Ruim 1.400 woorden van Ieva Pope

Ruim 1.400 woorden van Ieva Pope
Moederdag 2019

Afgelopen weekend 10 en 11 december 2016 had het 1e team van Van Zijderveld een dubbelweekend met 2 thuiswedstrijden in de handhavingspoule.

› alles over het Badminton Festival!

Op zaterdagavond speelde Van Zijderveld tegen Victoria.

Zoals altijd werd er begonnen met de dubbelspelen. Ieva Pope en Manouk Los speelden tegen Lieke Maes en Jessie van Wijk. De 1e set was in het voordeel van de Van Zijdervelders. Ieva en Manouk leidden het spel, maar aan het einde van de set waren Lieke en Jessie in staat om de score gelijk te maken tot 20-20. Toch gingen de laatste 2 punten naar Ieva en Manouk. In de tweede set zetten de spelers van Victoria meer druk met snelle en vlakke shots waardoor ze op voorsprong kwamen. Vanwege de vele fouten van Ieva en Manouk waren de Van Zijdervelders niet in staat om terug te vechten. De derde set werd ook geleid door de Victorianen, zodat de Van Zijdervelders de wedstrijd met de volgende score verloren: 23-21 16-21 14-21.

Tegelijkertijd speelden Elwin Wu en Thomas Sibbald tegen Ben Maes en Niels Veenstra. Het was een spannende wedstrijd. In de eerste set kwamen de gastspelers er sterker uit, maar in de volgende twee sets kregen Elwin en Thomas hun focus in de goede richting en controleerden zij de wedstrijd. Ze wonnen met 19-21 21-14 21-17, dus was ook het eerste punt voor Van Zijderveld binnen.

De volgende wedstrijden waren de singles.

Marco den Haan speelde een goede wedstrijd tegen Robert Kwee. In de eerste set kon Marco niet de juiste manier te vinden om tegen Robert te spelen, maar in de tweede set was hij in staat om een goede strijd neer te zetten. Uiteindelijk ging het punt toch naar Victoria met het resultaat 13-21 18-21.

De baan ernaast moest Mireille van Daal tegen Lieke Maes spelen. De eerste set ging heen en weer qua punten. Mireille leidde, maar Lieke was elke keer in staat om de score gelijk te maken. Aan het einde van de eerste set maakte Mireille enkele fouten en verloor de set met 19-21. De tweede set werd al vanaf het begin geleid door Lieke en Mireille was niet in staat om terug te vechten. Ze verloor de set met 9-21. Na de eerste singles was de score dus 1-3.

Hierna ging Thomas Sibbald de baan op om tegen Niels Veenstra te spelen. In de eerste set controleerde Thomas de wedstrijd en won met 21-13. In de tweede set verloor Thomas zijn focus en begon achter te lopen qua score. Thomas maakte het einde van de set erg spannend. Na het veiligstellen van 4 gamepunten tegen won hij de set toch met 25-23. Wat een held!

Op de andere baan werd de wedstrijd tussen Ieva Pope en Jessie van Wijk gespeeld. Ieva begon de wedstrijd vol vertrouwen, maar na het maken van teveel fouten won Jessie de eerste set. In de 2e set vond Ieva haar focus terug en controleerde zij de wedstrijd. Dit leidde tot een overwinning. De derde set was spannend, maar uiteindelijk kwam Ieva eruit als de winnaar met het eindresultaat: 18-21 21-7 21-18. Voordat de mixen begonnen had van Zijderveld dus de score weer gelijk getrokken: 3-3. De laatste twee wedstrijden werden zodoende van groot belang voor beide clubs om een totaaloverwinning te boeken. De eerste mix werd gespeeld door Marco den Haan en Manouk Los tegen Ben Maes en Rachelle Haan. De eerste set was spannend, maar in de tweede set konden Manouk en Marco helaas niet hun beste prestatie laten zien. Ze maakten veel fouten. Ze verloren de wedstrijd dan ook met: 18-21 11-21.

De tweede mix werd gespeeld door Mireille van Daal en Elwin Wu tegen Robert Kwee en Marloes Maes. In de eerste set wonnen de spelers van Victoria. In de tweede set kregen Mireillle en Elwin een beetje overheersing die ze vast hielden tot het einde, waardoor ze de set wonnen. In de derde set speelden de Van Zijdervelders een goed aanvallende spel zonder enige kans aan hun tegenstander te geven, waardoor ze de wedstrijd wonnen met het resultaat: 13-21 21-14 21-12.

De punten werden dus verdeeld met een eindstand van 4-4.

Op zondag speelde team 1 van Van Zijderveld tegen TFS Barendrecht

De dames dubbel werd gespeeld door Ieva Pope en Manouk Los tegen Pascalle van Nielen-Janssen en Jeanette van der Werff. Ieva en Manouk konden niet helemaal de juiste tactiek vinden en verloren de eerste set met 12-21. In het begin van de tweede set leidden Ieva en Manouk, maar daarna volgde een aantal fouten en al in de pauze bij 11 waren de gastspelers terug aan de leiding. Na de pauze volgden meer fouten van Ieva en Manouk en ze verloren ook de tweede set met 16-21.

