer in staat om de score gelijk te maken. Aan het einde van de eerste set maakte Mireille enkele fouten en verloor de set met 19-21. De tweede set werd al vanaf het begin geleid door Lieke en Mireille was niet in staat om terug te vechten. Ze verloor de set met 9-21. Na de eerste singles was de score dus 1-3.

Hierna ging Thomas Sibbald de baan op om tegen Niels Veenstra te spelen. In de eerste set controleerde Thomas de wedstrijd en won met 21-13. In de tweede set verloor Thomas zijn focus en begon achter te lopen qua score. Thomas maakte het einde van de set erg spannend. Na het veiligstellen van 4 gamepunten tegen won hij de set toch met 25-23. Wat een held!

Op de andere baan werd de wedstrijd tussen Ieva Pope en Jessie van Wijk gespeeld. Ieva begon de wedstrijd vol vertrouwen, maar na het maken van teveel fouten won Jessie de eerste set. In de 2e set vond Ieva haar focus terug en controleerde zij de wedstrijd. Dit leidde tot een overwinning. De derde set was spannend, maar uiteindelijk kwam Ieva eruit als de winnaar met het eindresultaat: 18-21 21-7 21-18. Voordat de mixen begonnen had van Zijderveld dus de score weer gelijk getrokken: 3-3. De laatste twee wedstrijden werden zodoende van groot belang voor beide clubs om een totaaloverwinning te boeken. De eerste mix werd gespeeld door Marco den Haan en Manouk Los tegen Ben Maes en Rachelle Haan. De eerste set was spannend, maar in de tweede set konden Manouk en Marco helaas niet hun beste prestatie laten zien. Ze maakten veel fouten. Ze verloren de wedstrijd dan ook met: 18-21 11-21.

De tweede mix werd gespeeld door Mireille van Daal en Elwin Wu tegen Robert Kwee en Marloes Maes. In de eerste set wonnen de spelers van Victoria. In de tweede set kregen Mireillle en Elwin een beetje overheersing die ze vast hielden tot het einde, waardoor ze de set wonnen. In de derde set speelden de Van Zijdervelders een goed aanvallende spel zonder enige kans aan hun tegenstander te geven, waardoor ze de wedstrijd wonnen met het resultaat: 13-21 21-14 21-12.

De punten werden dus verdeeld met een eindstand van 4-4.

Op zondag speelde team 1 van Van Zijderveld tegen TFS Barendrecht

De dames dubbel werd gespeeld door Ieva Pope en Manouk Los tegen Pascalle van Nielen-Janssen en Jeanette van der Werff. Ieva en Manouk konden niet helemaal de juiste tactiek vinden en verloren de eerste set met 12-21. In het begin van de tweede set leidden Ieva en Manouk, maar daarna volgde een aantal fouten en al in de pauze bij 11 waren de gastspelers terug aan de leiding. Na de pauze volgden meer fouten van Ieva en Manouk en ze verloren ook de tweede set met 16-21.

Voor de mannen dubbel kwamen op de baan Elwin Wu en Thomas Sibbald tegen Saber Afif en Ruud Nagel. In de eerste set maakten de Van Zijdervelders te veel fouten en ze verloren de set. In de tweede set leidden Elwin en Thomas de wedstrijd, maar dichter tegen het einde van de set maakten de spelers van Barendrecht de score weer gelijk. Er ontstond meer druk op Elwin en Thomas, waardoor ze ongeduldig werden en een aantal fouten maakten. Ze verloren uiteindelijk de wedstrijd met 16-21 18-21. De singles startte met 0-2 score in het nadeel voor Van Zijderveld.

Als eerste ging Marco den Haan de baan op en speelde tegen Elias Bracke. Marco was niet in staat mee te spelen met het snelle spel van Elias en verloor de wedstrijd met een score: 7-21 15-21.

Op de baan ernaast werd de eerste vrouwen enkel gespeeld door Mireille van Daal en Daphne Jansen. De eerste helft van de eerste set was spannend, maar na de pauze bij 11 nam Mireille het initiatief en won de set. In de eerste helft van tweede set ging het beter voor Daphne. Ze leidde tot 11, maar net als in de eerste set na de pauze kreeg Mireille een kleine voorsprong die ze tot het einde van de wedstrijd vast hield. Ze zorgde voor het eerste punt voor Van Zijderveld met de eindscore: 21-15 21-15.

Thomas Sibbald speelde de tweede mannen enkel tegen Ruud Nagel. In de eerste set was Thomas sterk en zelfverzekerd en won hij de set. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en deze set werd dan ook gewonnen door Ruud. In de derde set nam Thomas het initiatief in het spel. Er werden lange rally’s gespeeld die beide spelers moe maakte. Toch was Thomas in staat om zijn voorsprong te vergroten. Ondanks dat Ruud aan het eind begon terug te vechten, was het niet genoeg en won Thomas de wedstrijd met 21-16 15-21 21-18.

Ieva Pope speelde vervolgens de enkel tegen Sandy Bommeleyn. In de eerste set maakte Ieva veel fouten en zo ging het door tot 11. Daarna won Ieva haar focus terug en won de set. In de tweede set gaf Ieva haar tegenstander geen enkele kans en won ze de wedstrijd met 21-15 21-5.

Net als de avond ervoor tegen Victoria was de score voor de start van de gemengde dubbels 3-3. De eerste gemengde dubbel werd gespeeld door Marco den Haan en Manouk Los tegen Saber Afif en Pascalle van Nielen-Janssen. In de eerste set konden Marco en Manouk niet het juiste antwoord vinden op de aanval van de tegenstanders en verloren ze. In de tweede set veranderde het spel van beide teams. Na de gelijke score bij 18-18 was het einde van de set spannend. Het eindigde uiteindelijk in het voordeel van de Van Zijdervelders. In de derde set lieten alle vier spelers een goede prestatie zien, maar Marco en Manouk maakten meer fouten en verloren de wedstrijd hierdoor met de score: 9-21 22-20 16-21.

De laatste wedstrijd was de tweede gemengde dubbel met Elwin Wu en Mireille van Daal tegen Elias Bracke en Kristey Latukolan. In de eerste set controleerde de spelers van Barendrecht de rally's en wonnen ze de set. In de tweede set kregen Mireille en Elwin een voorsprong waarmee ze de set net aan wisten te winnen. In de derde set stonden Mireille en Elwin onder druk, waardoor ze veel fouten maakten. Ze verloren de wedstrijd met 12-21 21-19 13-21.

Het eindresultaat was dus een nipte nederlaag van 3-5.

Volgend weekend heeft Van Zijderveld vrij, dus de volgende wedstrijden zullen na oud en nieuw zijn. Het team kan dan ná de champagne en het vuurwerk helemaal fris aan de volgende wedstrijden beginnen met als einddoel de handhaving in de eredivisie. Van Zijderveld zal dan op 7 en 8 januari weer een dubbelweekend spelen, maar nu met 2 uitwedstrijden, tegen Roosterse en Hoornse.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!