Almere niet opgewassen tegen DKC in Den Haag

Almere niet opgewassen tegen DKC in Den Haag

In de strijd om een finaleplaats om het Nederlands kampioenschap heeft Almere de eerste van twee wedstrijden tegen DKC verloren. In Den Haag werd met 4-4 gelijk gespeeld en moest de golden game de beslissing brengen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Die werd door DKC gewonnen. Ilse Vaessen raakte in haar mixpartij geblesseerd en dat overkwam Dave Khodabux ook in zijn mixpartij. Dave kon dan ook niet ingezet worden in de beslissende golden game. Thuis op zondag 26 februari valt de beslissing en wordt duidelijk wie het in de finale tegen regerend kampioen VELO mag opnemen.

Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen stonden op de baan voor hun partij tegen Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan. Zoals je mag verwachten werd de eerste game gewonnen. Met 21-13 werd het verschil duidelijk gemaakt. Zo zou ook de tweede game moeten gaan maar dat liep anders. Na een 11-9 achterstand bij de rust liep die verder op naar 18-13. Na een sterke inhaalrace kwam de Almeersen nog wel op 20-20 maar moesten de winst in deze game met 22-20 aan Alyssa en Marlies laten. De derde game steeds een voorsprong voor Ilse en Tamara. Na 11-7 en 17-13 leek de winst een gelopen zaak. Hoewel de Haagse dames nog terug kwamen tot 19-18 werd de game met 21-18 gewonnen. 1-0 voor Almere.

Dave Khodabux en Adam Hall namen het op tegen Joran Kweekel en Thomas Wijers. De eerste game ontliepen de duo's elkaar niet veel. Op gamepoint produceerde Almere een foutservice waarop Joran en Thomas langszij kwamen en de game met 24-22 wonnen. Er moest dus uit een ander vaatje worden getapt en dat gebeurde. Hoewel Dave en Adam in de tweede game nog met 9-11 achter stonden werd de tweede game met 21-16 gewonnen. De derde game verliep nog iets makkelijker. Met 21-14 werd die binnen gehaald en werd Almere op een 2-0 voorsprong gezet.

Leon Nottelman kwam duidelijk tekort tegen Michiel Kruijt. De DKC-er troefde Leon af op alle fronten en de cijfers maakten dat meer dan duidelijk. Met 21-8 en 21-9 overklaste Michiel onze Leon en scoorde daarmee het eerste punt voor DKC.

Manon Sibbald speelde tegen Marlies Baan. Na haar uitstekende optreden optreden op het NK was Manon nu te sterk voor Marlies. Hoewel die prima partij bood en zelfs een 14-10 en een 18-14 voorsprong nam, vocht Manon zich knap terug naar een 19-18 voorsprong. Toch was het Marlies die op gamepoint kwam. Maar weer kwam Manon goed terug en won de game met 22-20. Ook de tweede game was voor Manon. Na 19-17 en 19-19 kwam ze op haar eerste matchpoint en benutte dat direct. 3-1 voor Almere.

Aram Mahmoud kon in de eerste game aanvankelijk Joran Kweekel bijbenen. Maar na een 11-9 ruststand nam Joran snel afstand en won de game met 21-13. In de tweede game kwam Aram beter in zijn spel. Na een 7-11 achterstand nam hij een 16-13 voorsprong. Bij 19-18 kwam Aram op gamepoint. De scheidsrechter besliste anders en gaf de uitbal in. Dit in tegenstelling tot wat iedereen waarnam en tot ontzetting aan Almeerse kant. Geen gamepoint maar 19-19. Blijkbaar toch iets aangeslagen leverde Aram prompt de game in met 23-21 en dus ook de partij. 3-2 voor Almere.

Madouc Linders boekte in haar vorige ontmoeting een mooie overwinning op Alyssa Tirtosentono. Die goede prestatie herhaalde ze nu weer. Na de eerste game met 21-18 te hebben verloren nam ze in de tweede game snel een 15-5 voorsprong. Madouc bracht met 21-11 de stand weer in evenwicht. Ook nu moest de derde game weer de beslissing brengen. En het was spannend. Hoewel Madouc op de overwinning leek af te stevenen knokte Alyssa zich nog wel terug. Maar uiteindelijke moest ze met 22-20 toch haar meerdere erkennen in Madouc. 4-2 voor Almere.

Dave en Tamara speelden in hun mixpartij tegen Thomas Wijers en Daisy Bommeleijn. De eerste game leek eenvoudig te worden gewonnen. Maar een 18-14 voorsprong werd onnodig weggegeven. Op het vierde gamepoint sloegen de Hagenaars toe: 24-22. In de tweede game kreeg Dave meer last van een opgelopen kuitblessure. Voluit gaan lukte niet meer en tweede game ging verloren en wel met 21-19. DKC had de achterstand teruggebracht tot 4-3.

Nu moest de laatste mixpartij gewonnen door Adam en Ilse om de winst veilig te stellen. Tegen Michiel Kruijt en Veerle Wijers werd goed begonnen door de eerste game na een spannend slot met 25-23 te winnen. Echter raakte Ilse geblesseerd en moest zich voor aanvang van de tweede game laten behandelen. Met een ingepakt been werd aan de tweede game begonnen. Een moeizaam over de baan bewegende Ilse kwam met Adam net te kort in die tweede game die met 21-18 naar Michiel en Veerle ging. De pijn verbijtend maar niet aan opgeven denkend speelde Ilse de partij uit. Winst zat er voor Adam en de gehavende Ilse niet meer in. Met 21-15 ging de derde game verloren en kwam DKC terug op 4-4. Omdat de wedstrijd toch een winnaar moest opleveren moest er een golden game worden gespeeld van een game. Het werd een mannen dubbel. Normaal gesproken zouden Adam Hall en Dave Khodabux gaan spelen maar de plaats van de geblesseerde Dave werd ingenomen door Leon Nottelman. Tot 11-10 ging het nog gelijk op maar daarna liepen Michiel Kruijt en Joran Kweekel snel uit en bleken met 21-16 te sterk.

DKC dus winnaar van de eerste wedstrijd. Zondag 26 februari om 13.00 uur valt in Almere de beslissing. Almere moet winnen on nog een kans te maken op een finaleplaats. Mocht er gewonnen worden dan is de stand 1-1 en wordt er weer een golden game gespeeld waaruit de uiteindelijke winnaar moet blijken. Kom dan de 26e Almere aanmoedigen en help ons eerste team naar de finale. Iedereen is welkom en de entree is gratis. Tot dan!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!