The Flying Shuttle pakt vijf punten tegen Van Zijderveld

The Flying Shuttle pakt vijf punten tegen Van Zijderveld
StudentenlevenStudentenleven

Om zich te handhaven in de Carlton Eredivisie heeft TFS Barendrecht goede zaken gedaan tegen Van Zijderveld met een keurige overwinning van 5-3.

Ook dit weekend moesten twee wedstrijden gespeeld worden en dus moest de ploeg zondag afreizen naar Limburg. Door het ontbreken van Saber Afif moest de opstelling aangepast worden en maakte Tom Blinde zijn opwachting en deed dat met winst in de herendubbel.

The Flying Shuttle begon uitstekend beide dubbels werden gewonnen. Ruud Nagel en Tom Blinde waren de meerdere van Thomas Sibbald en Elwin Wu met 21-15, 18-21 en 21-18. Jeannette van der Werff en Pascalle van Nielen hadden ook drue sets nodig tegen Ieva Pope en Manouk Los, maar de winst bleef in Barendrecht met 21-18, 15-21 en 21-18.

Elias Bracke ging dit keer de baan op tegen Thomas Sibbald. In een uitstekende partij wist Elias in drie sets een punt te behalen voor de ploeg uit Barendrecht. Met de cijfers 21-15, 16-21 en 21-14. Ruud Nagel wist een eenvoudige overwinning te behalen tegen Marco den Haan, met 21-14 en 21-12 was hij duidelijk de meerdere.

Beide dames singles gingen naar de ploeg uit Amstelveen. Pascalle van Nielen kan de goede vorm niet vinden en moest de overwinning aan Mireille van Daal laten. Ook Sandy Bommeleyn had geen verweer tegen Ieva Pope en ging de baan af met de cijfers 13-21 en 12-21.

Beide mixen werden verdeeld. Elias en Kristey Latukolan wonnen ook in drie sets van Marco den Haan en Manouk Los. De eerste ging vlot naar Elias en Kristey met 21-12 de tweede viel de concentratie weg zodat Van Zijderveld terug kon komen met 10-21. In de derde set waren Elias en Kristy weer bij de les en gingen 21-12 met de winst naar huis.

Gelegenheidsduo Jeannette van der Werff en Tom Blinde moest bij aanvang even aan elkaar wennen. De eerste set liepen ze een 7-1 achterstand op door te veel foutjes. De tweede set ging een stuk beter maar de derde set was een kopie van de eerste en moesten ze achter de feiten aanlopen. Elwin Wu en Mireille van Daal gingen er met de winst vandoor met 15-21, 21-17 en 14-21.

Roosterse - The Flying Shuttle (6-2)

Ook dit keer was Roosterse de meerdere van The Flying Shuttle met een overwinning van 6-2. Tom Blinde en Ruud Nagel moesten tegen Rick Steuten en Nico Hermans. De eerste set ging met 21-15 naar Roosterse. De tweede set konden de Barendrechters het goed bijhouden en hadden een ruime voorsprong, toch ging de winst naar Rick en Nico met 21-19.

De damesdubbel van Jeannette van der Werff en Pascalle van Nielen was een duidelijke overwinning voor TFS met 12-21 en 15 -21. Elias Bracke moest het opnemen tegen zijn landgenoot Marijn Put, het werd een mooi gevecht Elias wist de eerste set naar zich toe te trekken met 21-14. De tweede en derde waren een prooi voor Marijn met 21-8 en 21-12.

Rick Steuten en Ruud Nagel wilde ook niet toegeven en streden voor de winst, die uiteindelijk in het voordeel uitviel voor Rick met de score van 21-10 en 22-20. Sandy Bommeleyn had het moeilijk tegen Wendy Hoeve en ook deze partij ging naar Wendy met 21-17 en 21-13.

Het gelegenheidsduo Jeannette van der Werff en Tom Blinde ging de baan op tegen Nico Hermans en Wendy Hoeve. De eerste set was voor Roosterse 21-13. De tweede raakten Jeannette en Tom steeds beter op elkaar ingespeeld maar moesten toch hun meerdere erkennen en verloren met nipt met 22-20. De laatste mix ging tussen Elias en Kristey Latukolan en Reni Hasan en Marijn Put. Dit was zo'n wedstrijd waar je voor naar het stadion gaat. De kansen gingen op en neer waarbij de eerste set naar Reni en Marijn ging 21-14. De tweede was voor Elias en Kristey met 13-21. De derde werd enig sinds ontsierd door het gedrag van Reni Hasan waardoor de scheidsrechter haar moest corrigeren. Wat hij niet corrigeerde was de manier van serveren, gelukkig werkte dit voor TFS positief uit. Na een achterstand in de derde set motiveerde het koppel uit Barendrecht waardoor ze de partij naar zich toe konden trekken met 19-21.

A.s. zaterdag is de finale partij voor behoud tegen Hoornse. The Flying Shuttle zal een ruime overwinning moeten behalen om volgend seizoen in de eredivisie te blijven.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Op 21 april heeft het kabinet aangegeven om de maatregelen omtrent sport vanaf 29 april op een aantal punten te versoepelen. Met…

29 april 2020

Kennis inhaalslag voor badmintontrainers

Kennis inhaalslag voor badmintontrainers

Dit is de perfecte tijd om de kennisachterstand van badmintontrainers in Nederland weg te werken. De Vereniging Badminton…

27 april 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!