Almere koploper in kampioenspoule ondanks verlies tegen VELO

Almere koploper in kampioenspoule ondanks verlies tegen VELO

Voor het eerst pakt Almere de koppositie in de kampioenspoule. Ondanks een 5-3 nederlaag tegen regerend landskampioen VELO hebben de Almeerders een directe finaleplaats in eigen hand.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Komende zaterdag valt de beslissing als er in en tegen Amersfoort wordt speelt. De andere wedstrijd gaat tussen de nummer 2 VELO en nummer 3 DKC. Ook Omroep Flevoland was meegereisd om verslag te doen.

Dave Khodabux en Adam Hall namen het in de mannendubbel op tegen het sterke duo Jim Middelburg en Alex Vlaar. De Almeerders begonnen wat slapjes aan de partij en daar maakten Jim en Alex gretig gebruik van. Na een 7-11 ruststand ging de game ruim met 12-21 verloren. In tweede game kwamen ze wel goed voor de dag en namen een 11-6 voorsprong. Ze hielden hun tegenstanders goed onder druk en wonnen met 21-14. De derde game kende een 7-11 achterstand maar Dave en Adam kwamen goed terug tot 11-11. Het ging gelijk op tot 16-17. Toen sloegen ze toe en scoorden vier punten op rij en kwamen dus op matchpoint. Het tweede werd benut en dus een 21-18 winst.

Bij de vrouwen dubbel speelden Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen ook tegen een ijzersterk duo. Myke Halkema en Imke van der Aar zijn een moeilijk te verslaan koppel en dat bleek. In de eerste game kwamen de Almeersen te kort. Na 9-11 ging die met 17-21 verloren. In de tweede game leek toch de ommekeer te komen. Maar na een 11-6 en 15-13 voorsprong lieten Tamara en Ilse de Wateringsen toch nog langszij komen. Er slopen toch wat te veel foutjes in en bij 18-18 scoorden Myke en Imke de nog drie benodigde punten en wonnen de game met 21-18 en dus de partij. De stand tussen VELO en Almere was met 1-1 weer in evenwicht.

Als je met 21-6 de eerste game wint betekent dit nog niet dat je partij gewonnen hebt. Aram Mahmoud kwam daar achter want tegen de Belgische nummer 2 Rowan Scheurkogel verloor hij prompt de tweede game. Na een achterstand van 3-11 kwam Aram nog wel terug tot 8-12 en 14-18 maar met 15-21 in het voordeel van Rowan stond het gewoon weer gelijk. In de derde game was Aram weer bij de les en kwam met 11-3 voor. Toch liet hij Rowan weer terug komen tot 12-8 maar nu stoomde hij in een keer door naar 21-11 en bracht Almere op een 2-1 voorsprong.

Manon Sibbald had de laatste twee ontmoetingen tegen Lisa Khoeblal-Malaihollo gewonnen en kon met vertrouwen aan de partij beginnen. De eerste game ging gelijk op maar Lisa kwam bij 17-20 op gamepoint en benutte de tweede: 21-18. In de tweede game kwam Lisa op een 1-5 voorsprong. Manon kwam knap terug tot 10-11 maar Lisa speelde een sterke partij en kwam met 17-12 voor. Weer vocht Manon zich terug en kwam langszij op 20-20. Maar met een uitservice en een uitbal kreeg Lisa de game in de schoot geworpen met 22-20. De stand tussen Almere en VELO was met 2-2 weer in evenwicht.

De tweede mannen enkel was die tussen Leon Nottelman en Alex Vlaar. Net als de avond er voor kende Leon een uitstekende start. Leon speelde een prima eerste game en gaf met 21-15 Alex het nakijken. Ook in de tweede game ging Leon goed van start. Maar na 13-9 in het voordeel van de Almeerder kantelde de partij. Alex kwam op 15-15 en 16-19 en klopte Nottelman met 21-17. In de tweede game kon hij het tot 11-7 nog wel bijbenen maar Alex won de game toch vrij simpel met 21-12.

De tweede dames enkelpartij ging tussen Tamara van der Hoeven en Imke van der Aar. Tamara kwam geen moment in haar spel en daar profiteerde Imke van. Na 10-11 pakte Imke de eerste game met 21-16. Ook in de tweede game keek Tamara voortdurend tegen een achterstand aan. Na 4-9 en een onoverbrugbare 8-16 leek de partij gespeeld. Toch knokte Tamara zich knap terug tot 17-19 maar Imke kreeg bij 18-20 twee matchpoints. Ze benutte haar tweede en won met 21-19. Dat betekende een 4-2 voorsprong voor VELO.

Zoals gewoonlijk zijn de laatste twee partijen de mixdubbels. Dave Khodabux en Gita Djajawasito hadden niets in te brengen tegen Jim Middelburg en Myke Halkema. Het Wateringse koppel was met 21-11 en 21-8 oppermachtig. Aan deze cijfers valt niets toe te voegen.

Aan Adam Hall en Ilse Vaessen de taak om toch nog een belangrijk punt binnen te halen en dat lukte. De start was wat stroef maar met 11-8 gingen ze rust in. Toen werd de voorsprong snel uitgebouwd en de game met 21-12 gewonnen. In de tweede game het zelfde beeld. 11-9 bij de rust om daarna snel uit te lopen. Ook deze game werd simpel met 21-13 gewonnen en dat gaf de stand een wat dragelijker aanzien. Een 5-3 overwinning voor VELO.

Komende zaterdag dus beslissing in de kampioenspoule. Om 19.00 uur speelt Almere dan de beslissende wedstrijd in en tegen Amersfoort. De Almeerders hebben alles in eigen hand maar als er geen overwinning wordt geboekt kan het maar zo zijn dat we tot de play-offs worden veroordeeld. Dat hangt weer af van de andere wedstrijd die tussen VELO en DKC. Maar hoe dan ook is de doelstelling bereikt: het behalen van de play offs. Maar als je zo ver bent gekomen... We weten het komende zaterdag. Kom Almere aanmoedigen, want uw steun is nodig! De wedstrijd tegen Amersfoort wordt zeker een lastige.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!