Voor de mannen dubbel kwamen op de baan Elwin Wu en Thomas Sibbald tegen Saber Afif en Ruud Nagel. In de eerste set maakten de Van Zijdervelders te veel fouten en ze verloren de set. In de tweede set leidden Elwin en Thomas de wedstrijd, maar dichter tegen het einde van de set maakten de spelers van Barendrecht de score weer gelijk. Er ontstond meer druk op Elwin en Thomas, waardoor ze ongeduldig werden en een aantal fouten maakten. Ze verloren uiteindelijk de wedstrijd met 16-21 18-21. De singles startte met 0-2 score in het nadeel voor Van Zijderveld.

Als eerste ging Marco den Haan de baan op en speelde tegen Elias Bracke. Marco was niet in staat mee te spelen met het snelle spel van Elias en verloor de wedstrijd met een score: 7-21 15-21.

Op de baan ernaast werd de eerste vrouwen enkel gespeeld door Mireille van Daal en Daphne Jansen. De eerste helft van de eerste set was spannend, maar na de pauze bij 11 nam Mireille het initiatief en won de set. In de eerste helft van tweede set ging het beter voor Daphne. Ze leidde tot 11, maar net als in de eerste set na de pauze kreeg Mireille een kleine voorsprong die ze tot het einde van de wedstrijd vast hield. Ze zorgde voor het eerste punt voor Van Zijderveld met de eindscore: 21-15 21-15.

Thomas Sibbald speelde de tweede mannen enkel tegen Ruud Nagel. In de eerste set was Thomas sterk en zelfverzekerd en won hij de set. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en deze set werd dan ook gewonnen door Ruud. In de derde set nam Thomas het initiatief in het spel. Er werden lange rally’s gespeeld die beide spelers moe maakte. Toch was Thomas in staat om zijn voorsprong te vergroten. Ondanks dat Ruud aan het eind begon terug te vechten, was het niet genoeg en won Thomas de wedstrijd met 21-16 15-21 21-18.

Ieva Pope speelde vervolgens de enkel tegen Sandy Bommeleyn. In de eerste set maakte Ieva veel fouten en zo ging het door tot 11. Daarna won Ieva haar focus terug en won de set. In de tweede set gaf Ieva haar tegenstander geen enkele kans en won ze de wedstrijd met 21-15 21-5.

Net als de avond ervoor tegen Victoria was de score voor de start van de gemengde dubbels 3-3. De eerste gemengde dubbel werd gespeeld door Marco den Haan en Manouk Los tegen Saber Afif en Pascalle van Nielen-Janssen. In de eerste set konden Marco en Manouk niet het juiste antwoord vinden op de aanval van de tegenstanders en verloren ze. In de tweede set veranderde het spel van beide teams. Na de gelijke score bij 18-18 was het einde van de set spannend. Het eindigde uiteindelijk in het voordeel van de Van Zijdervelders. In de derde set lieten alle vier spelers een goede prestatie zien, maar Marco en Manouk maakten meer fouten en verloren de wedstrijd hierdoor met de score: 9-21 22-20 16-21.

De laatste wedstrijd was de tweede gemengde dubbel met Elwin Wu en Mireille van Daal tegen Elias Bracke en Kristey Latukolan. In de eerste set controleerde de spelers van Barendrecht de rally's en wonnen ze de set. In de tweede set kregen Mireille en Elwin een voorsprong waarmee ze de set net aan wisten te winnen. In de derde set stonden Mireille en Elwin onder druk, waardoor ze veel fouten maakten. Ze verloren de wedstrijd met 12-21 21-19 13-21.

Het eindresultaat was dus een nipte nederlaag van 3-5.

Volgend weekend heeft Van Zijderveld vrij, dus de volgende wedstrijden zullen na oud en nieuw zijn. Het team kan dan ná de champagne en het vuurwerk helemaal fris aan de volgende wedstrijden beginnen met als einddoel de handhaving in de eredivisie. Van Zijderveld zal dan op 7 en 8 januari weer een dubbelweekend spelen, maar nu met 2 uitwedstrijden, tegen Roosterse en Hoornse.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Bij de Babolat German U17 Open 2019 in Bergisch Gladbach (Duitsland) heeft Jaymie Laurens afgelopen weekend de tweede plaats…

12 juni 2019

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Badminton Nederland is blij dat de Deen Jonas Lyduch besloten heeft om zijn werk voort te zetten als projectcoach van de…

12 juni 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Na een paar jaar van afwezigheid komt de badmintonschool weer helemaal fris terug. We gaan weer bouwen aan een sterke fundering…

12 juni 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 15 juni vindt in Madrid de Spanish International 2019 plaats. Voor Nederland komen de volgende…

12 juni 2019

Nederlandse topbadmintonner Debora Jille golden girl in Litouwen

Nederlandse topbadmintonner Debora Jille golden girl in Litouwen

Voor een speelster die september 2018 nog aankondigde een tijdelijke pauze in te lassen in haar badmintonloopbaan, heeft Debora…

9 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!